” Έρωτας ή πόλεμος..;; ”

Αναπάντητο ερώτημα αιώνες τώρα. Ο θεός έρωτας διαχρονικά απασχόλησε την ανθρωπότητα, προς τιμή του έχουν γραφτεί έχουν τραγουδηθεί και ειπωθεί πολλά.. Δεν είναι τυχαίο που οι αρχαίοι Έλληνες τον λάτρευαν σαν θεό. Έχουν γίνει μέχρι και πόλεμοι εξαιτίας του.. έχουν διαλυθεί ολόκληρες αυτοκρατορίες, έχει χυθεί αίμα. Όλοι λίγο πολύ έχουμε διαβάσει ή έχουμε ακούσει το μύθο της ωραίας Ελένης και τον πόλεμο που προκλήθηκε εξαιτίας της. Ο Πάρης μας λοιπόν, την έκλεψε και την πήρε μαζί του χωρίς να υπολογίσει τίποτα αφήνοντας συντρίμμια στο πέρασμά του..

Έτσι ακριβώς συμβαίνει και στην πραγματικότητα, ο έρωτας είναι ένας πόλεμος αυτά τα δύο πάνε (δυστυχώς ή ευτυχώς) πακέτο. Έχει να κάνει με τα έντονα αισθήματα που βιώνουμε και στις δύο περιπτώσεις, το πάθος το θυμό την έξαψη την αδρεναλίνη και πάει λέγοντας.. Πρέπει να παλέψεις για να κατακτήσεις το αντικείμενο του πόθου σου αλλά όχι μόνο αυτό, συγχρόνως να βρεις και τον τρόπο να το κρατήσεις και να το διοικήσεις κατάλληλα ώστε να μην αφήσεις περιθώριο σε ξένους κατακτητές. Όπως ακριβώς συμβαίνει δηλαδή και σε ένα πόλεμο με τα κατακτημένα εδάφη.

Είδατε πόσα κοινά έχουν μεταξύ τους;; Είμαι σίγουρη πως όταν ακούτε τη λέξη έρωτας το μυαλό σας δεν πάει εκεί. Φαντάζεστε καρδούλες και πεταλουδίτσες, ευτυχισμένα ζευγαράκια που περπατούν χέρι-χέρι.. Λάθος ! μέγα.. Ένα παιχνίδι  κυριαρχίας είναι και αυτό, όπου ο ένας προσπαθεί να επιβληθεί στον άλλον και να τον κάνει να πέσει στον έρωτα του αμαχητί!

Δεν πρέπει να παραβλέπουμε όμως και τις θυσίες που απαιτούνται σε έναν τέτοιο ”πόλεμο”. Πρέπει να το λέει η καρδούλα σου, να είσαι έτοιμος να πετάξεις από πάνω σου κάθε είδος αναστολής ,να ρισκάρεις, να το ζήσεις στο έπακρο, με λίγα λόγια να πέσεις στη φωτιά και να καείς με τη θέλησή σου, και να σ ‘αρέσει κιόλας. Αλλιώς μπορείς να συνεχίσεις να παρακολουθείς τις ζωές των άλλων σαν κομπάρσος, στη δική σου πραγματικότητα. Γιατί φίλε μου έρωτας με μετριότητες δε γίνεται..!

Ο έρωτας είναι πόλεμος και ο πόλεμος είναι έρωτας.. Ένα παιχνίδι για τους τολμηρούς αυτής της ζωής.

 

Δ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας