Έρμαιο της Τουρκίας η Θράκη

Μηδέν επί οποιοδήποτε αριθμό μας κάνει μηδέν.
Γίνεται να πολλαπλασιάσεις το τίποτα; Ναι ,αν θέλεις να έχεις πολλά τίποτα.
Συγγνώμη λάθος… υπάρχουν και τα διόδια της Εγνατίας που πολλαπλασιάζονται.
Σε λίγο καιρό θα ευχηθούμε και τα καλορίζικα στους Σαπαίους.
Άστε που ένας στους 4 Θρακιώτες δεν πιστεύει πως υπάρχει και ο κοροναιός.
Άκλαυτοι θα πάμε όλοι μας …και θα λυθεί το πρόβλημα της Θράκης από μόνο του.
Θα πούμε στον Ερντογάν …έλα να την πάρεις…μας τελείωσαν οι κάτοικοί της…και εσύ έχεις μπόλικους.
Άλλωστε η γαλάζια πατρίδα της γείτονος χώρας περιλαμβάνει τόσο την Σαμοθράκη όσο και τη Θάσο. Ε τι! Να μην έχει και τα από πάνω χερσαία εδάφη;
Προς το παρόν μόνο το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης γλυτώνει…αλλά που θα πάει; Θα τους διώξουμε τους ιμπεριαλιστές αμερικανούς…και θα φέρουμε τα καλά παιδιά…δηλαδή τους Ρώσους ή τους Γερμανούς.
Και μια που αναφέρθηκα στις ξένες μεγάλες δυνάμεις…ξέρετε τι χρηματικό ποσό αρνήθηκε η Ελλάδα προκειμένου να συμμετέχει αυτή στο πρόγραμμα συμπαραγωγής των F35 αντί της Τουρκίας;
Πενήντα εκατομμύρια δολάρια. Ναι καλά διαβάσατε 50.000.000 δολάρια.
Μας έγιναν 3 προτάσεις…μια το 2001 και μια το 2003… Σημίτης Πρωθυπουργός…τσιγκουνεύτηκε τα λεφτά λένε…ναι αυτά που κάθε ώρα εκείνες τις εποχές οι χώρα μας ξόδευε για καραμέλες. Η αλήθεια όμως είναι πως εκείνη την εποχή η Ε.Ε κατασκεύαζε το δικό της αεροσκάφος …το Eurofighter…που σχεδιαζόταν από το 70 και πρωτοπέταξε το 2004.
Τρίτη πρόταση έγινε το 2007…επί κυβέρνησης Καραμανλή… αλλά και πάλι αρνηθήκαμε…για τους ίδιους λόγους φαντάζομαι συν του ότι στην σχετική λίστα είχα συμπεριληφθεί και Ρωσικά αεροσκάφη.
Η Τουρκία φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία που της παρουσιάστηκε…έδωσε αμέσως τα λεφτά και έγινε συμπαραγωγός χώρα.
Τώρα ποια μυαλά και με ποια λογική αρνήθηκαν αεροπλάνα στελθ τα οποία βάλουν πύραυλους…πέρα από τον ορίζοντα … και δεν υπάρχει άλλο τέτοιο αεροπλάνο στο κόσμο που μπορεί κατ ελάχιστο να συγκριθεί μαζί του …. ο θεός και η ψυχή τους.
Χάρη στην «πατάτα» της Τουρκίας με τους S400 μπορούμε να αγοράσουμε 20 από δαύτα …έναντι 3 δις…. Και το σκεφτόμαστε. Δηλαδή δεν το σκεφτόμαστε ακριβώς αλλά ψάχνουμε τρόπους για το πως θα πείσουμε την Ε.Ε. και την Τρόικα να μας δώσουν την άδεια να ξοδέψουμε χρήματα για αυτό το σκοπό.
Άλλα τόσα χρήματα κοστίζουν και οι Γαλλικές φρεγάτες που χρειαζόμαστε και τα ψάχνουμε και αυτά.
Δηλαδή 6 δις και αλλάζει συντριπτικά το τοπίο στην ανατολική Μεσόγειο υπέρ μας.
Μακάρι να τα είχαμε και μακάρι να μπορούσαν να είναι ετοιμοπαράδοτα αύριο… όμως δεν είναι.
Τι είναι σχεδόν ετοιμοπαράδοτο όμως;
Έλα μου ντε;
Τα υποβρύχια τύπου Παπανικολής τα οποία ήδη έχουμε επικρατώντας έτσι κατά κράτος στον υποβρύχιο «πόλεμο» με την Τουρκία.
Δεν είναι ετοιμοπαράδοτα για μας όμως.
Αλλά για την Τουρκία.
Τι και αν η Ε.Ε. έχει επιβάλει εμπάργκο πώλησης όπλων στην Τουρκία; Η Γερμανία υποστηρίζει πως το συμβόλαιο αγοράς υπογράφηκε πριν την απόφαση για εμπάργκο… όποτε πρέπει αυτό να εκτελεστεί κανονικά…
Τι περίεργο όμως; Και το συμβόλαιο για τα F35 δεν υπογράφθηκε πριν την επιβολή του εμπάργκο των ΗΠΑ προς την Τουρκία για τους S400; Γιατί οι αμερικάνοι δέσμευσαν αμέσως τα αεροπλάνα;
Είδατε; Για τη Θράκη ξεκίνησα να γράφω και κατέληξα στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, μια που πάντα πρέπει να κοιτάμε την γενική εικόνα.
Και για να σας γενικεύσω ακόμα περισσότερο την εικόνα …ας πάμε και στις συμμαχίες των κρατών.
Η Τουρκία έχει με το μέρος της το Ιράν, το Κατάρ, την Γερμανία (η οποία δυστυχώς για μας προεδρεύει αυτό το 6μηνο της Ε.Ε.) , και την Ρωσία. Επίσης είναι υπό την άμεση επιρροή της οι «αδελφοί μουσουλμάνοι» (για θυμηθείτε λίγο την προ μερικών χρόνων «αραβική άνοιξη» σε Αίγυπτο Λιβύη και αλλού και τις αιματοχυσίες που ακολούθησαν)
Και ποιόν άλλον έχει η Τουρκία; Μα τον Τραμπ…επειδή κάνει προσωπικές μπίζνες στην Κωνσταντινούπολη. Αλλά μην νομίζετε πως τον πολυακούνε οι αμερικανικές υπηρεσίες…ιδίως τώρα που είναι στα τελειώματα του.
Τέλος η γενική εικόνα…ας επιστρέψουμε στην Θράκη.
Πως δίνουμε εμείς την δικιά μας μάχη…πέρα από προσωπικές ιδεολογίες και προτιμήσεις ξένων κρατών σωτήρων;
Θα σας λυπήσω αλλά δεν δίνουμε καμιά συλλογική μάχη.
Το διαίρει και βασίλευε είναι ο γενικός κανόνας μας.
Απλά φυτοζωούμε μέχρι να περάσει η ημέρα… και μετά κάνουμε την προσευχή μας ευχαριστώντας τον θεό που δεν μας έφαγε κανένα αρπακτικό.
Το ίδιο ακριβώς σκηνικό διαχρονικά.
Σε λίγα χρόνια η Θράκη θα θυμίζει την Ίμβρο και την Τένεδο…γερασμένοι κάτοικοι …με τους απογόνους τους να έχουν φύγει για αλλού… περιμένοντας απλά τον θάνατο τους. Και κάθε φορά ο πένθιμος ήχος της καμπάνας θα μας θυμίζει ότι κάποτε αυτός ο τόπος έσφυζε από χριστιανούς
Δυστυχώς ξεμείναμε από ηγέτες.

Δ.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας