Έντονη διαμαρτυρία των Αστυνομικών της Ροδόπης για τις απατηλές υποσχέσεις

Ας μιλήσουμε με αριθμούς λοιπόν…

Την 19/09/2020 πληροφορηθήκαμε για την ενίσχυση της Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης μέσω των έκτακτων μεταθέσεων με (5) αστυνομικούς, πλέον των (5) που μετατέθηκαν με βάση τις τακτικές μεταθέσεις του Ιουνίου. Καλούμαστε λοιπόν να κοιτάξουμε το δέντρο των (10) αστυνομικών και να χειροκροτήσουμε;;;;;; Ή το δάσος, που είναι η ουσιαστική ενίσχυσης της Ροδόπης και να προβληματιστούμε;
Με απλά μαθηματικά, διαπιστώνουμε ότι εν τέλει η Δ.Α. Ροδόπης πρόκειται να ενισχυθεί με μόλις έναν (1) αστυνομικό, καθώς ήδη (9) έχουν αποχωρήσει με μετάθεση από την Δ.Α. Ροδόπης!!! Μας παίρνουν κι αυτούς που είχαμε!!! Και σε όσους σπεύδουν να αντιπαραθέσουν την ενίσχυση μας με αποσπασμένο προσωπικό, τους απαντάμε ότι αυτό είναι ημίμετρο και δεν διασφαλίζει τη μόνιμη παραμονή τους στην Δ.Α. Ροδόπης. Αντιθέτως… τους κρατά στην αβεβαιότητα και «όμηρους των διαθέσεων» όσων παίρνουν τις αποφάσεις.
Αυτή είναι η πικρή αλήθεια!!!
Αυτή είναι η αλήθεια και την κοινωνούμε σε όλους!!!
– Πρώτα από όλους στους πολίτες της Ροδόπης που μάταια περιμένουν μια πιο ασφαλή Ροδόπη…
– Στους συναδέλφους αστυνομικούς που για όλους καλούνται να βάλουν πλάτη….
– Και φυσικά στους πολιτικούς και μη του τόπου μας που πάντα μας «θυμούνται» και είναι «δίπλα στους αγώνες μας»…
Εργαζόμενοι είμαστε κύριοι… όχι εργατικά λάστιχα για να ζητά μονίμως η Ηγεσία, φυσική και πολιτική, την συμβολή μας σε κάθε κρίση που προκύπτει και να μας επιβραβεύει μειώνοντας την παρούσα δύναμή μας!!!
Αυτό είναι το ενδιαφέρον σας για την ασφάλεια των πολιτών της Ροδόπης; Αυτές είναι οι υποσχέσεις προς τους αστυνομικούς για πράξεις από μέρους σας, όταν λαμβάνατε τα υπομνήματα με τις τραγικές ελλείψεις στον Νομό και διατυμπανίζατε ότι δεν μας ξεχνάτε;;;
Επιπλέον, στον Έβρο, όταν επί έξι και πλέον μήνες δίναμε καθημερινή μάχη για την διαφύλαξη των συνόρων, μαζί με τους συναδέρφους μας από όλη την Ελλάδα, αρκεστήκαμε στα ευχαριστήρια sms και τις υποσχέσεις ότι, όταν έρθει η ώρα δε θα μας ξεχάσετε.
Στον καθημερινό αγώνα επί έξι και πλέον μήνες, για την εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού COVID-19, χωρίς πρωτόκολλα προστασίας, χωρίς το απαραίτητο υγειονομικό υλικό, αρκετές φορές, πάλι αρκεστήκαμε στις ευχαριστίες για την προσφορά μας και την υπόσχεση ότι όταν έρθει η ώρα δε θα μας ξεχάσετε.
Τώρα που ήρθε η ώρα να μας ενισχύσετε μέσω των έκτακτων μεταθέσεων, το κάνατε με τον ελάχιστο δυνατό αριθμό των τεσσάρων (4) Αστυφυλάκων και ενός Βαθμοφόρου, που δεν επαρκούν να καλύψουν ούτε τα κενά που δημιουργήθηκαν το τρέχον έτος.
Με τη σειρά μας λοιπόν και εμείς ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για τα ωραία σας λόγια και σας υποσχόμαστε ότι ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ.
Οι απαντήσεις οι δικές μας λοιπόν είναι…
– Πολίτη της Ροδόπης, κι ένας μόνος αστυνομικός να απομείνει στο Νομό, αυτός θα είναι ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ!!!
– Αστυνομικέ της Ροδόπης, δεν σταματάμε να πολλαπλασιάζουμε και να ΔΥΝΑΜΏΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΣΟΥ!!!
– Πολιτευτή της Ροδόπης…. και εμείς ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ!!!

Κύριε Υπουργέ… δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν γνωρίζετε το βάρος που σηκώνει η Ροδόπη στο μεταναστευτικό, ανακόπτοντας επιτυχώς σημαντικό αριθμό από τις μεταναστευτικές ροές που έχουν σκοπό να προωθηθούν στην ενδοχώρα….

Το μεταναστευτικό δεν σταματά στον Έβρο και τα νησιά αλλά αγγίζει επιχειρησιακά την Ροδόπη, επηρεάζοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών της!!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας