Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής για τον χρυσό

Ραγδαίες φαίνεται να είναι οι εξελίξεις όσο αφορά την επένδυση του χρυσού στις Σάπες.
Αυτό αποδεικνύεται από το έγγραφο του δήμου Κομοτηνής το οποίο καλεί σε έκτακτη συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο εν όψει των τρεχουσών εξελίξεων όπως αναφέρει.
Τι στην αλήθεια συμβαίνει;
Μήπως η κυβέρνηση κλείνει τις εκκρεμότητες της στη Ροδόπη; Είναι γνωστό άλλωστε πως παρά την αντίθεση των Ροδοπιτών ,αυτή είχε ταχθεί υπέρ της επένδυσης.
Βέβαια η απόφαση η οποία ανοίγει το δρόμο για την επένδυση δεν ήταν κυβερνητική αλλά του συμβουλίου της επικρατείας και συγκεκριμένα η Υπ’ αριθμ. 1524/2020
Με την απόφαση ακυρώθηκε λόγω μη νόμιμης αιτιολογίας η άρνηση της Διοίκησης να αδειοδοτήσει περιβαλλοντικά μεταλλευτικές έρευνες για χρυσό στις Σάπες (Ροδόπη), δεδομένου ότι η μεταλλευτική δραστηριότητα δεν αντίκειται στον χωροταξικό σχεδιασμό της περιοχής.
Απορίας άξιο αν εκ μέρους της Διοίκησης θα προβληθούν νέα κολλήματα ή θα αφεθεί η εταιρία χρυσού να προχωρήσει στο έργο της.
Η υπόθεση είναι προφανές πως θα εξελιχθεί σε “μάχη” μέχρις εσχάτων μια που κατά το παρελθόν έχουν ειπωθεί μεγάλα λόγια ( μέχρι και για παραιτήσεις τοπικών στελεχών) και φτάνει η ώρα της αλήθειας.
Φυσικά μην ξεχνάμε πως είμαστε ήδη σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και η ΝΔ φλερτάρει επικίνδυνα με τον καταποντισμό στη Ροδόπη μια που στα πενιχρά πλέον ποσοστά της στη μειονότητα… και στη λαϊκή αγανάκτηση για την ακρίβεια … θα προστεθεί και το “|στίγμα ” του χρυσού.

Δ.Κ.

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας