Άκουγα πάντα τους φίλους

Πόσες φορές στη ζωή μας δεν έχουμε προστρέξει στους φίλους;
Για μια συμβουλή, μια καλή κουβέντα, ένα ζεστό ώμο για να ξεσπάσουμε.
Και αυτοί πάντα εκεί, πάντα διαθέσιμοι, πάντα στοργικοί μαζί μας.
Φιλοι!
Αλήθεια τι σημαίνει φίλος;
Τα πάντα αλλά και τίποτα.
Γιατί υπάρχουν φίλοι και φίλοι.
Άλλη η φιλία άντρα με άντρα, άντρα με γυναίκας και άλλο φιλία γυναίκας με γυναίκα.
Οι διαφορές μεταξύ τους τεράστιες
Η φιλία άντρα με άντρα είναι και η κυρίαρχη. Έμφυτο αρχέγονο ένστικτο του αρσενικού γένους για να επιβιώσει, να προστατέψει και να προστατευτεί. Ήταν το πρωταρχικό του ένστικτο ,συνώνυμο μ αυτό της επιβίωσης αλλά λίγο υστερότερο απ αυτό της αναπαραγωγής.
Φιλία μεταξύ άντρα και γυναίκας. Μεγάλη υπόθεση γιατί πάντα κρύβει και έναν λανθάνοντα ερωτισμό. Είναι αδύνατο αυτός να μην εκδηλωθεί αργά ή γρήγορα.
Άλλωστε τι περισσότερο πρέπει να έχει το ιδανικό ζευγάρι; Λίγες φορές βλέπουμε άτομα του αντίθετου φύλλου που είναι φίλοι να γίνονται και επίσημα ζευγάρι, αλλά πάμπολλες φορές συναντάμε το αντίθετο. Ερωτικά ζευγάρια που είναι συνάμα και υπέροχοι φίλοι.
Πάμε στην τρίτη περίπτωση
Φιλία μεταξύ γυναικών.
Στην θεωρία μπορεί να υπάρχει, στην πράξη όμως όχι.
Είναι αδύνατο δυο θηλυκά να βιώσουν το αληθινό νόημα της φιλίας.
Υπάρχει πάντα ο ανταγωνισμός και η ζήλεια ανάμεσα τους, δεν το καταλαβαίνουν , δεν το κάνουν με κακό σκοπό , αλλά αυτή είναι η φύση τους.
Πάντα η μία θα θέλει περισσότερα απ ότι έχει η άλλη, πάντα η μια θα δίνει συμβουλές στην άλλη, αλλά σύμφωνα με τα δικά της πρότυπα , με τα δικά της πιστεύω, λαμβάνοντας ελάχιστα υο όψη τις ανάγκες της άλλης.
Αυτό το υπέροχο φύλλο , το γυναικείο, έχει ένα τρομερό ελάττωμα, την φιλία με τις φίλες της, όσο οξύμωρο και να ακούγεται.
Έχουν την τάση να τα αναλύουν όλα και να βγάζουν συμπεράσματα, αυτό είναι το σωστό, εκείνο το λάθος. Έτσι εκείνο έτσι το άλλο. Η απόλυτη συνταγή αυτοκαταστροφής τους.
Οι πετυχημένες γυναίκες δεν είχαν ποτέ γυναίκα για φίλη (με την κυριολεκτική έννοια του όρου) είχαν πάντα άντρα. Ελάχιστες οι τυχερές που το κάνουν πράξη. Όλες οι υπόλοιπες απλά μπερδεύουν την καλή παρέα με την φιλία.
Καλή τους τύχη, αλλά δεν κερδίζουν τίποτα παραπάνω από λίγες στιγμές φαινομενικής χαλάρωσης, και ατελείωτες μαύρες σκέψεις.

Μ.Δεσποτόπουλος

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας