Στην Ξάνθη βρέθηκε ο Γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης

Σε εκδήλωση που πραγματοποιηθήκε στην Ξάνθη στις 17 Μαΐου 2018, η οποία διοργανώθηκε από τη Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, παρευρέθηκε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης. Στη σύσκεψη αυτή, η οποία αφορούσε την τοπική αυτοδιοίκηση και το σχέδιο νόμου “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι”, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, κ. Χρήστος Μέτιος, ο Βουλευτής Έβρου, κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Βουλευτής Δράμας, κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, ο Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ, κ. Τάσος Γαϊτάνης, και ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης, έμπιστος σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακόμη, το παρόν έδωσαν αυτοδιοικητικά στελέχη από όλη τη Θράκη, στους οποίους δόθηκε ο λόγος στο τέλος της εκδήλωσης για να εκφράσουν την άποψη της σχετικά με τον “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι”. Αυτό που εκφράστηκε έντονα από τα παραπάνω στελέχη της ΝΔ και ιδιαίτερα από τον Γραμματέα της ΠΕ είναι η θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη να στηρίξει την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού, αφού, σύμφωνα με τον ίδιο, το σχέδιο νόμου αυτό θα οδηγήσει τη χώρα σε ακυβερνησία. Ας θυμήσουμε ότι το σχέδιο νόμου “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι” αποτέλεσε κεντρικό θέμα συζήτησης στην τελευταία σύσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, κατά την οποία εκφράστηκε έντονα η δυσαρέσκεια του σώματος προς το νόμο αυτό. Το ίδιο συνέβη και κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κομοτηνής.

Ο Γραμματέας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ, κ. Τάσος Γαϊτάνης, στο λόγο του ανέλυσε το πλαίσιο και τις θέσεις του κόμματος σχετικά με τα παραπάνω, τονίζοντας πως η απλή αναλογική  θα είναι μια  οπισθοδρόμηση που θα οδηγήσει την αυτοδιοίκηση όχι απλώς σε ακυβερνησία “αλλά και σε συναλλαγές πίσω και κάτω από το τραπέζι”. Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά πως με το σχέδιο νόμου αυτό η Κυβέρνηση το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να συσπειρώσει όλη την αυτοδιοίκηση της χώρας απέναντι της.

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, κ. Χρήστος Μέτιος, στην εισήγηση του επισήμανε πως  το Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για την Αυτοδιοίκηση αφορά ουσιαστικά μόνο στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος σε απλή αναλογική. Ακόμη, τόνισε πως  δε λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης. “Μια σύγχρονη, λειτουργική και αποτελεσματική Αυτοδιοίκηση μπορεί να αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης για τη χώρα μας. Για αυτό είναι απαραίτητο η κυβέρνηση να λάβει υπόψιν της τις προτάσεις της Ένωσης Περιφερειών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και να ξεκινήσει ένα ουσιαστικό διάλογο για τη μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης”, είπε κλείνοντας ο Χρήστος Μέτιος.

Παρουσίες και από τη Ροδόπη…

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν  στελέχη του κόμματος και από τη Ροδόπη, όπως ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, κ. Νίκος Τσαλικίδης, η Αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κόμοτηνής, κα. Φελίνα Καζάκου, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης, κ. Γιάννης Βεζυργιαννίδης, κ.α.

Ακόμη, το παρόν έδωσαν και η Ροδοπίτισσα Πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, κα. Βούλα Ελευθεριάδου, και ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ. Μαρωνείας-Σαπών, κ. Δάνος Εμμανουηλίδης, οι οποίοι μετά το πέρας της εκδήλωσης είχαν μια συνομιλία με τον κ. Λευτέρη Αυγενάκη και τον κ. Μακάριο Λαζαρίδη. Εκεί ο Γραμματέας της ΠΕ συνεχάρη τόσο τον κ. Εμμανουηλίδη για την επανεκλογή του όσο και την κα. Ελευθεριάδου για τα ηχηρά μηνύματα που στέλνει ο Νομός Ροδόπης.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας