120.000 κινούνται προς την Ελλάδα – Ενισχύεται η φύλαξη των σύνορων

Ενισχύονται οι δυνάμεις της Αστυνομίας, του Στρατού και των Συνοριοφυλάκων στα σύνορα στον Έβρο, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες θα επιχειρήσουν να περάσουν στη χώρα τις επόμενες ώρες. Την ίδια ώρα με φόντο τις πολεμικές απώλειες της Τουρκίας στο Ιντλίμπ της Συρίας και την απόφαση της Άγκυρας να ανοίξει τα σύνορά της προς την Ευρώπη στους πρόσφυγες, υπάρχουν πληροφορίες πως περίπου 120.000 άνθρωποι επρόκειτο να μετακινηθούν προς Ελλάδα τις επόμενες μέρες.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Deutsche Welle, τα τουρκικά παράλια και τα χερσαία σύνορα με την Ελλάδα είναι ανεξέλεγκτα και χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται ήδη κοντά στα παράλιες για να μετακινηθούν προς την χώρα.

Ακόμη εκτιμάται ότι και το Σαββατοκύριακο θα είναι κρίσιμο για την επόμενη μέρα τόσο στην ρήξη Άγκυρας – Μόσχας, όσο και στο προσφυγικό.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές αποφάσισαν να ενισχύσουν τις αστυνομικές δυνάμεις στα σύνορα ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα γίνονται διαρκώς περιπολίες με θερμικές κάμερες για να εντοπιστεί οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση. 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ενεργοποιήθηκαν ταχύτατα, ενισχύοντας την παρουσία τους πέριξ του ποταμού Έβρου.

Εκτός από τον Έβρο, θα αυξηθούν οι δυνάμεις ασφαλείας και από θαλάσσης.

Με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας οι λιμενικές αρχές των τριών νησιών του Βορείου Αιγαίου, ενισχύονται από την Παρασκευή τόσο με στελέχη, όσο και με μέσα.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αποτρέψει την είσοδο όσων δεν διαθέτουν νόμιμα έγγραφα. Στο πλαίσιο αυτό από τα τελωνεία θα διέρχονται όσοι διαθέτουν Visa και τα προβλεπόμενα έγγραφα, ενώ στις περιπτώσεις όπου επιχειρείται παράνομη είσοδος από μεγάλο αριθμό μεταναστών αυτά θα κλείνουν.

Σε φωτογραφίες που δημοσιεύουν διεθνή πρακτορεία φαίνεται πως πλήθος κόσμου επιβιβάζεται σε λεωφορεία από την Κωνσταντινούπολη, τα οποία κατευθύνονται προς τα σύνορα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας