Πρωτοχρονιά και έρωτας… ή πρωτοχρονιά και μελαγχολία;;

Εορτές του τέλους του Δεκέμβρη…Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά και όλοι τις περιμένουμε πως και πώς να έρθουν. Ένα σωρό μύθοι και ιστορίες τις συνοδεύουν…αλλά δεν θα αναφερθώ σ αυτές, μια που με πρόλαβαν οι αντίκρυ και έγραψαν εκείνοι πρώτοι άρθρο.
Όποτε παίρνω το δικό μου το κομμάτι που αντιστοιχεί στην Πρωτοχρονιά…α όλα και όλα …εμείς εδώ στο site τα χωρίζουμε τα πράγματα…εγώ αυτό και εσύ αυτό ..και δεν μπλέκεται ο καθένας στην δουλειά του άλλου.
Μόνο αν τύχει, και όποτε τύχει ,συνεργαζόμαστε να γράψουμε όλοι μαζί κανένα άρθρο, αλλά όσο και να το μελετάμε όσο και να το παιδεύουμε, δεν μας έκατσε ακόμα.
Απορώ μάλιστα γιατί δεν βλέπουμε τα φλιτζάνια του καφέ για να πας που αυτά το πότε θα κάνουμε την κοινή προσπάθεια. Αλλά και να το πει ο καφές εμείς θα τον ακούσουμε; Ίσως ναι …ίσως και όχι… θέληση να υπάρχει και όλα γίνονται, αν και δεν το βλέπω.
Είδατε πόσα άσχετα πράγματα έγραψα μέχρι τώρα για να σας μιλήσω για την πρωτοχρονιά;
Επίτηδες το έκανα μια που η πρωτοχρονιά είναι άσχετη γιορτή μεταξύ Ελλάδας και υπόλοιπου χριστιανικού κόσμου …ή μάλλον να το πω καλύτερα ,έχουμε βάλει τον μέγα Βασίλειο από την Καισαρεία … να φέρνει δώρα στο σπίτι μας μέσω βορείου πόλου.
Τον ντύσαμε τον άνθρωπο και στα κατακόκκινα του βάλαμε και σκουφί…τον κάναμε και χοντρούλη. Άσε που του δώσαμε και τάρανδους; Ζουν στην Καισαρεία τάρανδοι; Έλα που δεν ζουν γιατί έχει μεσογειακό κλίμα και αυτοί επιβιώνουν μόνο στο πολικό.
Αντιθέτως στην Καισαρεία είχε πολλές καμήλες …χάθηκε ο κόσμος ο μέγας Βασίλης να έρχεται καβάλα πάνω σε μια απ αυτές; Πάντως για να μην λέω και μεγάλα λόγια καμήλα ακόμα δεν καβάλησα και δεν ξέρω αν είναι άνετη η όχι. Φιλοδοξώ όμως να το κάνω…προσφέρομαι για πειραματόζωο βρε παιδί μου για να διευκολύνω τον αυθεντικό άγιο Βασίλη στο τι μεταφορικό μέσο να διαλέξει.
Και μια που ο λόγος για καμήλες….να μην σας πω ψέματα πρέπει να έχω φάει ίσα ένα κοπάδι από αυτές …αλλά σε μορφή παστουρμά. Με διαφορά είναι ο νοστιμότερος αλλά και ο ακριβότερος …άσε που βλέπεις ένα τόσο καλοκάγαθο ζωάκι και λες…τώρα πώς να την σφάξω αυτή…σε πιάνει μια αναστολή βρε παιδί.
Και κοιτάτε να δείτε…έφτασα τόσο χρονών και γράφοντας αυτό το άρθρο…κατάλαβα γιατί η μάνα μου μ έλεγε …έλα να φας έφτιαξα παστουρμαδόπιτα…και δεν έλεγε καμηλόπιτα. Α ρε μάνα δεν μ εκπαίδευσες σωστά σ αυτό το πράγμα.
Τέλος πάντων για να μην σας τα πολυλογώ στην δύση δεν είναι θρησκευτική εορτή η πρωτοχρονιά ..αλλά απλά η αλλαγή του χρόνου …όμως στην Ελλάδα είναι και θρησκευτική εορτή όπου γιορτάζουμε τον Μέγα Βασίλειο … υπό την μορφή όμως του Αγίου Νικολάου που ζει στον βόρειο πόλο …που «επισκέπτεται» τα σπίτια των χριστιανών της δύσης για να φέρει δώρα την ημέρα των Χριστουγέννων.
Μπέρδεμα ε; Βάζουμε τον κακομοίρη τον άγιο Νικόλαο εκ βορείου πόλου να κάνει διπλή βάρδια… να δουλεύει και 25 Δεκεμβρίου αλλά και 31 Δεκεμβρίου. Μα θα αντέξει ο άνθρωπος με τα χρόνια που κουβαλά στην πλάτη του; Λίγη ντροπή πια.
Τώρα που το συνειδητοποιώ είμαι εντελώς εκτός τίτλου του άρθρου. Αυτός μιλάει για έρωτα ή μελαγχολία. Χάθηκε να μιλαει για τάρανδο ή καμήλα; Τέλος πάντων θα κάνω μια προσπάθεια να τα συγκεράσω όλα ώστε να μείνουν οι πάντες ευχαριστημένοι.
Ασφαλώς και θα πάρω φανερά το μέρος του έρωτα και όχι της μελαγχολίας(την οποία κατά την γνώμη μου δημιουργούμε μόνοι μας, επειδή δεν μιλάμε ειλικρινά μεταξύ μας). Άραγε τι σχέση έχει ο έρωτας με την πρωτοχρονιά; Έχει και παραέχει…και τώρα έχω την υποψία πως μ αυτά που θα σας γράψω μπορεί και να με κάνετε άγαλμα(αν και θα σας βγει πιστεύω πιο οικονομικό να μου χαρίσετε μια καμήλα). Λοιπόν έρωτας είναι ή αλήθεια των συναισθημάτων … στον έρωτα είναι γυμνό και το σώμα και το μυαλό…στον έρωτα δεν κρύβει τίποτα ο ένας από τον άλλο…στον έρωτα είμαστε ο πραγματικός μας εαυτός. Ο έρωτας είναι ένα παιχνίδι μ ανοιχτά χαρτιά…αυτός είμαι…αυτή είσαι …δεν υπάρχουν δειλίες ,όλα είναι υπό το φως της στιγμής και της κάθε στιγμής που αυτός διαρκεί. Αυτοί είναι οι όροι του…οτιδήποτε άλλο ,πιο πολύ με παιδιαρίσματα μοιάζουν παρά με έρωτα. Πως θέλουμε λοιπόν να ζήσουμε τον έρωτα της πρωτοχρονιάς; …κρυμμένοι πίσω από κάτι που δεν μας αντιπροσωπεύει; Κρυμμένοι πίσω από κάτι στο οποίο δεν πιστεύουμε; Μόνο και μόνο για να δείξουμε πως είμαστε μέσα στο κλίμα της μόδας;
Ναι και εγώ μεγάλωσα περιμένοντας την πρωτοχρονιά τον Άγιο Βασίλη να μου φέρει δώρα…όχι όμως αυτόν που γιορτάζει η εκκλησία μας…αλλά τον άλλον τον εκ βορείου πόλου που ούτε καν Βασίλη τον λένε. Μετά μεγάλωσα και πάλι κάθε πρωτοχρονιά ψάχνω το δώρο μου…από τον πραγματικό άγιο Βασίλη όμως…αυτόν που όλοι έχουμε μέσα μας και πρέπει να πιστέψουμε σ αυτόν. Στην θέληση μας …γιατί μόνο αυτή μπορεί να μας φέρει τα ποθητά δώρα. Εγώ σήμερα το έγραψα το γράμμα μου στον Αι Βασίλη για το πρωτοχρονιάτικο δώρο…κατά λάθος το λέρωσα και με τον ελληνικό καφέ που έπινα εκείνη την ώρα…ίσως και να μουτζουρώθηκε λίγο το χαρτί από την σταχτή του τσιγάρου που έπεσε επάνω του. Ναι! το έγραψα και το έστειλα και δεν ντρέπομαι να το πω …ακόμα και αν είμαι μεγάλος για να πιστεύω σ αυτά.

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας