Οι κατ όνομα άντρες και τα συμπλέγματα τους.

Άντρας , υποτίθεται το ισχυρό φύλο, αυτό που έχει μύες ,δύναμη , θέληση και τα βγάζει πέρα σε όλες τις δυσκολίες.
Έτσι δημιούργησε η φύση τον άντρα και έτσι πρέπει να είναι λέει η κοινή λογική.
Η φύση όμως ποτέ δεν δημιουργεί το τέλειο, πειραματίζεται , δίνει πνοή σε αρκετά διαφορετικά μοντέλα , τα ενθαρρύνει να συμπλεχτούν , να αποφασίσουν τα ίδια ποιο θα επιβιώσει , ποιο θα κυριαρχήσει και ποιο θα εξαφανισθεί. Αυτή η διαδικασία είναι αέναη , ξεκίνησε πριν εκατομμύρια χρόνια και θα συνεχίζεται μέχρι την καταστροφή του πλανήτη μας.
Τον πατροπαράδοτο τύπο του άντρα –αυτόν που διαβάσαμε στην αρχή- έχει ως πρότυπο στο μυαλό της κάθε κοπέλα.
Στην ουσία δεν είναι τίποτα άλλο παρά η μεταφορά της εικόνας του πατέρα της στο γενικό αντρικό σύνολο.
Η κοπέλα όμως κάνει ένα λάθος, άλλος τύπος άντρα ο πατρικός , και ο άλλος τύπος του επίδοξου εραστή ή μέλλοντα συζύγου. Ο μεν πρώτος, είναι πλασμένος από τη φύση να προστατεύει τους απογόνους του, το ανθρώπινο είδος πρέπει να διαιωνιστεί και ο πατέρας ως ο δυνατότερος επιβάλλεται να διασφαλίσει κάτι τέτοιο.
Ο δεύτερος τύπος άντρα ,αυτός του επίδοξου εραστή ή επίδοξου συζύγου, έχει όμως εντελώς διαφορετικό ρόλο. Τον ρόλο του κατακτητή ενός νέου θηλυκού , με όποιο τρόπο και όποιο μέσο διαθέτει.
Και σ αυτό το σημείο η κοπέλα , κάνει συνήθως το μεγάλο λάθος, υποθέτοντας πως ο επίδοξος εραστής-σύντροφος, θα συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά του πατέρα-προτύπου.
Μερικές φορές είναι τυχερή, και ναι, βρίσκει το ιδανικό και πρότυπο ταίρι , τις περισσότερες φορές όμως απογοητεύεται, δεν συναντά μπροστά της το υπόδειγμα του άντρα που είχε πλάσει στο μυαλό της , αλλά κάτι διαφορετικό.
Συνήθως της παίρνει αρκετό χρόνο για να βρει τι πάει στραβά, δοκιμάζει μια και δυο και τρεις φορές, χρησιμοποιεί ότι κόλπα κατεβάζει το μυαλό της, για να ξεθάψει το πρότυπο του άντρα , που όμως δεν βλέπει στον απέναντι της. Δεν είναι λίγες η φορές που ρίχνει το σφάλμα και στον εαυτό της, αυτή είναι η υπαίτια , αυτή και κανείς άλλος, ο έρωτας βλέπετε τυφλώνει, κρύβει την αλήθεια , είναι σαν ναρκωτικό και εξαφανίζει κάθε μορφή καθαρής σκέψης.
Τα σύννεφα μπορούν να διαλυθούν ώστε να φανεί η αλήθεια , μόνο έπειτα από ένα δυνατό σοκ , ώστε η σκέψη να αναγκαστεί να κάνει μια βαθιά βουτιά μέσα στο υποσυνείδητο, και να δει την αλήθεια, να δει την αληθινή φύση του άντρα.
Άντρας! Ένα έμβιο ον που χωρίζεται σε πολλές κατηγορίες.
Τελειότερο αλλά και σπανιότερο είδος ; Το κυρίαρχο αρσενικό, «alpha male», κατά τη σύγχρονη επιστημονική ορολογία. Κάτι σαν τον άντρα λιοντάρι ή γορίλα όπου εντός της περιοχής όπου έχει οριοθετήσει , οι πάντες αισθάνονται ασφάλεια, θα φροντίσει για όλους και θα θυσιάσει την ζωή του για να αντιμετωπίσει την όποια απειλή. Γνωρίζει όμως και τα δικά του όρια, και θα παραδώσει την θέση του (δίνοντας μια υποτυπώδη μάχη για τα μάτια του κόσμου) στο επόμενο κυρίαρχο αρσενικό, ούτως ώστε η αγέλη να μην μένει ούτε μια φορά απροστάτευτη.
Από εκεί και πέρα στη φύση υπάρχουν διάφορα άλλα είδη αρσενικών, κατηγοριοποιούμενα από το βήτα ως το ωμέγα και ακόμα παρακάτω.
Ένα είναι όμως το πιο διαδεδομένο είδος και συνάμα επικίνδυνο. Ο κατ επίφαση άντρας, που δεν τολμά να τα βάλει με το κυρίαρχο αρσενικό , αλλά σκαρφίζεται χίλιους δυο τρόπους για να παραπλανήσει το θηλυκό, να το κλέψει να το κάνει δικό του, να το πείσει πως μόνο εκείνος το δικαιούται.
Συνήθως παριστάνουν τα κυρίαρχο αρσενικό , προσπαθώντας όμως να επιβληθούν στο θηλυκό ή με σκληρότητα ή με υποβιβασμό της προσωπικότητας , ή με μαλαγανιές ή με όποιο άλλο μέσο έχουν αντιληφτεί εκείνα, πως μπορούν να υποτάξουν το θηλυκό.
Κίνδυνος θάνατος η υποκατηγορία μερικών αρσενικών που είναι μειωμένου κοινωνικού ενδιαφέροντος αλλά βάζουν ως στόχαστρο θηλυκά ανωτέρου επιπέδου , όχι τόσο από αγάπη, αλλά για αναδειχθούν τα ίδια μέσω αυτών. Συνήθως πρόκειται για αρσενικά τα οποία βρίσκονται κάτω από διαταγές ανωτέρων, αντιλαμβάνονται όμως πως δεν μπορούν να εξελιχτούν σε κάτι παραπάνω, οπότε επιλέγουν κάτι κατώτερο απ αυτούς(με το φτωχό τους το μυαλό ένα θηλυκό) προκειμένου να επιβληθούν. Για επίδειξη δύναμης μάλιστα, το μαρκάρουν, αφήνοντας επάνω του ένα σημάδι, ναι τα κατάφεραν , είναι κάποιοι, είναι κυρίαρχοι σε κάτι.
Αγνοούν ηθελημένα όμως τον βασικότερο κανόνα, πως το θηλυκό παραδίδεται στα χέρια τους μόνο όταν είναι ερωτευμένο. Αυτός και μόνο αυτός είναι ο σκοπός τους, να τους ερωτευτεί. Ο έρωτας όμως είναι παροδικός , γρήγορα ξεπερνιέται και τότε το θηλυκό ξυπνάει , βλέπει, αισθάνεται , καταλαβαίνει . Δυο επιλογές μένουν στο αρσενικό για να κρατήσει το θηλυκό , ή με την βια , ή να υποδουλωθεί το ίδιο.
Όμως τότε η τύχη του κρατιέται στα χέρια του θηλυκού. Οι ρόλοι αλλάζουν και ουαι και αλίμονο αν το θηλυκό αποδειχτεί τύπου άλφα. Κάτι που ήταν από και από την αρχή και ως συνήθως δεν το ήξερε.

Δ.Μ.

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας