Η τελετή λήξης της Εθελοντικής Δράσης Κομοτηναίων «Ο Άη Βασίλης άργησε μία μέρα 5»

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 29 Ιανουαρίου, η τελετή λήξης της Εθελοντικής Δράσης Κομοτηναίων «Ο Αη Βασίλης άργησε μία μέρα 5». Η καθιερωμένη εκδήλωση έλαβε χώρα στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, παρουσία των συμμετεχόντων συμπολιτών μας, φορέων, πολιτιστικών συλλόγων και ομάδων γενικότερα που και φέτος για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά κατά το διάστημα 14 με 22 Ιανουαρίου γέμιζαν του σάκους του «αργοπορημένου» Αη Βασίλη με τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκαν οι έπαινοι συμμετοχής στο σύνολο των συμμετεχόντων που έδωσαν το «παρών» ενώ ανακοινώθηκαν τόσο η τελική συγκεντρωθείσα ποσότητα των ειδών, αλλά και ο «νικητής» της φετινής δράσης, σε ότι αφορά τις ομάδες που συμμετείχαν στο διαγωνιστικό κομμάτι.

Όπως ανακοινώθηκε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η «ζυγαριά» φέτος έδειξε τους 4,2 τόνους συγκεντρωθέντων ειδών, τα οποία ήδη με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών της δράσης έχουν ήδη διαχωριστεί ούτως ώστε εντός των επομένων ημερών να παραδοθούν στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής και από εκεί στους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Αξίζει να σημειωθεί πως στην δράση του Santa Run Κομοτηνή που προηγήθηκε, τον Δεκέμβριο του 2016, συγκεντρώθηκαν 860 κιλά λαδιού τα οποία επίσης δόθηκαν στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής.

Σε ότι αφορά το διαγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα που φέτος κατάφερε μέσα από τις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν να συγκεντρώσει τα περισσότερα τρόφιμα, δεν είναι άλλη από την ομάδα των Bakkal και ΑΕ Κομοτηνής, οι οποίοι με την υποστήριξη του Σωματείου Καφεπωλών Καταστηματαρχών Κομοτηνής, κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα περισσότερα είδη, παίζοντας μπάσκετ.

Την πρώτη τριάδα του διαγωνιστικού κομματιού της δράσης, συμπληρώνουν η ομάδα του Θρακικού Ωδείου και της Λέσχης Κομοτηναίων, καθώς και η ομάδα των Λέσχη Lions Ορφέας Κομοτηνής, Λέσχη Leo «Θράξιππος» και Café El Clasico, η οποία υποστηρίχθηκε και από το γυμναστήριο Action.

Ακολουθούν οι ομάδες των ΔΙΑΣ Budo Academy – State Café, 2ου Παιδικού Σταθμού Κομοτηνής, Πολιτιστικού Συλλόγου «Γυναίκα και Δημουργία» – Flo Café Κομοτηνής, Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου Alma Libre- Σχολής Χορού Let’s Dance – Rock Bar Journey και On Bikes Ποδηλάτες Κομοτηνής – Καφέ Μπαρ «Οχτώ».

Όπως υπογραμμίστηκε και κατά την διάρκεια της τελετής λήξης, αλλά γίνεται κατανοητό και από τον τίτλο της δράσης, ο Άη Βασίλης αποτελεί πλέον μία δράση ολόκληρης της πόλης. Η διοργανωτική επιτροπή της δράσης για ακόμα μία φορά θα ήθελα να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας για την πολύτιμη συνεισφορά τους, τους εμφανής αλλά και του αθέατους συντελεστές αυτής, που κάθε χρόνο αποδεικνύουν ότι η πόλη μας είναι πλέον μυημένη στις έννοιες της αλληλεγγύης και της προσφοράς.

Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει και στους χορηγούς της φετινής δράσης, ήτοι τους E.B. LA PETITE BOUTIQUE, ROOMMATES CREATIVE TEAM, DJ LAGOS, MAMA´S CLEANERS, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΩΣΤΑΡΕΛΗΣ, ΤΖΕΒΕΛΕΚΙΔΗΣ ΗΟΜΕ,WELCOME STORE ΤΖΕΒΕΛΕΚΙΔΗΣ, ΣΟΥ ΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΛΑΓΑΚΗΣ, 2K PROJECT ΚΑΙ ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΡΔΑΚΛΗ καθώς και στους Ταξίαρχο Νικόλαο Νιζάμη, Διοικητής της 29ης ΤΑΖΠΖΑ, Ταξίαρχο Κοσμά Μόσχο, Διοικητή της ΧΧΙ ΤΘΤ, Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κομοτηνής, Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, τα μουσικά συγκροτήματα Sentinel, Quartistic και Underhill West, Εύα Δήμου, Χρήστο Σερμπέζη, Γιώργο Κουντουρά, Ομάδα Διάσωσης και Διαχείρισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων, Προσκόπους ν.Ροδόπης, Παιδικά Χωριά SOS, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού ΤΤ Κομοτηνής, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Σύλλογο Ατόμων με Κινητική Αναπηρία και Φίλων ν.Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ», Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Maik Productions αλλά και τον κ. Χρήστο Χατζόπουλος με την ομάδα του Εργαστηρίου Παραδοσιακής Μουσικής «ΝΟΤΑ» που έπαιξαν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες από πλευράς της οργανωτικής επιτροπής και στους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς «Ράδιο Ροδόπη», «Ράδιο Παρατηρητής 94 FM», «Ράδιο Δίαυλος 92,4», «Ράδιο Χρόνος», «Ράδιο Πατρίδα» και ΕΡΑ Κομοτηνής που φιλοξένησαν στα ερτζιανά τους φέτος της εκπομπή του «αργοπορημένου» Άη Βασίλη καθώς και τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό R Channel.

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας