Η κακιούλα του Γιώργου Βλάχου

Τελικά ο Γιώργος Βλάχος θα γίνει ο πιο αγαπημένος μου βουλευτής ever.
Και μια που είναι γεωπόνος θα μπορώ να τον λέω περιβόλι σκέτο.
Αν και είναι απεσταλμένος μαζί με τον Χρήστο Σταικούρα από την ΝΔ για περιοδεία στο νομό Ροδόπης….δεν χάνει την ευκαιρία ανά πάσα στιγμή να ρίχνει αλλού τις ευθύνες που έχασε από τα βουλευτικά έδρανα τον φίλο του Ροδόπίτη βουλευτή.
Περιστατικό.
Οι βουλευτές Γ. Βλάχος και Χ. Σταικούρας μαζί με κλιμάκιο της ΝΟΔΕ Ροδόπης επισκέπτονται εργοστάσιο της ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής.
Ακολουθεί σύσκεψη εντός του εργοστασίου με τους ιδιοκτήτες, όπου θέτονται και αναλύονται όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική επιχειρηματικότητα ….με τον κ Σταικούρα-απόλυτα διαβασμένο και ενημερωμένο- να εξηγεί τα προσεκτικά διαδοχικά βήματα που μπορούν να γίνουν όταν η ΝΔ ανέλθει στην εξουσία, όπως την μείωση της φορολογίας την προσέλκυση επενδύσεων, τη λύση του προβλήματος του αθέμιτου εμπορικού ανταγωνισμού από τις γειτονικές χώρες λόγω χαμηλού κόστους εργασίας κτλ.
Και ενώ η συζήτηση κυλά σε σοβαρότατο επίπεδο…σαν κάποια μύγα να τσιμπά τον κ Βλάχο…πετάγεται και λέει…”να σας πω τώρα μια κακιούλα”; Φταίει ο λαός που έβγαλε στην Ροδόπη τρεις μουσουλμάνους και όχι έναν χριστιανό βουλευτή. Κάγκελο όλοι για το άσχετο της φράσης, με έναν απο τους ιδιοκτήτες να ανταπαντά αμέσως πως “κανείς λαός δεν φταίει αλλά φταίει το σύστημα” . Ευτυχώς επενέβει αμέσως ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αρμονικής συμβίωσης μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στην Ροδόπη. Μετέπειτα η συζήτηση συνεχίσθηκε κανονικά επί οικονομικών θεμάτων.
Προφανώς ο κ Βλάχος ξεχνά συνεχώς τον θεσμικό του ρόλο…άλλο το κομματικό ακροατήριο που μπορεί να λέει ότι θέλει…και άλλο το να εκφράζει τις θέσεις του κόμματος στους επιχειρηματίες
Εκτός κι αν την ώρα της σύσκεψης έκανε πρόβα το ποίημα που του έμαθαν κάποιοι να λέει…και ξεχάσθηκε και το είπε φωναχτά.
Πάντως η λύση έχει βρεθεί …όπως λέει και το περιβόλι μου ο Γιωργος…. ο λαός φταίει για όλα…. κανείς άλλος. Αυτό πάντως για επίσημη θέση της ΝΔ είναι ότι πρέπει για πάρει μονοψήφια ποσοστά στις εκλογές!

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας