Η εξέλιξη του ανθρώπινου λόγου στο επίκεντρο της ομιλίας του Γ. Ντεληγιάννη στην Ακαδημία ΠΑΜΘ

Στο πλαίσιο της Θεματικής Ενότητα “Λόγος και άνθρωπος” της Ακαδημίας Διά Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 διάλεξη με θέμα “Sermonis iucundissimum vinculum: Η εξέλιξη του ανθρώπινου λόγου και η συμβολή του στον εκπολιτισμό του ανθρώπου σύμφωνα με τον Κικέρωνα” από τον κ. Ιωάννη Ντεληγιάννη, Επίκουρο Καθηγητή Λατινικής Φιλολογίας στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας ΔΠΘ.

Ο Κικέρωνας, ένας από τους σημαντικότερους Ρωμαίους συγγραφείς, στους δύο πολιτικούς διαλόγους του αναφέρεται στην εξέλιξη του ανθρώπινου λόγου από άναρθρες κραυγές σε έναρθρο λόγο και πως αυτός ο έναρθρος λόγος οδήγησε τους ανθρώπους να συγκροτήσουν κοινωνίες  και, εφαρμόζοντας το λόγο αυτό, να αναπτυχθούν σε πολιτικές κοινότητες.  Ο λόγος, προφορικός και γραπτός, συνέβαλε στην εξέλιξη του ανθρώπου από άλογο ζώο σε κοινωνικό ον και στην οργάνωση πολιτειών.

Αυτά ήταν τα ζητήματα γύρω από τα οποία κινήθηκε η ομιλία του κ. Ντεληγιάννη στο κοινό που προσήλθε για να παρακολουθήσει.

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας