Βάλαμε και πάλι αυτογκόλ στην Ροδόπη

Ειλικρινά απορώ με το μυαλό μας , σε τέτοιο μάλιστα σημείο που αναρωτιέμαι αν έχουμε καν μυαλό.
Ο λόγος φυσικά για την χτεσινή πορεία στην Κομοτηνή που συνδιοργάνωσαν οι συγγενείς του Αχμετ Σαδίκ και το μειονοτικό κόμμα DEB …
Αντί όλοι να ασχολούνται με το γεγονός πως το σύνολο σχεδόν της μειονότητας γύρισε την πλάτη στους εμπνευστές της πορείας με συνέπεια αυτή να μοιάζει με πορεία του στυλ είμαστε δυο είμαστε τρεις , είμαστε χίλιοι δεκατρείς όπως οι πορείες του ΚΚΕ(Ας με συγχωρέσουν οι σύντροφοι για τον παραλληλισμό-δεν αφορά πολιτικά κριτήρια αλλά οργάνωσης και προσέλευσης κόσμου). Αποδείχθηκε περίτρανα πως η συντριπτική πλειοψηφία των μουσουλμάνων τάσσεται υπέρ της ειρηνικής συμβίωσης της σταθερότητας και της ευημερίας της Θράκης…και ουδόλως την ενδιαφέρει να γίνει πιόνι υποστήριξης του Ερντογαν.
Τι θα μείνει λοιπόν στην τηλεοπτική εικόνα από την χτεσινή διαδήλωση…και θα εκμεταλλευθεί πολιτικά από ξένα κέντρα ;
Μα φυσικά οι εικόνες “μάχης” μεταξύ ΜΑΤ και Χρυσαυγιτών στην πλατεία της Κομοτηνής.
Οι τίτλοι είναι ήδη έτοιμοι….ειρηνική πορεία μουσουλμάνων παρεμποδίζεται από τους Ελληνες.
Οποία ευτυχία.
΄Πήγαν λένε οι χρυσαυγίτες να σηκώσουν την Ελληνική σημαία …και με τα κόπων και βασάνων το κατάφεραν.
Συγχωρέστε με γιαυτο που θα γράψω…αλλά μόνο αν αμφισβητείς και εσύ ο ίδιος το μέρος που ζεις…κάνεις τέτοιες ενέργειες. Ήταν σα να λέμε ο αγώνας για την κατάκτηση ενός ήδη κατακτημένου λόφου…και ο νικητής θα έβαζε τη σημαία του…με τη διαφορά πως η δεύτερη ομάδα δεν είχε σημαία, σοφά σκεπτόμενη, αφού ο λόφος έχει ήδη εδώ και δεκαετίες τη σημαία της πρώτης ομάδας.
Εξάλλου ποιος ο λόγος του “πολέμου” περί σημαίας όταν σε περίμετρο 50-100 μέτρων από το σημείο, υπήρχαν αναρτημένες στους ιστούς τους 20-30 σημαίες με αποκορύφωμα τις επίσημες σημαίες του Ηρώου της πόλης.
Ομως τέλος καλό όλα καλά… και ελπίζω να πείσθηκε και ο τελευταίος δύσπιστος πολίτης…πως η μειονότητα δεν είναι το τρομερό και φοβερό ,που διάφοροι κύκλοι ένθεν και εκείθεν μας περιέγραφαν τόσο καιρό…προσπαθώντας να κερδίσουν πολιτικά.
Υπάρχουν φυσικά τα ακραία ή τα καθοδηγούμενα στοιχεία…αλλά αυτό είναι φυσικό…και υπάρχουν παντού…και από τις 2 πλευρές.

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας