Α. Γραβάνης : Ο Δήμος Κομοτηνής μπορεί να αποκτήσει τουριστική ταυτότητα

Την ουσιαστική και συστηματική συνεργασία, με κοινό στόχο την τουριστική ανάπτυξη της περιοχή μας ζήτησε από τους εκπροσώπους των Ξενοδόχων Ροδόπης, ο υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής, Αντώνης Γραβάνης.

Ο κ. Γραβάνης εγκαινίασε την έναρξη διαλόγου με τους παραγωγικούς φορείς του δήμου με την αντιπροσωπεία των ξενοδόχων, θέλοντας να υπογραμμίσει την προτεραιότητα που θέτει η «Σύμπραξη Προοπτικής» στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της τοπικής Οικονομίας. Σε πολύ φιλικό κλίμα άκουσε τις θέσεις και τους προβληματισμούς τους και αντάλλαξε απόψεις με σκοπό, όπως τόνισε, την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης.

Η αντιπροσωπεία έθεσε ζητήματα που αφορούν άμεσα στον τουριστικό αναπτυξιακό προσανατολισμό της περιοχής μας, υποστηρίζοντας την επιτακτική ανάγκη για τη δημιουργία των προϋποθέσεων που θα καταστήσουν το δήμο μας τουριστικό και αναπτυξιακό πόλο.

Μεταξύ των αιτημάτων, αναφέρθηκαν  χαρακτηριστικά:

στη σύσταση αντιδημαρχίας τουρισμού με εξειδικευμένο προσωπικό, τη βελτίωση των συνεδριακών χώρων της πόλης και την αξιοποίηση του Μεγάρου Μουσικής, τη συνεργασία με μεγάλες εταιρίες και φορείς, τη συνεργασία φορέων για την ανάπτυξη και δημιουργία αναγνωρίσιμων παραδοσιακών προϊόντων, την αναβάθμιση του ρόλου του άλσους Νυμφαίας, την οργανωμένη αξιοποίηση της παραλίας Φαναρίου, την αξιοποίηση των ανεκμετάλλευτων «φιλέτων» του οικισμού, καθώς και τη βελτίωση και στήριξη του λιμανιού, αλλά και τη βελτίωση της αισθητικής της πόλης.

 

«Η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας έχει κυριολεκτικά αφεθεί στην τύχη της. Μικρές, αποσπασματικές ενέργειες, αλλά και μια εσωστρεφή νοοτροπία του τύπου «αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε» μας έχει κυριολεκτικά καθηλώσει.

Εμείς κοιτάμε τι «Μπορούμε να Κάνουμε».

 

Η «Σύμπραξη Προοπτικής» θεωρεί ότι με οργάνωση, συνεργασία και αξιοποίηση της γνώσης και των τεχνολογικών μέσων ο δήμος μπορεί να αποκτήσει τουριστική ταυτότητα. Απαιτείται απλώς βούληση και ορθολογικός σχεδιασμός», τόνισε ο Αντώνης Γραβάνης.

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας