Απ έξω εμφάνιση από μέσα άνεση

beis
Η Κομοτηνή έχει μια ιδιαιτερότητα ως πόλη…κανείς δεν μπορεί να ξεχωρίσει το νόμιμο από το παράνομο.
Πχ στην πλατεία Ειρήνης απαγορεύονται τα τραπεζοκαθίσματα…στην πλατεία Αρχ Χρυσάνθου όμως δε υπάρχει ελεύθερος χώρος για να κάνεις οτιδήποτε άλλο εκτός απο το να καθίσεις στα τραπεζοκαθίσματα που υπάρχουν εκεί. Τι διαφορά έχουν οι δύο πλατείες ως προς τη νομοθεσία;Και όταν μιλάμε για Ελληνική νομοθεσία μιλάμε για παραθυράκια ασφαλώς.
Παρεμπιπτόντως ανάφερα αυτό το παράδειγμα…αφού το θέμα μου δεν είναι τα τραπεζοκαθίσματα των πλατειών αλλά οι μικροπωλητές επί αυτών.
Αλήθεια ποια τα κριτήρια για να γνωρίζουμε αν ένας μικροπωλητης είναι νόμιμος ή όχι;
Υπάρχει κανείς έλεγχος αν υπάρχει άδεια από την δημοτική αρχή ή την εφορία;
Υπάρχουν οι έξυπνοι και οι χαζοί;
Πάρτε παράδειγμα την αξιέπαινη προσπάθεια της Φιλαδελφείας…Νόμιμοι όλοι…με καρτέλα του παραγωγού και κάθε προϊόντος και με ομοιόμορφη εμφάνιση ως προς τους πάγκους…όποτε οργανώνουν μια εκδήλωση χαίρεσαι να τους βλέπεις.
Τώρα θα πάω στον πάγκο της φωτογραφίας και θα κάνω την εξής ερώτηση.
Βρε άνθρωποι της δημαρχίας …δίνετε που δίνετε τις άδειες…γιατί δεν φροντίζετε λίγο και την ομορφιά της πόλης;
Τόσο δύσκολο είναι πια η κάθε άδεια να συνοδεύεται από τη υποχρέωση του πωλητή να έχει συγκεκριμένου είδους και χρώματος πάγκο;
Ορίστε όποιο χρώμα θέλετε…μπλε κόκκινο πράσινο
Ορίστε τις διαστάσεις του
Ορίστε στο πάνω μέρος να γράφει το όνομα του πωλητή και τον αριθμό αδείας του.
Ιδού το χρώμα στην πόλη μας… ιδού ένα δείγμα νομιμότητας…ιδού η ευκαιρία να μας δείξουν και τα Αθηναϊκά κανάλια.
Και μη μου πείτε για το κόστος που θα επιβαρυνθεί ο μικροπωλητής…Καλύτερα να δώσει 100 ευρώ…παρά να στρώνει κουβέρτα πάνω στα πλακάκια της πλατείας
Τώρα ως πόλη αν δεν θέλουμε έστω και μικρές καινοτομίες… κακό του κεφαλιού μας(που μάλλον δεν έχουμε).. Άλλωστε ειναι και οι ψηφοφόροι στη μέση…ξέρετε αυτοί που τους αφήνεις να κάνουν ότι θέλουν και ως αντάλλαγμα…εκλέγουν τον βουλευτή ή αντιπεριφερειάρχη ή δήμαρχο της αρεσκείας.

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας