Έπεσε η αυλαία της 8ήμερης Γιορτής Θεάτρου στη Νέα Ορεστιάδα

Έπεσε η αυλαία της 8ήμερης Γιορτής Θεάτρου με την απονομή των βραβείων και μεγάλο νικητή το Ερασιτεχνικό Θέατρο.

“Η Φόνισσα” από την Κοζάνη αναδείχθηκε ως η καλύτερη ερασιτεχνική παράσταση της Ελλάδας.
Με την απονομή των βραβείων στις διαγωνιζόμενες παραστάσεις, έπεσε η αυλαία του 15ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Ορεστιάδα Έβρου από τις 24 έως και τις 31 Αυγούστου 2014. Η αυλαία άνοιξε την Κυριακή 24 Αυγούστου με τον πιο λαμπρό τρόπο, καθώς το αστέρι της Ζωής Λάσκαρη φώτισε το Φεστιβάλ, ως τιμώμενο πρόσωπο της φετινής διοργάνωσης.
Η Ζωή Λάσκαρη παρέλαβε την τιμητική της διάκριση από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Άκη Τσονίδη, ενώ την ανθοδέσμη της προσέφεραν οι δύο δήμαρχοι της Ορεστιάδας, ο απερχόμενος Δημήτρης Μουζάς και ο νυν Βασίλης Μαυρίδης.

Για το έργο, την πορεία αλλά και την προσωπικότητα της σπουδαίας ηθοποιού μίλησαν ο δημοσιογράφος-ποιητής Θανάσης Νιάρχος και ο συγγραφέας Γιώργος Σιδέρης, ενώ εκτός προγράμματος είπαν δυο λόγια καρδιάς και αναμνήσεις από τη συνεργασία τους οι δημοφιλείς ηθοποιοί και φίλοι από τα πρώτα βήματα της Ζωής Λάσκαρη, Γιάννης Βογιατζής και Σπύρος Φωκάς.
Στη συνέχεια, από τη Δευτέρα 25 έως και το Σάββατο 30 Αυγούστου έλαβε χώρα το διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ, όπου έξι θεατρικές ομάδες, έπειτα από διαδικασίες συμμετοχών, προκριματικής φάσης και τελικής επιλογής τους, παρουσίασαν τις παραστάσεις τους στο θεατρόφιλο κοινό της ακριτικής περιοχής και στην κριτική επιτροπή. Την κριτική επιτροπή που παρακολούθησε και αξιολόγησε τις διαγωνιζόμενες παραστάσεις αποτελούσαν οι: Γιάννης Βογιατζής (ηθοποιός), Αντώνης Θεοδωρακόπουλος (ηθοποιός), Εύα Καμινάρη (ηθοποιός), Γιάννης Μαργαρώνης (χορογράφος), Νεφέλη Ορφανού (ηθοποιός), Θανάσης Παπαγεωργίου (σκηνοθέτης, ηθοποιός) και ο Σπύρος Φωκάς (ηθοποιός). Το Φεστιβάλ παρουσίασε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, ο Αλέξης Κωστάλας.
Μετά και τη φετινή 15η διοργάνωση, ένας κύκλος κλείνει για το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου και ανοίγει ένας νέος, περισσότερο διευρυμένος, μοναδικός για τα ελληνικά δεδομένα, ο οποίος ξεκινάει ήδη από σήμερα την προετοιμασία του για να κορυφωθεί τον Αύγουστο του 2015 στην 16η διοργάνωση ενός ριζικά ανανεωμένου θεσμού. Το συμπαθητικό και πεισματάρικο Γκατζολάκι, μασκότ του Εβρίτικου Φεστιβάλ, συνεχίζει και επιμένει ρομαντικά να ελπίζει ότι ο Πολιτισμός και δη το Θέατρο χτίζουν κόσμους καλύτερους, ανθρώπους ιδανικούς για μια κοινωνία οργανωμένη με βάση αξίες ζωής.


About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας