Published On: Thu, Oct 26th, 2017

Υποψήφια Κοσμήτορας η Ζωή Γαβριηλίδου στη Σχολή Κλασικών & Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δ.Π.Θ.

Share This
Tags

Την υποψηφιότητα της για τη θέση του Κοσμήτορα στις εκλογές που θα λάβουν χώρα στις 2 Νοεμβρίου 2017 γνωστοποίησε  η μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας και Καθηγήτρια Γλωσσολογίας, κα. Ζωή Γαβριηλίδου.

Γνωστή η κα. Γαβριηλίδου για το πολύ σημαντικό έργο που πρόσφερε στο ΤΕΦ από τη θέση της Προέδρου, επιθυμεί να συμβάλλει ακόμη περισσότερο στο ΔΠΘ, αυτή τη φορά από μια υψηλότερη θέση, αυτή της Κοσμήτορα.

Της ευχόμαστε καλή τύχη στο έργο της!!!

Παρακάτω το μήνυμα της κας. Γαβριηλίδου προς τους συναδέλφους της, όπως η ίδια το κοινοποίησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook:

Ζωή Γαβριηλίδου: “Παραθέτω το μήνυμα με τις αρχές που πρεσβεύω και το όραμα μου για τη νέα θέση που διεκδικώ, όπως την απέστειλα στους συναδέλφους από το Τμήμα μου. Τα ίδια συζήτησα σήμερα με συναδέλφους στη Συνέλευση του Τμήματος Ιστορίας-Εθνολογίας.

“Αγαπητοί συνάδελφοι και συνεργάτες,

Αναμένοντας και την επίσημη ανακήρυξη της υποψηφιότητάς μου από την εφορευτική επιτροπή θα ήθελα να σας γνωρίσω πως, έπειτα από σκέψη και γόνιμες συζητήσεις με πολλούς από εσάς, υπέβαλα υποψηφιότητα για τη θέση του Κοσμήτορα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δ.Π.Θ.

Φαίνεται πως είμαι μοναδική υποψήφια και αυτό αποτελεί ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη για μένα. Το ότι είμαι μοναδική υποψήφια νομίζω ότι μπορούμε να το πιστώσουμε στην προηγούμενη διοίκηση του Κώστα Χατζόπουλου που με πνεύμα συναδελφικότητας προσπάθησε να λύσει ό,τι ζητήματα προέκυπταν κάθε φορά.

Νιώθω την ανάγκη να σας απευθύνω τούτη την επιστολή, για να παρουσιάσω τις αρχές που θα εμπνέουν τη διοίκησή μου, εφόσον εκλεγώ, αλλά και το όραμα που έχω για τη Σχολή μας.

Φυσικά τον τρόπο διοίκησής μου τον έχετε ήδη γνωρίσει, κατά τη διάρκεια της προεδρίας μου στο Τμήμα. Και διαπιστώσατε πως βασίζεται στην απόλυτη διαφάνεια, λογοδοσία και δημοκρατικότητα. Γνωρίζετε επίσης πως θεωρώ πως δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν μπορεί να λυθεί χωρίς συνεννόηση και καλή διάθεση. Και βέβαια διαπιστώσατε πως προτιμώ να λύνω παρά να δημιουργώ ζητήματα. Αυτός ο ίδιος τρόπος διοίκησης θα συνεχιστεί, εφόσον εκλεγώ.

Σε σχέση τώρα με την ίδια την Κοσμητεία: Θεωρώ πως πρέπει να δοκιμάσουμε να κάνουμε δύο βασικές υπερβάσεις.

Η πρώτη υπέρβαση αφορά το γεγονός ότι πρέπει να διευρύνουμε τη θεώρησή μας για το πού ανήκουμε, και να καλλιεργήσουμε λιγάκι περισσότερο την ταυτότητά μας του μέλους της σχολής Κλασικών και ανθρωπιστικών σπουδών που έχουμε κάπως παραμελήσει. Και αυτό γιατί αν προταχθεί η ταυτότητα αυτή και χαρτογραφήσουμε τα επιστημονικά ενδιαφέροντα των ‘άλλων’ της σχολής και καταγράψουμε τη συμπληρωματικότητα μεταξύ των γνωστικών αντικειμένων μας, θα προκύψουν αγαστές συνέργειες που θα οδηγήσουν σε ενδιαφέρουσες ερευνητικές συνεργασίες που θα μπορούν να αξιώσουν την ανάληψη μεγάλων ερευνητικών προγραμμάτων, τα οποία θα αποφέρουν πόρους και αναγνωρισιμότητα στη Σχολή. 
Με άλλα λόγια διαφαίνεται ξεκάθαρα πως η εντατική καλλιέργεια κουλτούρας και προϋποθέσεων έρευνας είναι κάτι που θα προσπαθήσω πολύ. Στην ίδια λογική και μέσω των συνεργειών που θα επιδιώξω να προκύψουν μεταξύ των μελών της σχολής, θα προσπαθήσω να αναδείξω τις δυνατότητες που έχει η Σχολή μας για την υποβολή ανταγωνιστικών προγραμμάτων στο νεο-ιδρυθέν Ινστιντούτο Δια Βίου μάθησης στο Πανεπιστήμιό μας. Και εδώ έχουμε πολλές δυνατότητες ως Σχολή και θα εργαστώ προς αυτή την κατεύθυνση.

Η δεύτερη υπέρβαση αφορά κληρονομημένες αντιθέσεις που πρέπει να αφήσουμε πίσω μας.

Σε σχέση με την οικονομική διαχείριση του πενιχρού προϋπολογισμού της Κοσμητείας (γύρω στις 4.000 το χρόνο) θεωρώ πως τα χρήματα αυτά θα πρέπει να διατίθενται στα τμήματα της σχολής για τη στήριξη καινοτόμων δράσεων εξωστρέφειας με βάση κριτήρια συμφωνημένα από κοινού μέσα από γόνιμο διάλογο.

Επιπλέον, πέρασε την περασμένη Πέμπτη από τη Σύγκλητο η διακήρυξη του διαγωνισμού για το Νέο Κτίριο της Σχολής. Με την ανάληψη από ανάδοχο του έργου θα παρακολουθώ από κοντά την πορεία υλοποίησης, θα πιέζω όπου μπορώ και φυσικά θα σας ενημερώνω για τις εργασίες και την πρόοδό τους.

Τέλος, θεωρώ αυτονόητη μια δυναμική και διεκδικητική προς όφελος της Σχολής μας παρουσία στη Σύγκλητο και σε κάθε άλλο αρμόδιο όργανο ή επιτροπή.

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Καλώ όσους συμφωνούν με τις αρχές που περιέγραψα στο μήνυμα αυτό, και μοιράζονται μαζί μου το ίδιο όραμα να με στηρίξουν με την ψήφο τους. 
Θα είμαι πάντα ανοικτή στις ιδέες, τις προτάσεις και τις ανάγκες του καθενός, όπως το έπραξα και ως Πρόεδρος

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς και ευχαριστίες για τη στήριξη που μου παρείχατε κατά τη διάρκεια της διπλής μου προεδρίας

Ζωή Γαβριηλίδου 

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aξίζει να διαβάσετε

Το Κανάλι μας