Το Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους είναι γεγονός!

Η έναρξη του Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018 στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής. Το Φεστιβάλ αυτό, που συμπράττεται με την Εφορία Αρχαιοτήτων Ροδόπης, αποτελεί μία συντονισμένη προσπάθεια ανάδειξης της περιοχής και του Θρακικού Πελάγους. Πέρα από την ανάδειξη των αρχαιολογικών σημείων, στόχος είναι και η ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος που διαθέτει η περιοχή της Ροδόπης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, κ. Νίκος Τσαλικίδης, σημείωσε την επιθυμία του να αναδειχθεί το Φεστιβάλ αυτό σε θεσμό, με στόχο φυσικά να ωφεληθεί η περιοχή και ο μεγάλος πλούτος της. Ο κ. Τσαλικίδης τόνισε ακόμη πως κάθε χρόνο το Φεστιβάλ θα επισκέπτεται ένα διαφορετικό λιμάνι, με πρώτο για φέτος το λιμάνι της Μαρώνειας.

Η Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ροδόπης, κα. Χρύσα Καραδήμα, παρέθεσε ομιλία στο κοινό που παρευρέθηκε με θέμα “Η σημασία του Θρακικού Πελάγους στην Αρχαιότητα”. Η Προϊσταμένη δήλωσε τη στήριξη της προς το εγχείρημα αυτό της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, το οποία και υποστηρίζεται με ομιλίες και ξεναγήσεις στο Θρακικό Πέλαγος.

Κατά την έναρξη του Φεστιβάλ φιλοξενήθηκε στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτημής περιοδική έκθεση με θέμα “Θρακικό Πέλαγος-Δρόμοι της θάλασσας, ναυάγια και ενάλια ευρήματα”, στην οποία οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει ακόμα Μουσική παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας την Παρασκευή 31/8 στις 20.30 και εκδηλώσεις στο Λιμάνι Αγίου Χαραλάμπους Μαρώνειας το Σάββατο 1/9 στις 10.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας