Το παράλληλο σύμπαν συνεχίζεται

Τελικά ή τα αυτάκια μου δεν ακούνε καλά ή όντως ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν, με διαστιμόπλοια να πετούν γύρω μας, όπως θα έλεγε και ένα φίλος. Πείτε μου εσείς γιατί εγώ πραγματικά δεν κατάλαβα την “κολοτούμπα” του ΥΕΘΑ. Πάνο, ξεδιάλυνε το σύννεφο που σχηματίστηκε μετά τη συνέντευξη σου.

Τελικά, το πρόβλημα δεν είναι το όνομα των γειτόνων αλλά να καθορίσεις εσύ το πλαίσιο; Στη συνέντευξη αναφέρθηκε “Εκλογές ή δημοψήφισμα ή κύρωση στην Ελληνική Βουλή με 180 ψήφους”. Άρα αν γίνει αποδεκτό το σενάριο των 180 ψήφων, οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν τη συμφωνία; Αν όλα γίνουν όπως τα θέλει ο ΥΕΘΑ και το ζήτημα της ονομασίας έρθει στην Βουλή μετά τη συνταγματική αναθεώρηση των Σκοπίων, τότε οι ΑΝΕΛ δεν θα έχουν πρόβλημα να το ψηφίσουν; Εεε καταλαβαίνετε κι εσείς ότι αυτό είναι λίγο…οξύμωρο.

Αλλά θα μου πείτε από το “οχι” των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην πρόταση μομφής, φάνηκε ότι θα στηρίξουν τελικά τη συμφωνία και τον πρωθυπουργό.

Αλήθεια, είδατε φωτογραφίες από το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο; Ο συγκυβερνήτης ΥΕΘΑ ήταν..απών από τη συνεδρίαση, δηλώνοντας σοβαρό θέμα στο Υπουργείο. Και ο Αλέξης πάλι χωρίς γραβάτα, με τη στολή εργασίας όπως δήλωσε στην περασμένη ομιλία στο ζάππειο. Και μια που μίλησα για τον Αλέξη, διάβασα ότι επίκειται ανασχηματισμός για να τονώσει λίγο κάποιους δίσπιστους. Είπε θα πάρουν υπουγεία και βουλευτές της Βορείου Ελλάδος μπας και τους καλοπιάσει λίγο.

Αλλά απ ότι φαίνεται, ακόμη κι αν ο Πάνος αποσυρθεί, υπάρχει και το μπακ απ με την κωδική ονομασία “Σταύρος” που μπορεί να τους ξελασπώσει. Τον οποίο Σταύρο βέβαια ετοιμάζεται η Φώφη να απομακρύνει από το ΚΙΝΑΛ πριν της δημιουργήσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Τώρα πιάνομαι από λέξεις και ξεφεύγω, αλλά αυτό το Κίνημα Αλλαγής βρε παιδιά, εκτός του ότι άλλαξε δυο-τρια ονόματα από τότε που φτιάχτηκε, έχει μαζέψει μέσα όλη την “αφρόκρεμα”. Υποτίθεται πως ξεκίνησε ως κάτι το νέο, και θα καταντήσει πιο παλιό κι απ το παλιό.

Και μίας και είπα νέο, ας κάνω και μία μικρή αναφορά στη ΝΔ, αφού την Κυριακή είχαν σύνοδο στην Αθήνα όλοι οι νεοεκλεγέντες πρόεδροι των ΝΟ.Δ.Ε. της χώρας, όπου αναλύθηκε η γραμμή του κόμματος μέχρι τουλάχιστον τις εκλογές, που όπως φαίνεται δεν θα αργήσουν. Είναι η αλήθεια ότι έχει πετύχει μία μεγάλη ανανέωση στη Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως ακόμη υπάρχουν μέσα κάποια “μελανά” σημεία – παλιά στελέχη, που φαίνεται να θολώνουν κάπως το τοπίο.

Πάντως δεν νομίζω ότι θα έχουμε προσφυγή στις κάλπες σύντομα, τουλάχιστον όχι μέχρι τη ΔΕΘ. Αλλά μέσα στο φθινόπωρο, μαζί με τα χειμωνιάτικά, ξεσκονίστε και τις ταυτότητες σας γιατί θα χρειαστούν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας