Τους 150 θα φτάσουν οι συμμετέχοντες στην αναβίωση του Ποντιακού Γάμου στην Κομοτηνή

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση «ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής» και ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος» θα αναβιώσουν θεατρικά τον παραδοσιακό ποντιακό γάμο, την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018.

Με αφορμή την εκδήλωση αυτή παραχωρήθηκε σήμερα κοινή συνέντευξη τύπου από την Πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, κα. Σοφία Μενεσελίδου, και τον Αντιπρόεδρο και Χοροδιδάσκαλο του Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Κομοτηνής “Ο Εύξεινος Πόντος”, κ. Στέλιο Νικολάου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η αναβίωση του εθίμου θα ξεκινήσει την Παρασκευή 15 Ιουνίου στις 19.30 στο κτίριο του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής και, αφού τελεστούν τα έθιμα εκεί, θα ξεκινήσει η πομπή που θα κατευθυνθεί μέσω της Πλατείας Ειρήνης και της Βενιζέλου προς το Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Μετά το πέρας του εθίμου θα ακολουθήσει παραδοσιακό ποντιακό γλέντι στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής (ακριβώς δίπλα).

Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, οι χορευτές και συμμετέχοντες στο έθιμο του γάμου θα φτάσουν τα 150 άτομα. Είναι μια προσπάθεια του Συλλόγου να φέρει πιο κοντά τους νέους αλλά και όλο τον κόσμο στα ήθη και τα έθιμα του Πόντου.

Η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, κα. Σοφία Μενεσελίδου, εξέφρασε την ευχαρίστηση της για την πρόταση του Συλλόγου Ποντίων Κομοτηνής για την αναβίωση αυτού του παραδοσιακού εθίμου και δήλωσε πως το ΔΗΠΕΘΕ θα είναι έτοιμο και διαθέσιμο πάντα να υποστηρίξει όποιον Σύλλογο προσφέρει μία παρόμοια ολοκληρωμένη πρόταση.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας