Τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρ. Μέτιο επισκέφθηκε ο Δ. Αβραμόπουλος

Τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, κ. Χρήστο Μέτιο, επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Στη συνάντηση τους παρευρέθηκε και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής ΠΑΜΘ, κ. Νίκος Μενεξίδης. 

Ο κ. Αβραμόπουλος και στη βραδινή ομιλία που θα πραγματοποιήσει επιδιώκει μια ανοιχτή συζήτηση με τους πολίτες της Θράκης.  Οι συζητήσεις που θα γίνουν θα βοηθήσουν στην καλύτερη ενημέρωση και κατανόηση του μεταναστευτικού ζητήματος και των θεμάτων ασφαλείας με βάση όσα κυριαρχούν σήμερα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις δηλώσεις του προς τα τοπικά ΜΜΕ, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε πως επέλεξε να επισκεφθεί τη Θράκη για να πραγματοποιηθεί ένας διάλογος με τους πολίτες, στα πλαίσια του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με τον Περιφερειάρχη και τον Αστυνομικό Διευθυντή αφορούσαν θέματα που άπτονταν του χαρτοφυλακίου της Μετανάστευσης και της Ασφάλειας, στα οποία, όπως είπε ο κ. Αβραμόπουλος, διαπίστωσε ότι τόσο η Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ τόσο και οι Αρχές της Περιφέρειας πραγματοποιούν πολύ καλή δουλειά.

Για το ζήτημα της ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, για το οποίο ερωτήθηκε, ο Επίτροπος δήλωσε την ευνοϊκή του διάθεση προς αυτό, κάτι το οποίο ξεκίνησε και ο ίδιος κατά την περίοδο που διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας