Τα “πηγαδάκια” και τα συμπεράσματα από τις παρουσίες στην ομιλία Σαμαρά στην Καβάλα

Η ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Καβάλα στάθηκε αφορμή για να μαζευτεί η πλειονότητα του πολιτικού κόσμου της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε ένα χώρο, όπου γεννήθηκαν διάφορες συζητήσεις με φόντο τις προσεχείς αυτοδιοικητικές και εθνικές εκλογές.

Από που να αρχίσουμε λοιπόν; Ας πάμε στην πόλη που φιλοξενήθηκε ο πρώην Πρωθυπουργός, την Καβάλα, όπου παρέστησαν φυσικά οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του Νομού αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Θεόδωρος Μσρκόπουλος, τον οποίο είχαμε να δούμε καιρό είναι η αλήθεια, μιας και απουσίαζε από τα δύο τελευταία περιφερειακά συμβούλια. Και όπως φάνηκε και από τις αντιδράσεις, η ρήξη με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο μένει αγεφύρωτη και το πιθανότερο είναι πως έτσι θα παραμείνει και μέχρι τις εκλογές.

Τώρα πως θα πορευτεί πολιτικά ο κ. Μαρκόπουλος ακόμα δεν ξέρουμε ούτε βέβαια και ο ίδιος έχει ανακοινώσει κάτι. Πάντως να ηγηθεί “δεξιού” συνδυασμού θεωρείτε πλέον όνειρο θερινής νυκτός, μιας και αναμένεται εντός των ημερών να δοθεί το αναμενόμενο χρίσμα της ΝΔ και στη δική μας Περιφέρεια (όπως σήμερα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ και για άλλες 5 περιφέρειες), το οποίο όπως πολλές φορές σας έχω γράψει, το πιο αναμενόμενο είναι να λάβει ο Χρήστος Μέτιος, ο οποίος εκτός των άλλων έχει δηλώσει πολλάκις τη στήριξη του προς τον Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη. Και όλα τα άλλα που διάβασα τελευταία σχετικά με χρίσματα στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου, κ. Τοψίδη, και στον πρώην Πρύτανη, κ. Σιμόπουλο, είναι σαφώς ανακρίβειες.

Στην ομιλία έδωσαν το παρόν σαφώς και Περιφερειακοί Σύμβουλοι και από τους υπόλοιπους Νομούς της ΑΜΘ αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς. Ο οποίος, βέβαια, φαίνεται πως θα είναι ένας από τους δύο Αντιπεριφερειάρχες που θα στηρίξουν χωρίς αμφιβολία τον Μέτιο, όσο κι αν φήμες τον έθεταν και αυτόν σε θέση αρχηγού συνδυασμού. Ο δεύτερος θα είναι ο Νίκος Τσαλικίδης και μένει να δούμε τι θα γίνει με τους κ. Ζαγναφέρη και Πατακάκη, οι οποίοι ίσως και να επιδιώξουν τελικά ανακωχή με τον Περιφερειάρχη και να του δηλώσουν τη στήριξη τους, με την προοπτική φυσικά της παραμονής τους τόσο στις θεσμικές τους θέσεις όσο και στο κόμμα.

Από τα “εθνικά” τώρα σαφώς διακρίναμε μεταξύ άλλων τον Βουλευτή Δράμας, κ. Δημήτρη Κυριαζίδη, τον Βουλευτή Έβρου, κ. Αναστάσιο Δημοσχάκη, τον πρώην Υπουργό, κ. Αλέξανδρο Κοντό ( ο οποίος φαίνεται πως πλησιάζει το σύστημα του Κ. Μητσοτάκη για να εξασφαλίσει τη θέση του στο ψηφοδέλτιο της Ξάνθης), ενώ από τη δική μας Ροδόπη η μόνη “εθνική” παρουσία ήταν αυτή της Πολιτευτού Βούλας Ελευθεριάδου. Άραγε που ήταν οι υπόλοιποι χριστιανοί επίδοξοι υποψήφιοι του Νομού μας; Γιατί σαφώς και θα ήξεραν ότι ο πρώην Πρωθυπουργός ήταν στην Καβάλα.

Για τους δύο ξέρω να σας απαντήσω: ο πρώην Υπουργός Ε. Στυλιανίδης προτίμησε (αφού και καλές δεν είναι οι σχέσεις του με τον Αντώνη Σαμαρά) να παραθέσει ομιλία στο Νέο Σιδηροχώρι, η οποία βέβαια διοργανώθηκε “στο πόδι” μιας και τα ΜΜΕ δεν μάθαμε κάτι από πριν σε περίπτωση που θέλαμε να την καλύψουμε, αλλά ενημερωθήκαμε σήμερα πρωί πρωί από τον ίδιο…κατόπιν εορτής δηλαδή. Τώρα θα μου πείτε οκ, διότι αν πηγαίναμε να βγάλουμε φωτογραφίες και βλέπαμε ότι τα άτομα που μαζεύτηκαν για να ακούσουν τα ίδια και τα ίδια δεν ξεπερνούσαν τα 20, εε μπορεί και να φεύγαμε απογοητευμένοι.

Οι έτεροι δύο “φερόμενοι” υποψήφιοι της ΝΔ (διότι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν τελικά κάποιος από τους δύο θα είναι ο τρίτος χριστιανός υποψήφιος) επίσης απουσίαζαν: ο εις βρισκόταν στην ορκωμοσία των νεοσύλλεκτων αστυφυλάκων στην Κομοτηνή, αφού είναι και δημοτικός σύμβουλος με την πράσινη συμπολίτευση του Δ. Κομοτηνής, ενώ ο δεύτερος άφαντος από την ομιλία χωρίς επίσημη δικαιολογία.

Αντιπροσωπεία πάντως των οργάνων της ΝΔ στη Ροδόπη παρέστη στην ομιλία, με τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Γιάννη Βεζυργιαννίδη, τον πρώην Πρόεδρο Κ. Μορφακίδη, μέλη της ΝΟΔΕ αλλά και τον Πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Μαρωνείας Σαπών Δάνο Εμμανουηλίδη να δίνουν το παρόν.

Μ.Γ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας