Τα ευτράπελα των εσωκομματικών εκλογών της Ν.Δ στη Ροδόπη

Εκλογές χωρίς ευτράπελα δεν γίνονται και μην σας πω πως είναι απαραίτητα για να εξομαλύνουν την όποια ένταση υπάρχει δίνοντας μια νότα γέλιου.
Ας σας γράψω λοιπόν μερικά απ αυτά που έπεσαν στην δικιά μου αντίληψη …μια που ασφαλώς θα υπάρχουν κι άλλα που δεν θα τα γνωρίζω.
1. Αυτοπροσδιοριζόμενος ως υποψήφιος βουλευτής στην Ροδόπη, δεν ψήφισε στις εσωκομματικές εκλογές γιατί η κάρτα μέλους που διαθέτει τον παρουσιάζει ως κάτοικο Αθηνών και ψηφοφόρο στην εκεί ΝΟΔΕ. Μέχρι της 4 Μαΐου αν το επιθυμούσε θα μπορούσε να κάνει μεταδημότευση στην Ροδόπη(που θα ίσχυε μόνο για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ) αλλά είτε δεν το ήξερε είτε το αμέλησε.
2. Έτερος αυτοπροσδιοριζόμενος ως υποψήφιος βουλευτής στην Ροδόπη, μοίραζε εκλογικά ψηφοδέλτια που ανήκαν στο συνδυασμό που στήριζε ο υποτιθέμενος αντίπαλος του υποψήφιος βουλευτής.
3. Ο τρίτος υποψήφιος για την Προεδρία της ΝΟΔΕ Μιχάλης Κακουλίδης, παρακολουθούσε την διαδικασία της ψηφοφορίας που διεξαγόταν στην αίθουσα της νομαρχίας Ροδόπης καθήμενος στα έδρανα του συνδυασμού του Γ.Βεζυργιαννίδη.
4. Ψηφοφόρος που διέθετε στα χέρια του ενεργή κάρτα μέλους, δεν μπορούσε να ψηφίσει γιατί το όνομα του βάσει των στοιχείων της ταυτότητας του δεν ήταν εγγεγραμμένο σε καμία εκλογική κατάσταση.Μετά από αρκετή ώρα η κεντρική εφορευτική επιτροπή των Αθηνών εντόπισε το λάθος. Ο ψηφοφόρος κρατούσε στα χέρια του κάρτα που δεν ανήκε στον ίδιο αλλά σε συνονόματο του και μπέρδεψε ο ταχυδρόμος κατά την παράδοση. Το θέμα λύθηκε και ο ψηφοφόρος μετά κόπων και βασάνων κατάφερε να ψηφίσει.
5. Έτερος ψηφοφόρος πάνω στην έξαψη της εκλογικής διαδικασίας μέσα στο παραβάν…μαζί με τα ψηφοδέλτια που δεν επέλεξε , έριξε στο τσουβάλι των αχρήστων και το πορτοφόλι του που κρατούσε στο χέρι. Βγαίνοντας από το εκλογικό κέντρο κατευθύνθηκε προς το περίπτερο για να αγοράσει κάτι, κι ανακάλυψε ότι δεν είχε χρήματα. Επέστρεψε στο εκλογικό κέντρο, ζήτησε από τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής να κοιτάξει στο τσουβάλι με τα άχρηστα ψηφοδέλτια και το πορτοφόλι βρέθηκε. Τέλος καλό όλα καλά.
6. Μέχρι και η Σ.Ε.Κ.Ε. πήρε μέρος στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ στη Ροδόπη, αφού υπάλληλος της το προηγούμενο βράδυ των εκλογών τριγυρνούσε σε καπνοπαραγωγικά χωριά , μεταφέροντας την άποψη της εταιρίας για το ποιος υποψήφιος έπρεπε να υπερψηφιστεί. Δεν γνωρίζω αν το περιστατικό ήταν εν γνώσει της εταιρίας (που δεν το νομίζω), πάντως ο υπάλληλος μιλούσε τάχα στο όνομα της.
7. Κλείνοντας δεν μπορώ παρά να αναφέρω το καταπληκτικότερο όλων, επανακλέχθηκε ως μέλος της ΝΟΔΕ , πρόσωπο το οποίο στην περασμένη θητεία του δεν μετείχε σχεδόν σε καμιά εκδήλωση της ΝΔ και αμφιβάλλω αν μετείχε και σε κάποια απο τις συνεδριάσεις της. Αυτόν μάλλον τον επιβράβευσαν για την ανυπαρξία του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας