Στην Περιφέρεια ΑΜΘ περνάει το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Τη λύση της σύμβασης χρησιδανείου του 2009 μεταξύ της Αναπτυξιακής Ροδόπης και της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης αποφάσισε ομόφωνα στην τακτική συνεδρίαση της 27/2/19 το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Μετά από συζήτηση και αρκετές ερωτήσεις από την αντιπολίτευση προς τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο φάνηκε ορθή από όλο το σώμα η πρόταση της λήξης του χρησιδανείου, ώστε να περάσει η φροντίδα του Μεγάρου Μουσικής στην Περιφέρεια.

Χρήστος Μέτιος: «Η Περιφέρεια μπορεί να συντηρήσει το Μέγαρο».

Ο Περιφερειάρχης, κ. Χρήστος Μέτιος, δήλωσε ότι, όπως μπορεί η Περιφέρεια να συντηρεί όλα τα άλλα κτίρια που βρίσκονται υπό την αιγίδα της, έτσι και για  το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής θα βρεθεί κάποιος τρόπος να καλυφθούν τα ιδιαιτέρως αυξημένα έσοδα της συντήρησης του. Μάλιστα, ο Περιφερειάρχης έκανε λόγο για σκέψεις που ήδη η διοίκηση έχει αρχίσει να επεξεργάζεται, ώστε μέσα από μουσικά φεστιβάλ και αξιοποιώντας το ΕΣΠΑ, να μπορέσει η Περιφέρεια να κάνει στο μέλλον κάποιες προσλήψεις για την καλύτερη λειτουργία του Μεγάρου.

Παύλος Δαμιανίδης: «Αστείος ο τρόπος που πάτε να το λειτουργήσετε».

Έντονες αντιρρήσεις  εξέφρασε ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής η παρούσα διοίκηση. Αν και ο κ. Δαμιανίδης συμφώνησε με τη λύση του παρόντος χρησιδανείου, εντούτοις πρότεινε μία μετριοπάθεια στη λειτουργία του Μεγάρου, χωρίς πειραματισμούς, αλλά με παρακολούθηση των μοντέλων λειτουργίας των αντίστοιχων μεγάρων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας