Published On: Thu, Nov 2nd, 2017

Σσσσσ η ΝΟΔΕ Ροδόπης κοιμάται

Share This
Tags

Μπορεί μεν ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό την πορεία προς το λαό , να έχει αλλάξει άρδην τη λειτουργία του κόμματος τόσο σε πρόσωπα όσο και ιδέες, ωστόσο δεν συμβαδίζουν οι πάντες με τη νέα νοοτροπία.
Λογικό είναι να υπάρχουν και αυτοί , που θέλουν να επιμένουν στον παλιό καλό (καλό γιαυτούς, κακό όμως για τον λαό όπως αποδείχθηκε , από την οικονομική καταστροφή του κράτους).
Υπάρχουν πολλές φωνές που λένε πως η σύνθεση απόψεων είναι αναγκαία και η όσμωση παλιών και νέων ιδεών θα επιτευχθεί με κύριο γνώμονα το καλό της χώρας.
Είχα ενώσει κι εγώ την φωνή μου με τις υπόλοιπες ,αλλά αποδείχθηκα πολύ ρομαντικός για μια σκληρή πολιτικά περιοχή όπως η Ροδόπη.
Για να ακριβολογώ στην Ροδόπη η έννοια πολιτική δεν υφίσταται καν σαν λέξη.
Είτε το θέλουμε είτε όχι, έχουμε εξελιχθεί σε ατομοκεντρικό νομό, όπου η μόνη έγνοια 30-40 ατόμων είναι πως θα μοιράσει τις θέσεις σε ορισμένους εκλεκτούς.
Αναρωτιόμαστε γιατί οι νέοι μας φεύγουν από αυτόν τον τόπο, ερώτηση, και γιατί να μην φύγουν όταν αντιλαμβάνονται πως τα πάντα είναι στημένα και δεν έχουν καμια προοπτική αν δεν ανήκουν στην φατρία που κάνει κουμάντο;
Θα αναρωτιέστε γιατί ενώ μιλώ γενικά εντούτοις ο τίτλος του άρθρου μου είναι ειδικός. Απλούστατα γιατί πρώτον η ΝΔ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση και δεύτερον απαρτίζεται από νέα άτομα τα οποία θεωρητικά θα έπρεπε να είχαν νέες αντιλήψεις.
Δυστυχώς οι νέες αντιλήψεις των νέων αυτών ανθρωπων είναι ν αφήνουν να κάνουν κουμάντο οι παλιοί.
Η πικρή αλήθεια είναι πως τα τελευταία 15-20 χρόνια η ΝΟΔΕ Ροδόπης , λειτουργούσε σαν υποκατάστημα κάποιου βουλευτή. Φαινόμενο που δεν παρατηρείται μόνο στην Ροδόπη αλλά και σε πολλούς άλλους νομούς της χώρας.
Γιαυτό άλλωστε και δεν είδε ποτέ προκοπή η χώρα αφού όποιος εκλεγόταν είχε σαν κύριο μέλημα του να ελέγξει τους μηχανισμούς ώστε να εκλέγει και την επόμενη και την παρεπόμενη φορά. Αντί να παράγεται πολιτική , παραγόταν ένα παρασιτικό σύστημα που σφιχταγκαλιάζε το νομό, με σκοπό όχι την ανάπτυξη αλλά εσωστρέφεια και την υποταγή.
Και ξάφνου έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κάνει λόγο για θητείες στα βουλευτικά έδρανα , δίνοντας πρώτος ο ίδιος το παράδειγμα ορίζοντας θητεία στην αρχηγία του κόμματος, όντας ο ίδιος ακόμα σαραντάρης.
Σοκ…πόσοι επαγγελματίες πολιτικοί θα αναγκαστούν να δουλέψουν; πόσοι δεν θα πάρουν την παχυλή τους σύνταξη;
Πριν την κρίση με 2 θητείες στο βουλευτικό αξίωμα έβγαζες περίπου 1.000.000 ευρώ , χρήματα που δεν θα δει ούτε ζωγραφιστά σε όλη του την ζωή ο μέσος ψηφοφόρος. Ήμαρτον…πόσα κι άλλα πια; Χώρια που μετά εκμεταλλευόταν την φήμη τους για να αποκτήσουν 3-4 παράλληλες δουλειές.
Και ξαναρωτάω…κι ύστερα αναρωτιέστε γιατί τα παιδιά σας φεύγουν στο εξωτερικό…Και σας απαντώ εντελώς ωμά. Γιατί αν κάποτε βρουν δουλειά θα παίρνουν 300 ευρώ (όσο τα μισά δίδακτρα ενός ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου….λέμε τώρα), ενώ αν κάνουν δικιά τους δουλειά , προεκλογικά θα τους επισκέπτεται κάποιος και θα τους λέει πως αν
δεν ψηφίσετε τον τάδε θα σας στείλω όλους τους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς να σας κάνουν φύλλο και φτερό.
Μη μου πείτε πως σοκαριστήκατε ; Πάω στοίχημα πως οι πιο πολλοί απ εσάς, θα ξέρετε και κάποια ιστορία από δαύτες, που κυκλοφορούν στα μουλωχτά!
Φυσικά υπάρχουν και ένα σωρό άλλοι μοχλοί πίεσης όπως οι επιδοτήσεις οι αποζημειώσεις, τα πανεπιστημια κτλπ.
Συνήθως στην κατάλληλη θέση μπαίνει ο κατάλληλος άνθρωπος και δεν το επεκτείνω. Μικρή πόλη η Κομοτηνή, τα πάντα γνωστά.
Με τόσα που γράφω και πηδάω από θέμα σε θέμα σε λίγο θα ξεχάσω και για πιο λόγο ανεβάζω αυτό το άρθρο.
Είναι ξέρετε τόσα πολλά μαζεμένα που γίνονται αυτήν την περίοδο που δεν ξέρεις απο που να πρωτοαρχίσεις.
Να παράδειγμα χτες κάθισα και παρακολούθούσα μια σοβαρή συζήτηση που αφορούσε το μέλλον του δημάρχου Γιώργου Πετριδη…λήγει η θητεία του το 2019 και αναρωτιόταν που να τον τοποθετήσουν, αφού απέρριψαν την θέση του βουλευτή (ε μην πάει και κόντρα στο πουλέν τους) συμφωνήσαν να τον κάνουν περιφερειάρχη. Αμφιβάλλω αν ο Δήμαρχος έχει ιδέα απ όλα αυτά ,,, αυτοί πάντως το αποφάσισαν. Σαν να ορίζουν αυτοί και να ψηφίζουν μόνο αυτοί.
Μένει κενη όμως η θέση του δημάρχου και πρέπει να καλυφθεί και αυτή, φυσικά από κάποιον όχι εκτός συστήματος.Αποφασίσθηκε και αυτό και αν ψάχνετε νέο όνομα πέσατε έξω…παμπάλαιο θα είναι.
Τέλος λοιπόν ο δήμος Κομοτηνής…και πάμε στον δήμο Σαπων για να ερευνήσουμε αν ο νυν δήμαρχος τηρεί τις προδιαγραφες για εκ νέου στήριξη…μάλλον τις τηρεί οπότε τελειώσαμε κι από εκεί.
Αγκάθι παραμένει η περιφέρεια όμως γιατί ναι μεν μπορεί να προκρίθηκε (εν αγνοία του) ο Γ.Πετρίδης…εντούτοις υπάρχει ο νυν περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος που κανείς δεν μπορεί να του αρνηθεί αν θελήσει να είναι και πάλι υποψήφιος. Μήπως αρχίζει να εξηγείται έτσι στο μυαλό σας το συνεχές ροκάνισμα του Μέτιου απο συγκεκριμένη ομάδα περιφεριακών συμβούλων, οι οποίοι όλως τυχαίως φυσικά είναι στενοί συνομιλητές, γνωστού πρώην μεγάλου ονόματος της περιοχής;
Βέβαια υπάρχει ακόμα ένα εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί…υπάρχουν επίδοξοι περιφερειάρχες και αντιπεριφερειαρχες και από άλλους νομούς….ΑΜΘ βλέπετε δεν είναι μόνο η Ροδόπη.
Τώρα θα αναρωτηθείτε τι σχέση μπορεί να έχει η παράταξη που θα ηγείται ο Χ.Μέτιος με την άλλη παράταξη του Γ.Πετρίδη. Εχει πως δεν έχει….μα πόσες φορές πια μπορεί κάποιος -υποτίθεται πρωτοκλασσάτος- συνεχόμενα να υποστηρίζει μια παράταξη αντίθετη με το κόμμα που ανήκει; Μια του κλέφτη δυο του κλέφτη….τρεις και μας κάνανε βούκινο…πιο πολύ και από την προηγούμενη φορά που γέλαγε και το παρδαλό κατσίκι.
Τι άλλο μας έμεινε; Μα φυσικά οι εκλογές στα επιμελητήρια , όπου θα κοντραριστούν 2 ικανότατοι υποψήφιοι με κοινή όμως πολιτική ιδεολογική βάση….και είναι άξιο απορίας γιατί δεν συνεργάσθηκαν. Ο Γιάννης Κιλτσίκης που είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητα του από πέρυσι και ο Αντώνης Γραβάνης. Αλλά όπως είπαμε μικρή πόλη η Κομοτηνή…όλοι κατάλαβαν πως κάποιος τρίτος θέλει να αποδείξει πως μπορεί να έχει επιρροή ακόμα.
Ουφ ελπίζω να τα έγραψα όλα…και τώρα ας πάω κατευθείαν στον τίτλο του άρθρου.
ΝΟΔΕ Ροδόπης λοιπόν, που κατά πάσα πιθανότητα ο πρόεδρος της μαθαίνει τις αποφάσεις από αλλού. Ο ένας τόπος είναι το καφενείο ακριβώς απέναντι, όπου ένα τραπέζι συνεδριάζει καθημερινά! Μεγάλος του καημός του τραπεζιού, πως θα εκλεγεί ο μοναδικός Ροδοπίτης χριστιανός(όλοι οι υπόλοιποι μάλλον θα είναι βουδιστές).Γιατί τόσος καημός;Ουτε πρύτανης να ήμουν θα το ήξερα,…πόσο μάλλον τώρα που είμαι ένας μικρός αρθρογράφος.
Ο άλλος τόπος που η ΝΟΔΕ μαθαίνει τις αποφάσεις είναι από την Αθήνα…αλλά μην πάει ο νους σας στα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας…πιο πολύ από μέρος που έχει βίλες το κόβω.
Φυσικα οι συνεδριάσεις της ΝΟΔΕ (που δεν είναι και συχνό φαινόμενο)γίνονται μεταξύ συγγενών και φίλων,,,οι τοπικές οργανώσεις Κομοτηνής και Ιάσμου υφίστανται μόνο κατ όνομα αφού δεν έχουν συνεδριάσει ποτέ….ούτε και μαθαίνουν τίποτα για το τι συμβαίνει στην ΝΟΔΕ αφού δεν έχουν την παραμικρή ενημέρωση…ενώ φωτεινή εξαίρεση αποτελεί η τοπική οργάνωση Σαπών αφού και γραφεία απέκτησε και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να είναι έτοιμη ανα πάσα στιγμή για εκλογές…και το σημαντικότερο; χωρίς ούτε ένα ευρώ κόστος , αφού αν έχεις όρεξη , μεράκι και διάθεση για προσφορά…πάντα τα καταφέρνεις.
Α να υπενθυμίσω και κάτι τόσο στην ΝΟΔΕ…όσο και στο τραπέζι του απέναντι καφενείου…αλλά και στην περιοχή της Αττικής με τις βίλες….Μα πόσες φορές πρέπει να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως τους υποψήφιους βουλευτές είναι αρμοδιότητα του Προέδρου; Το ίδιο πιστεύω θα γίνει και με τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους. Πάνε πια οι εποχές που ο καθένας αποφάσιζε ότι τον συνέφερε και τα αποτελέσματα των εκλογών ήταν δεδομένα πριν καν οι πολίτες φτάσουν στις κάλπες.

Δ.Κ.
και για να μην με μπερδέψετε με τον Δ(ήμο) Κ(ομοτηνής)
υπογράφω και ως Δ(ημήτρης) Κ(ηπουρος)

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aξίζει να διαβάσετε

Το Κανάλι μας