Σσσσσσ κοιμηθείτε …. οι εκλογές έρχονται

Ακόμα κι αν οι εκλογές γίνουν στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2019 …ήδη ο χρόνος μετρά αντίστροφα …με όλα τα κόμματα να βρίσκονται σε ύψιστη εκλογική ετοιμότητα. Εξάλλου η κυβέρνηση πριν τον επόμενο Σεπτέμβριο , έχει μπροστά της να υπερπηδήσει 2 εμπόδια που μοιάζουν με βουνά.
Το πρώτο αφορά την περικοπή των συντάξεων , και το τι θα αποφασίσει η τρόικα επί του θέματος .Αν δηλαδή θα δώσει την παράταση που ζητά η κυβέρνηση ή θα επιμείνει για την εφαρμογή του μέτρου από τον Ιανουάριο του 2019. Σε περίπτωση που η τρόικα επιμένει …τότε η κάλπες θα στηθούν πριν την σύνταξη του προϋπολογισμού…κάπου μεταξύ τέλους Οκτωβρίου και μέσων Νοέμβριου.
Αν ξεπερασθεί αυτός ο σκόπελος( ευχή όλων μας να μην περικοπούν οι συντάξεις) …ακολουθεί η ψηφοφορία στη βουλή για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών …κι εκεί τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα…αφού παρά την πλάτη που βάζει ο Πάκης μας…καθώς και η νέα κυβερνητική εταίρος κ Παπακώστα …η συντριπτική πλειοψηφία του λαού είναι αντίθετη με την υπερψήφιση της. Εξ ου και το πλέον πιθανό σενάριο για τετραπλές κάλπες τον Μάιο. Είναι η τέλεια εποχή για την κυβέρνηση και θα σας εξηγήσω στο τέλος το γιατί.
Τέλος ας πάμε στην περίπτωση που γίνουν οι εκλογές στο τέλος της θητείας , που κατά την γνώμη μου δεν συμφέρουν σε καμία περίπτωση την κυβέρνηση , αφού τον Ιανουάριο ή Φεβρουάριο του 2020 πιθανότατα θα έχουμε νέες εκλογές με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας…μια που η ΝΔ σαφώς και δεν επιθυμεί να προτείνει την επανεκλογή του κ Παυλόπουλου.
Και γιατί υποστηρίζω πως δεν θα γίνουν οι εκλογές τον Σεπτέμβριο… Μα φυσικά γιατί σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να αλλάξουν θεαματικά τα αποτελέσματα της κάλπης μέσα σε διάστημα 3-4 μηνών…από το τέλος του 19 ως τις αρχές του 20…και άρα δεύτερη συνεχόμενη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ…μη διαχειρίσιμη αυτή τη φορά …παρά τα δεινά που θα επιφέρει η χώρα το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής.
Τετραπλές Εκλογές τον Μάιο λοιπόν γιατί…και το μέτρο του κοψίματος των συντάξεων θα έχει πάρει αναβολή….και το κοινωνικό μέρισμα θα έχει μοιρασθεί τα Χριστούγεννα….και γιατί η καταψήφιση του Σκοπιανού είναι η μόνη σωτηρία για τους ΑΝΕΛ προκειμένου να έχουν έστω και λίγες ελπίδες για να ξαναμπούν στη βουλή…αλλά και γιατί η κυβέρνηση έχει καταστρώσει ένα «υπέροχο» σχέδιο καθόδου «ανταρτών» απέναντι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ για την τοπική αυτοδιοίκηση…ώστε να υπάρξει εσωτερική διαμάχη και να μην κατευθυνθεί όλος ο όγκος της ψήφου προς τη Ν.Δ.
Ήδη το σχέδιο αυτό το βλέπουμε να εξελίσσεται μπροστά μας τον τελευταίο καιρό…αλλά απ όσο γνωρίζω δεν πρόκειται να έχει καμία απολύτως τύχη.
Αυτά λοιπόν ως προς τον χρόνο των εκλογών με βάση την λογική…αν και αυτή η λέξη είναι κάπως άκομψη για τη σημερινή κυβέρνηση…αφού αλλάζει αποφάσεις σαν τα πουκάμισα…. εκεί που αποθεώνει την Βενεζουέλα και την Κούβα…την άλλη στιγμή τάσσεται με τις ΗΠΑ…αφού πριν είχε ταχτεί με την Γερμανία και πιο πριν με την Ρωσία…
Τώρα γιατί έγραψα όλο αυτό το κατεβατό; Μα μόνο σαν πρόλογο για να σας γράψω στα επόμενα άρθρα…το κατά πόσο είναι έτοιμη η Ροδόπη για τις επερχόμενες εκλογές.
Σας προειδοποιώ….όσοι έχετε μαλλιά ετοιμασθείτε να τα τραβήξετε….κι όσοι δεν έχετε …κολλήστε στο κεφάλι σας κανένα τσιρότο για να μην χάσετε κι εσείς την αίσθηση του πόνου.
Κεντρικό θέμα? Πως τα προσωπικά συμφέροντα …ο εγωισμός ..και ο πόθος για συνεχή δόξα….καταστρέφουν μια περιοχή.

Δ.Κ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας