Πως μια απλή γελοιογραφία σου δίνει έμπνευση για άρθρο

Μεγάλο θέμα πρέπει να δημιουργήθηκε στα social media με τον απόηχο της επισκέψεως του κλιμάκιου των τριών βουλευτών της ΝΔ στην Ροδόπη, που μέχρι και σκαριφήματα άρχισαν να κυκλοφορούν.
Όχι ότι από τα κεντρικά του κόμματος δεν περίμεναν να δημιουργηθεί το σχετικό σούσουρο…μια που η Ροδόπη είναι ξακουστή για τα παραπολιτικά της ιδίως όταν αυτά αφορούν την Ν.Δ.
Κάποιος λοιπόν αναγνώστης μου έστειλε λοιπόν την γελοιογραφία που βλέπετε και την βρήκε σε κάποια ομάδα του fb.

Ε καλά τώρα είναι δυνατόν να μην την σχολιάσω; Την είδα και μου ήρθε έμπνευση για να γράψω άρθρο 500 σελίδων…μη σας πω και ολόκληρο βιβλίο για να κονομήσω κανένα ευρουλάκι…αλλά να πάρει η ευχή δεν τα πάω καλά με τις δημόσιες σχέσεις …και δεν έχω ούτε φημισμένους κουμπάρους , ούτε κολλητούς σε προεδριλίκια (έστω και στην Ουγκάντα βρε παιδί) …οπότε θα περιορισθώ σε λίγες αράδες , εντελώς σατυρικές για να περάσει ευχάριστα η ώρα… αφού ευρώ γιοκ που λέει και ο φίλος μας ο Ερντογαν.
Στα γεγονότα τώρα… που μάλλον ενέπνευσαν τον χιουμορίστα που έκανε την γελοιογραφία…όπως τα έζησα εγώ …που ναι μεν ήμουν παρόν στην συνέντευξη τύπου …αλλά έκατσα ήσυχα ήσυχα με την κάμερα παρά πόδα ,σε μία γωνίτσα και δεν ασχολήθηκα καν.
Και γιατί δηλαδή να ασχοληθώ; Πήρα πρόσκληση για συνέντευξη τύπου των τριών βουλευτών του κλιμακίου που απέστειλε η ΝΔ στην Ροδόπη…και όταν μπήκα μέσα στην αίθουσα είδα τον Ευριπίδη Στυλιανίδη να κάθεται μόνος του στο κέντρο του πάνελ… Αμάν λέω….φτού μπερδεύτηκα…σε άλλη συνέντευξη ήταν να πάω και σε άλλη ήρθα.
Ρωτάω λοιπόν τους συναδέλφους δημοσιογράφους για το πού θα δώσουν συνέντευξη οι κ Σταικούρας και Πλακιώτάκης (ο κ Καραγκούνης είχε αναχωρήσει πριν λίγο από την Κομοτηνή λόγω άλλων πολιτικών υποχρεώσεων.)..και μου απαντούν πως ήρθα στο σωστό μέρος.
Ε τι ήταν να μου το πουν; Με πιάνει αμέσως το δημοσιογραφικό μου δαιμόνιο (δεν έχω αλλά μου αρέσει να το λέω) και παίρνω την τρομερή και φοβερή απόφαση να ρωτήσω κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου …υπό ποια θεσμική κομματική ιδιότητα συμμετέχει ο πρώην υπουργός…. Ξέρω και εγώ? Μπορεί να ήταν μυστικός απεσταλμένος του Μητσοτάκη και να μην μας το είπαν…μπορεί να το κρατάνε κρυφό…μπορεί να έγινε κουμπάρος με καμία Μέρκελ , κανέναν Τραμπ ..κανέναν Πούτιν …και η Θράκη στα ξαφνικά να γίνει το κέντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος ……ξέρω κι εγώ τι άλλο να υποθέσω;
Και ενώ που λέτε ετοιμαζόμουν να βγάλω δημοσιογραφικό λαβράκι…και να με παίρνουν συνεντεύξεις οι έρτιδες οι αντένιδες οι μέγκες οι σκάιδες και οι λοιποί για την μεγάλη ανατροπή στο πολιτικό γίγνεσθαι …εκείνη την ώρα εμφανίζονται από την πόρτα οι κ Σταικούρας και Πλακιωτάκης.
Τι το ήθελα κι εγώ… δεν άντεξα…και πριν μπουν στην αίθουσα τους ρώτησα…υπό ποια ιδιότητα ο κ Στυλιανίδης θα μετέχει στην συνέντευξη τύπου….μου απάντησαν πως δεν γνώριζαν και πως αυτά τα κανονίζει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ.
Ρώτησα και μερικά μέλη της ΝΟΔΕ αν γνωρίζουν τίποτα για το θέμα…αλλά τι σύμπτωση; Είχαν και εκείνα την ίδια απορία με εμένα. Ας λύσουν τις όποιες απορίες του στην επόμενη συνεδρίαση που θα έχουν…σιγά τώρα μην κάθομαι και ασχολούμαι για το πως παίρνονται οι εσωκομματικές αποφάσεις.
Αρχίζει που λέτε η συνέντευξη τύπου…ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ καλωσορίζει τα ΜΜΕ που παραβρισκόταν και αμέσως μετά δίνει τον λόγο στον κ Στυλιανίδη…για να πει στους δημοσιογράφους με ποιους συναντήθηκε το κλιμάκιο των βουλευτών της ΝΔ κατά την πρωινή επίσκεψη σε κοινωνικές δομές, εργοστάσια, και παραγωγικούς φορείς…τι τους ζητήθηκε …τι πρότειναν κτλπ.
Όπα λέω…. Μου λύθηκε η απορία πριν κάν ρωτήσω την ιδιότητα του Στυλιανίδη στο πανελ….είναι ο νέος εκπρόσωπος τύπου της ΝΟΔΕ.
Η συνέντευξη τύπου έληξε άδοξα …με το να υποβάλλονται μόνο 2 ερωτήσεις από τους συναδέλφους δημοσιογράφους…αφού μάλλον είχαν καλυφθεί από την εικόνα που είχαν μπροστά τους.
Αυτά πάνω κάτω τα περί της συνέντευξης….όσα για τα υπόλοιπα που υπονοεί το σκίτσο;
Ε αυτά είναι εκτός της αρμοδιότητας μου… μη δημοσιογραφικά… αφορούν την πολιτική που έχω μαζί της δεν έχω την παραμικρή σχέση….
θα σας δώσω μόνο μια γεύση για το τι ακολούθησε στην ανοιχτή σύσκεψη των μελών της ΝΔ με το κλιμάκιο των βουλευτών της Ν.Δ.
Στην συντριπτική πλειοψηφία των ερωτήσεων απαντούσε ο κ Στυλιανίδης…. μέχρι και ερώτηση για το θέμα των Μουφτήδων απάντησε…προσπαθώντας να ερμηνεύσει το πώς πιθανότατα θα σκέπτεται ο Μητσοτάκης . Το τελικό του πόρισμα ήταν πως ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα που πιστεύει στην αθεΐα στο τέλος θα δυσαρεστήσει τους μουσουλμάνους….ενώ η ΝΔ που πιστεύει στην θρησκεία θα τα τακτοποιήσει όλα.

Θέλω να κλείσω το άρθρο τονίζοντας ένα πράμα. Βρε παιδιά εμείς εδώ στην Ροδόπη και στην Θράκη γενικότερα….μια ζωή παραπονιόμαστε πως δεν μας δίνει σημασία η Αθήνα. Όταν η Αθήνα στέλνει εδώ αντιπροσώπους της …για να πληροφορηθούν την κατάσταση …εμείς τι κάνουμε;;;;;;;
Τους βγάζουμε απλά ένα λόγο και τους λέμε ποσά λεφτά δόθηκαν κατά καιρούς στην Ροδόπη .. το τι μεγάλο έργο έγινε…και πόσα ακόμα έχουμε να παίρνουμε από το 2008;;
Γιατί τότε να μας βάλουν ως πρώτη προτεραιότητα …και το χειρότερο όλων….αν σπάσει ο διάβολος το ποδάρι του και θελήσουν ποτέ να δουν αυτό το μεγάλο έργο? Ουφ ! ευτυχώς θα τους δείξουμε τον κάθετο άξονα…..και εκατομμύρια νυχτερίδων.

Δ.Κ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας