Πρώτη φορά βλέπω στέλεχος της ΝΔ να στέλνει επιστολή καταγγελίας του εαυτού του.

Το ότι η εξαγγελία του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη πως στην κυβέρνηση του δεν θα συμμετέχουν συγγενικά του πρόσωπα ….θα ήταν αιτία να ακονίσουν μερικοί τα μαχαίρια τους ως υπέρμαχοι της οικογενειοκρατίας ειλικρινά δεν το περίμενα.
Και μια που ο λόγος γίνεται για την Ντόρα…τι θαρρείτε; Πως έχει ανάγκη ένα υπουργείο για να επιβεβαιώσει το μεγάλο πολιτικό της βάρος; Δεν μπορεί δηλαδή να είναι χρησιμότερη σε κάποια από τα όργανα της Ε.Ε.;
Εξάλλου ούτε η ίδια εξέφρασε καμια διαμαρτυρία…τους άλλους τι τους έπιασε και φωνασκούν;
Υπομονή και θα το μάθετε;
Βρήκα στο FACEBOOK αναρτημένη την ακόλουθη επιστολή

“Προς: 1) Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής, κ. Λευτέρη Αυγενάκη
2) Γραμματέα Οργανωτικού, κ. Στυλιανό Κονταδάκη

Θέμα: «Κρίσιμες ερωτήσεις ύστερα από τις δηλώσεις του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στις 2 Δεκεμβρίου 2017.»

Ύστερα από τις δηλώσεις του Προέδρου της ΝΔ, σύμφωνα με τις οποίες: «Κανένα συγγενικό μου πρόσωπο δεν πρόκειται να βρεθεί σε κυβερνητικό ή άλλο πολιτειακό αξίωμα στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ. Ξέρω ότι αυτό είναι σκληρό και ίσως άδικο, ειδικά για την Ντόρα που έχει προσφέρει πολλά στην παράταξη και κανείς δεν αμφισβητεί τις ικανότητές της. Είναι όμως επιβεβλημένο σε αυτή τη συγκυρία, στο πλαίσιο της αποστολής που έχω αναλάβει», καθώς και τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου κ. Κωστή Χατζηδάκη «Δεν έχουμε πολλούς πολιτικούς της εμβέλειας της Ντόρας Μπακογιάννη», θα ήθελα να υποβάλλω μία σειρά ερωτήσεων, που κατά την άποψη μου είναι κρίσιμες για το μέλλον της ΝΔ και συνεπώς του τόπου μας:
1) Η αξιοκρατική επιλογή στελεχών, ύστερα από αξιολόγηση των αρμοδίων οργάνων και του ίδιου του Προέδρου, δεν είναι μία από τις βασικές στρατηγικές επιλογές του Προέδρου μας?
2) Και αν ναι, τότε γιατί αποκλείεται ένα στέλεχος που σύμφωνα με τις δηλώσεις του Προέδρου μας, κανένας δεν αμφισβητεί τις ικανότητες της?
3) Ποιος τον θεωρεί «επιβεβλημένο» τον αποκλεισμό της Ντόρας Μπακογιάννη?
4) Η κ. Μπακογιάννη δεν εκλέγεται από τον Ελληνικό λαό της Α’ Αθήνας?
5) Όταν ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν πολλοί πολιτικοί της εμβέλειας της Ντόρας Μπακογιάννη, πως αποκλείουμε το συγκεκριμένο στέλεχος προτού κιόλας αναλάβουμε την διακυβέρνηση της χώρας?
6) Δηλαδή η αξιολόγηση δεν γίνεται σύμφωνα με τις ικανότητες του καθενός, αλλά βάση ονόματος?
7) Μήπως με τις συγκεκριμένες δηλώσεις βοηθούμε την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ περί οικογενειοκρατίας και παλιού-νέου?
8) Βοηθούν τέτοιου είδους δηλώσεις στη συνοχή και στην ομόνοια της παράταξης?

Με εκτίμηση,

Αμπαρτζίδης Βασίλειος
Μέλος ΝΟΔΕ Ροδόπης,
Τομεάρχης Κοινωνικής Πολιτικής.”

Για να σας διαφωτήσω
1.Ο υπογράφων Αμπαρτζίδης Βασίλειος είναι γιος της Μάγδας Γιαμουστάρη, μέλος της Πολιτικής γραμματείας της Ν.Δ.
Ερώτηση…οικογενειοκρατία ή όχι;
2.Ο κ Αμπαρτζίδης Βασίλειος αν και γεωπόνος τοποθετήθηκε Τομεάρχης Κοινωνικής Πολιτικής στην ΝΟΔΕ Ροδόπης…με ποια κριτήρια; Υπήρχαν και άλλοι υποψήφιοι για τη θέση που πιέσθηκαν να μην βάλουν υποψηφιότητα; Προσωπικά γνωρίζω την υπόθεση της Ντινας Τοκούτση που ενδιαφερόταν…αλλά απεσύρθει μια που η θέση ήταν καπαρωμένη;
Ερώτηση …οικογενειοκρατία ή όχι;
Να κάνω και την τρίτη ερώτηση?
Άντε καπνός να γίνει…δεν την κάνω.
Οπότε για να συνοψίζουμε…καλές οι επιστολές …καλές οι διαφορετικές γνώμες….αλλά με μια προϋπόθεση… ο γράφων να μην φωτογραφίζει τον εαυτό του ως προς το σκέλος της οικογενειοκρατίας…και να έχει συναίσθηση τουλάχιστον της πραγματικότητας , όσο αφορά το σκέλος της αξιοκρατίας και της αξιολόγησης!

Δ.Κ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας