Προκλητική η απουσία και των 5 χωρικών Αντιπεριφερειαρχών από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Περίεργη έως και προκλητική χαρακτηρίσθηκε από τους παρόντες η απουσία – επιδεικτική ίσως (;) – και των πέντε χωρικών Αντιπεριφερειαρχών από τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και σίγουρα γεννήθηκαν απορίες και ερωτήσεις. Κι αυτό γιατί η απουσία αυτή είναι αδύνατον να μην συνδεθεί με την απόφαση του Προέδρου της ΝΔ να δώσει τελικά το χρίσμα στον νυν Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο.

Γνωστή μας έγινε άλλωστε και η συνάντηση των συμβούλων της Περιφερειακής Αναγέννησης αλλά και των πέντε Αντιπεριφερειαρχών με τον Γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη στα κεντρικά του κόμματος στην Αθήνα, κατά την οποία οι αντιπεριφερειάρχες αμφισβήτησαν την εμπιστοσύνη τους όπως μάθαμε προς τον κ. Μέτιο και ζήτησαν να επιλεγεί κάποιος από αυτούς για τη θέση του αρχηγού της παράταξης. Ωστόσο, την Τετάρτη με την παρουσία του στην Κομοτηνή, ο κ. Αυγενάκης έθεσε ζητήματα ενότητας, λέγοντας πως ο καθένας είναι ελεύθερος να χαράξει τη δική του πορεία, όμως όσων η πορεία αυτή δεν ευθυγραμμίζεται με τη γραμμή του κόμματος, αυτόματα τίθενται εκτός κομματικής βάσης και στήριξης. Και αυτό είναι απολύτως λογικό.

Άραγε αυτή η επιδεικτική απουσία είναι αντίδραση προς τον Περιφερειάρχη ή προς το ίδιο το κόμμα και τον Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιλογή του; Όπως και να έχει το ζήτημα, η Περιφέρεια έχει ακόμα διοίκηση και οι αντιπεριφερειάρχες, όταν μάλιστα εισηγούνται και θέματα στο περιφερειακό συμβούλιο όπως χθες, θα πρέπει να παρίστανται στη συνεδρίαση και όχι να στέλνουν αντιπροσώπους.

Πληροφοριακά, όπως ακούσαμε κατά την παρουσία μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Αργύρης Πατακάκης, έστειλε επιστολή προς την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου με την οποία ενημέρωσε για την απουσία του. Στα απόκρυφα δε της συνεδρίασης, ακούστηκε από κάποιον Περιφερειακό Σύμβουλο το προσωπικό μήνυμα προς αυτόν από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας πως θα έλειπε από τη συνεδρίαση και δεν θα μπορούσε να εισηγηθεί το θέμα που τον αφορούσε. Άρα, μας μένουν τρεις αδικαιολόγητες – προς εμάς τουλάχιστον – απουσίες.

Για να σχολιάσω και λίγο πιο αναλυτικά, κατά τη χθεσινή συνέντευξη του ο Περιφερειάρχης ρωτηθείς για τη συνεργασία του με τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, κ. Ζαγναφέρη, δήλωσε πως ακόμη και μετά από την πρόθεση του τελευταίου να οργανώσει έναν ανεξάρτητο συνδυασμό, η διοίκηση ακόμα συνεχίζεται και συνεπώς ο ίδιος θα συνεχίσει τη συνεργασία του με όλους τους Αντιπεριφερειάρχες μέχρι και τις εκλογές. Συνεπώς, ποια πλευρά έχει κωλύματα; Των απόντων μάλλον. Εκτός αν δεν καταλαβαίνω εγώ σωστά.

Και πέραν αυτών, με την απουσία τους φαίνεται πως οι ίδιοι θέτουν τον εαυτό τους τόσο εκτός διοίκησης όσο και εκτός κόμματος. Τρίτη συνεχόμενη απουσία μάλιστα του κ. Μαρκόπουλου από συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και τα θέματα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας τα εισηγούνται άλλοι. Κατέθεσαν δηλαδή όλοι τα όπλα από τώρα; Και εν τέλει, τι θα γίνει με το δίδυμο Πέτροβιτς-Τσαλικίδης, που εκτός των άλλων ήταν οι πιο θετικοί μέχρι πρότινος προς τον Χρήστο Μέτιο;

Απαρατήρητη δεν έμεινε φυσικά η φωτογραφία που δημοσίευσαν οι 5 Αντιπεριφερειάρχες το προηγούμενο διάστημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με λεζάντα: “Προχωράμε με αυτοπεποίθηση, σιγουριά και αισιοδοξία για το μέλλον της Περιφέρειας και των Συμπολιτών μας”. Αυτό σημαίνει πως και οι 5 θα συστρατευθούν στην ίδια μεριά και απέναντι στον Χρήστο Μέτιο και τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές; Πάντως, εμείς οι περίεργοι δημοσιογράφοι τους περιμέναμε χθες για τις σχετικές δηλώσεις αλλά άδικος κόπος όπως φάνηκε. Ανυπόμονα περιμένω την εξέλιξη πάντως.

Μ.Γ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας