Ποιός είπε πως για την εξαφάνιση της σπηλιάς του Κύκλωπα φταίνε οι νυχτερίδες;;;

Κατά την διάρκεια της σημερινής επίσκεψης του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας κ Λευτέρη Αυγενάκη στον Δήμαρχο Σαπών και στη συζήτηση που ακολούθησε πάνω στα γενικά και ειδικά θέματα που απασχολούν το δήμο, ο κ Αυγενάκης έδειξε ενδιαφέρον για το σπήλαιο του Κύκλωπα – η φωτογραφία του σπηλαίου μάλιστα υπάρχει και στον προθάλαμο του γραφείου του δημάρχου ) και ρώτησε τον δήμαρχο κ Σταυρίδη σε τι κατάσταση είναι το σπήλαιο , μια που είδε σε πρόσφατο βίντεο στο youtube πως είναι απρόσιτο. Την απάντηση στο ερώτημα πρόλαβε και την έδωσε ο κ Ευριπίδης Στυλιανίδης ο οποίος διαβεβαίωσε τον κ Αυγενάκη πως οι εργασίες διακόπηκαν επειδή εντός του σπηλαίου υπάρχει ένα σπάνιο είδος νυχτερίδας.
Τωρα τι σχέση έχουν οι εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο του σπηλαίου με τις νυχτερίδες του σπηλαίου αποτελεί μυστήριο που μόνο οι ορνιθολόγοι μπορούν να μας διαφωτίσουν (αν και οι νυχτερίδες δεν είναι πτηνά αλλα χρησιμοποιώ τον όρο λόγω ποιητικής αδείας).
Πάντως αν θέλετε να πάτε έστω και σήμερα το σπήλαιο του Κύκλωπα…το μόνο που θα δείτε πάνω στον δρόμο Ξυλαγανής Προσκυνητών Μαρώνειας είναι 2 ταμπέλες καλυμμένες από βάτους η μια που λέει πως απέχει 3 χιλιόμετρα ανατολικά και η άλλη πως το έργο ανάπλασης του σπηλαίου είναι συνχρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. Αν κάνετε τον κόπο και περπατήσετε αυτα τα 3 χιλιόμετρα θα βρεθείτε πάνω σε έναν λόφο , όπου ανάμεσα στα πουρνάρια διακρίνονται κάτι τσιμεντένια πεζούλια , φυσικά δεν υπάρχει καμία πινακίδα, ούτε κανένα δρομακι που να διαφωτίζει τον επισκέπτη περισσότερο.
Το σπήλαιο βρίσκεται 500 μέτρα παρακάτω στην πλαγιά του λόφου …πλήρως αποκλεισμένο από πουρνάρια και από έναν γκρεμό 3 μέτρων. Θα το ανακαλύψετε μόνο αν έχετε ορειβατικό εξοπλισμό ή υπηρετήσατε στους καταδρομείς και φυσικά διαθέτετε μαντικές ικανότητες.
Και προσοχή ε! μην Ξυπνήσετε τις νυχτερίδες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας