Ποιοί σπρώχνουν τον Χατζηοσμαν στη ΝΔ ;

Πριν τρείς μήνες περίπου είχα γράψει ένα άρθρο για την προσέγγιση του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν (και αντιπροέδρου του DEB επί Σαδίκ )και της Νέας Δημοκρατίας.

Επέμενα κατηγορηματικά πως δεν υφίσταται καμιά προσέγγιση…αλλά απλά κάποιοι θέλουν και να βλάψουν την ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη…και να πολώσουν για άλλη μια φορά το κλίμα στην Ροδόπη μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων.

Είχα γράψει μάλιστα πως αν συνεχισθεί η σχετική φημολογία….θα μιλήσω με ονοματεπώνυμα  γιαυτούς που βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από την ίδια τους την πατρίδα…ιδίως όταν αυτή ονομάζεται Ροδόπη.

Μια που σήμερα ξαναφούντωσαν οι φήμες περί Χατζηοσμαν … μήπως ήρθε η ώρα να κάνω την αποκάλυψη όλου του παρασκηνίου;

Επί τη ευκαιρία…ας σας υπενθυμίσω το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών στην Ροδόπη…πριν δυο βδομάδες μόνο.

Οπου οι προεδρικοί  του ψηφοδελτίου της ΝΔ …Ελευθεριάδου και Κατραντζη, που ήταν στο πλευρό του Μέτιου…έριξαν 20 μονάδες διαφορά στο κεφάλι …τον Χριστόδουλο Τοψίδη… ο οποίος είχε στο πλευρό του  Στυλιανίδη , Χατζηοσμαν και Μουμίν Οντερ.

Αρχίσατε να ψυλλιάζεστε τίποτα;

Και που είστε ακόμα…μια που αυτή είναι μόνο η κεφαλή του παγόβουνου.

Απώτατος στόχος η διάλυση της ΝΔ στην Ροδόπη…με φυσικό επακόλουθο …μια πανκομματική κόντρα μεταξύ Χριστιανών και μουσουλμάνων.

Τρείς μουσουλμάνοι ή ένας χριστιανός εναντίον όλων;

Αυτό είναι το σκηνικό και στήθηκε… πριν 6 μήνες όταν ο διακαής πόθος μερικών (σχέδιο για την ακρίβεια) ήταν η ΝΔ να κερδίσει με ελάχιστη διαφορά τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και να χάσει την  περιφέρεια ΑΜΘ.

Δεν έκατσε τίποτα από τα δύο….ενώ η κατάσταση επιδεινώθηκε με την αποτυχία και στον δήμο Κομοτηνής. (Στην τελευταία εκλόγιμη θέση των συμβούλων το πολιτικό γραφείο Στυλιανίδη.)

Τι απομένει;

Ένα παιχνίδι που τα παίζει όλα για όλα…ένα ποντάρισμα στα ρέστα.

Και τα ρέστα ένα όνομα έχουν …Χατζηοσμαν.

Με ποιο σκοπό;  Σας το είχα ξαναγραψει…να πειστεί ο πρόεδρος της ΝΔ πως με Χατζηοσμαν στο ψηφοδέλτιο η Νέα Δημοκρατία θα κάνει ρεκόρ ψήφων στη Ροδόπη.

Δεν μπορώ να συγκρατήσω τα γέλια μου από το επιχείρημα…όπως δεν μπορούν να τα συγκρατήσουν και στα κεντρικά της ΝΔ. …μια που οι πάντες γνωρίζουν τις φυγόκεντρες δυνάμεις που θα δημιουργηθούν.

Με ένα σμπάρο 3 τρυγόνια… και όλη την μήνη του κόσμου της ΝΔ θα την υποστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης…και κάποιος που έχει διαχωρίσει την θέση του (εσωκομματικά) από αυτόν …. θα “υποδειχθεί” ως η μόνη λύση προς ψήφιση…. και φυσικά οι υπόλοιποι υποψήφιοι θα χρεωθούν την προεδρική απόφαση και θα απαξιωθούν.

Λοιπόν για να τελειώνουμε μια και καλή….Κατραντζή και Εμίνογλου θα είναι οι δυο υποψήφιοι της μειονότητας στο ψηφοδέλτιο…ενώ μπορεί να υπάρξει έκπληξη και με ένα άλλο ακόμα όνομα μουσουλμάνας υποψήφιας …ανεβάζοντας τον αριθμό των μειονοτικών στους 3. ..οπότε ο αριθμός των χριστιανών υποψηφίων θα περιορισθεί στους 2 για να επιτευχτεί μεγαλύτερη συσπείρωση.

Πάντως η ΝΔ δεν έχει καμία όρεξη να βγάλει μόνη της τα μάτια της στην Ροδόπη….

Οπότε μην ακούτε τίποτα και περιμένετε τις επίσημες ανακοινώσεις…εξάλλου εκ των πραγμάτων  κάποιο απ όλα τα ονόματα θα είναι εκτός…αφού το ψηφοδέλτιο πρέπει να τηρεί και το 40% της ποσόστωσης των γυναικών.

Δ.Κ

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας