Πεταλωτή δείχνει η Φώφη για την ΑΜΘ;

Διλήμματα όπως φαίνεται υπάρχουν σε όλα τα κόμματα για τις Περιφερειακές εκλογές. Έτσι και στο Κίνημα Αλλαγής τα ονόματα ξεπροβάλλουν ως “ακτίνες ηλίου” και αιφνιδιαστικά. Η αλήθεια είναι πως στην Περιφέρεια μας υπάρχουν πολλές επιλογές ως προς το πρόσωπο που θα ηγηθεί από την “πράσινη πλευρά”.

Στην κορυφή υπάρχει πάντα το όνομα του σημερινού αρχηγού της Κοινωνικής Συμμαχίας, κ. Φώτη Καραλίδη, τον οποίο επιθυμούν και οι ίδιοι οι σύμβουλοι του. Όμως, ο ίδιος διεκδικεί το χρίσμα για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Ξάνθης, και όπως φαίνεται θα το πάρει.

Γνωστό επίσης το όνομα του κ. Κώστα Κατσιμίγα, ο οποίος δήλωσε την πρόθεση του να ηγηθεί παράταξης, όμως με την προϋπόθεση να είναι μία ενωμένη “νικηφόρα” παράταξη. Οπότε υπάρχει και ένα δίλημμα ως προς αυτήν την κατεύθυνση.

Εκείνο όμως που ακούστηκε τις τελευταίες μέρες είναι το όνομα του πρώην Υπουργού και στενού συνεργάτη του ΓΑΠ, κ. Γιώργου Πεταλωτή, τον οποίο φαίνεται πως θέλει και η ίδια η Φώφη για την Περιφέρεια μας. Η περίπτωση βέβαια του Πεταλωτή είχε συζητηθεί και προ μηνών, με τον ίδιο να μην δήλωνε σίγουρος για το αν θέλει να μπει στην αυτοδιοίκηση. Όμως, φαίνεται πως τα δεδομένα αλλάζουν, ανάλογα και με το πολιτικό σκηνικό της Ροδόπης.

Όμως, καθώς ο Φώτης Καραλίδης ως τωρινός αρχηγός έχει μία κάποια προτεραιότητα, τα κεντρικά μάλλον θα περιμένουν  τις δικές του αποφάσεις, προτού προβούν στο οριστικό χρίσμα. Αν και πληροφορίες μαρτυρούν πως ο πρώην Υπουργός ήδη αναζητά άτομα για τον Συνδυασμό του.

Μ.Γ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας