Παρουσιάστηκε στην Κομοτηνή “Η τελευταία εξίσωση του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή”

Με τη συνδιοργάνωση της Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ., του Μουσείου Καραθεοδωρή, της Ελληνικής Μαθηματικής  Εταιρείας -παράρτημα Ροδόπης-  και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2017 στη Λέσχη Κομοτηναίων η παρουσίαση του βιβλίου του Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη «Η τελευταία εξίσωση του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή».

 

 

 

 

 

 

 

Το βιβλίο μας ταξιδεύει στην εποχή και τα μέρη που έζησε ο μεγάλος Έλληνας Μαθηματικός, συνθέτοντας ένα ζωντανό πορτραίτο, αναστηλώνοντας μιαν ολόκληρη εποχή μέσα από τη λογοτεχνία.

 

 

 

 

 

 

 

Για το βιβλίο μίλησαν η Φιλόλογος Λένα Χατζή, ο Μαθηματικός Ανδρέας Λύκος, αλλά και ο ίδιος ο συγγραφέας του βιβλίου, Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης. Την εκδήλωση συντόνισε η Δημοσιογράφος Νατάσσα Βαφειάδου. Αποσπάσματα από το βιβλίο ανέγνωσε η ηθοποιός Χρύσα Ιωαννίδου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην παρουσίαση προσήλθε πλήθος κόσμου, για να αποδώσουν για ακόμη μία φορά φόρο τιμής στον μεγάλο Μαθηματικό.

 

 

 

 

 

 

“Την κοίταξε στα μάτια και της χαμογέλασε. Της άπλωσε το χέρι και της συστήθηκε. Το ίδιο έκανε κι αυτή. Την έλεγαν Μαρκέλλα. Ένας στεναγμός ανακούφισης ξέφυγε από το στήθος του και κατάλαβε πως βρίσκεται σε καλό δρόμο. Όλα τα άλλα τώρα ήταν εύκολα. Άρχισαν να μιλούν σε ένα κώδικα που ταίριαζε και στους δύο. Μέσα σε λίγα λεπτά είχαν πλάσει ο ένας για τον άλλο μία θετική εικόνα, που είναι προϋπόθεση για να ξεκινήσει μια σχέση. Ποτέ ο Μιχάλης δεν θα φανταζόταν πόσο απλό είναι να προσεγγίσεις μια γυναίκα, αλλά και πόσο δύσκολο είναι να σε αφήσει να πάρεις μια σημαντική θέση στη ζωή της…”

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας