Πανελλήνιες 2017: Δείτε τα σημερινά Θέματα της Ιστορίας Προσανατολισμού

Με το μάθημα της Ιστορίας Προσανατολισμού συνεχίστηκαν σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις, σε θέματα για καλά έως πολύ καλά διαβασμένους υποψηφίους.

Το πρώτο θέμα, σχετικά εύκολο, αποτελούνταν από τρεις ορισμούς και μια άσκηση αντιστοίχησης, η οποία περιείχε συνθήκες με τους όρους της κάθε μίας.

Το δεύτερο θέμα αφορούσε τα Κεφάλαια 2 και 3 του σχολικού εγχειριδίου. Συγκεκριμένα, η ερώτηση Β1 αποτελούταν από 2 υποερωτήματα σχετικά με τα κριτήρια επιλογής των Υποψηφίων Βουλευτών, ένα θέμα που ταλαιπωρεί τους μαθητές πάντοτε και είχε “πέσει” με την ίδια μορφή και το 2014. Η ερώτηση Β2 σχετιζόταν με το Προσφυγικό ζήτημα και, ειδικότερα, με την προτεραιότητα εγκατάστασης των προσφύγων στη Μακεδονίας και τη Δυτική Θράκη, καθώς και με την Επιτροπή Αποκατάστασης Προσφύγων, δύο θέματα πολύ αναμενόμενα για τη φετινή χρονιά.

Το δεύτερο μέρος του γραπτού είχε, ως συνήθως, δύο θέματα πηγών. Στο θέμα Γ δόθηκαν 4 πηγές για το Κρητικό ζήτημα και οι ερωτήσεις αφορούσαν τις πολιτικές εξελίξεις στην Κρήτη το 1908 και τις αντιδράσεις των Μ. Δυνάμεων και της Τουρκίας.

Στο θέμα Δ δόθηκαν 3 παραθέματα σχετικά με την εξέλιξη των ναυτικών κέντρων από τη δεκαετία 1821-1830 έως το 1870 και την περίπτωση της Σύρου και τους λόγους ανάπτυξής της κατά την ίδια περίοδο.

Όπως είπαμε παραπάνω, τα θέματα δεν αιφνιδίασαν, ήταν σε αναμενόμενο επίπεδο και αφορούσαν τους πολύ καλούς γνώστες της ύλης.

Δείτε τα θέματα της Ιστορίας Προσανατολισμού εδώ.

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας