Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στον Ιασμο

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και εθνικής ανάτασης εορτάσθηκε στον Ίασμο του νομού Ροδόπης η επέτειος  της 28ης Οκτωβρίου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με θεία πανηγυρική λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου , και τον καθαγιασμό των σημαιών της παρελάσεως, παρουσία των δημοτικών , στρατιωτικών, και πολιτικών αρχών καθώς και πλήθους κόσμου ο οποίος είχε κατακλείσει κάθε σπιθαμή του ναού.

Ακολούθησε η επίσημη έπαρση της  Ελληνικής σημαίας και η κατάθεση  στεφάνων στο Ηρώο της πόλης , όπου αναγράφονται όλα τα ονόματα των πεσόντων στους αγώνες του έθνους καταγόμενα από τον Ίασμο.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση των στρατιωτικών , μαθητικών και πολιτιστικών τμημάτων , στην κεντρική οδική αρτηρία της πόλης, ενώ τα  εκατέρωθεν πεζοδρόμια είχαν γεμίσει ασφυκτικά από πολίτες που καταχειροκροτούσε τους παρελαύνοντες .

Τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου τίμησαν με την παρουσία τους, ο επιτελάρχης της 29ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πόγραδετς Συνταγματάρχης Λ.Ανδρέου , ο διοικητής του Τ.Ε.Θ. Νέστου Αντισυνταγματάρχης  Χ. Κριεμπάρδης, ο διοικητής του τμήματος συνοριακής φύλαξης Ιάσμου  Γ.Μαριάνος , ο διοικητής του Α.Τ. Ιάσμου Δ. Πυλαρινός , ο διοικητής του πυροσβεστικού κλιμακίου κ Απόστολος Καπούλας , η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας κ Βούλα Ελευθεριάδου, ο περιφερειακός σύμβουλος κ Μουμίν Οντέρ και φυσικά σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Ιάσμου με τους Καδή Ισμετ και Κυριάκο Αμούτζα να έχουν φυσικά τα πρωτεία.

Ρεπορτάζ Στέργιος Κούτρας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας