Ο Δήμος Αρριανών ταξίδεψε με 13 παιδιά και 4 εκπαιδευτικούς , στο Δήμο του Krumovgrad της Βουλγαρίας

000_0009

0

1 (1)

1

3

4

33
Στα πλαίσια του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής συνεργασίας Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013» για το έργο “Green Centre-Nature for us and we for the Nature – GreeNature», ο Δήμος Αρριανών ταξίδεψε με 13 παιδιά και 4 εκπαιδευτικούς από σχολεία της περιοχής, στο Δήμο του Krumovgrad της Βουλγαρίας και συγκεκριμένα στο χωρίο Avren. Τα παιδιά από το Δήμο Αρριανών με 17 από το Δήμο του Krumovgrad, φιλοξενήθηκαν από κοινού στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Avren, ένα κέντρο πλήρως εξοπλισμένο και σύγχρονο, από τις 11 Απριλίου έως 14 Απριλίου όπου πραγματοποιήθηκε κοινή περιβαλλοντική εκπαίδευση. Τα παιδιά από τις 2 χώρες κατάφεραν να επικοινωνήσουν μέσα από το παιχνίδι, τις διάφορες δραστηριότητες που είχαν οργανωθεί αλλά και την συμβίωση τους στο Κέντρο. Στο τέλος της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα τη φύση όπου βραβεύτηκαν οι τρεις καλύτερες ζωγραφιές, ενώ διπλώματα συμμετοχής δόθηκαν σε όλα τα παιδιά.
Η οργάνωση της εκπαίδευσης στηρίχθηκε από υπαλλήλους του Δήμου Αρριανών ενώ υπεύθυνοι της εκπαίδευσης και συνοδοί των παιδιών ήταν 2 καθηγητές από το Γυμνάσιο Οργάνης, η κ. Μαρκούδη Άννα και ο κ.Τσάτσος Ευθύμης και 2 παιδαγωγοί από Δημοτικά σχολεία, ο κ.Αρναούτ Μουσταφά Αχμέτ από την Οργάνη και ο κ. Καρά Χουσεΐν Αχμετ από την Άνω Βυρσίνη.
Ο Δήμαρχος Αρριανών κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο ενώ είχε συνάντηση με τη Δήμαρχο του Δήμου Krumovgrad.
Η εκπαίδευση έκλεισε με την ευχή όλων η συνεργασία μεταξύ των δύο Δήμων να συνεχιστεί.

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας