Με “Περιφερειακή Σύνθεση” και έτοιμος για διεκδικήσει την ΠΑΜΘ ο Χρ. Τοψίδης

Επίσημα ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα την υποψηφιότητα του για Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, κ. Χριστόδουλος Τοψίδης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, την έδρα της Περιφέρειας, και, συγκεκριμένα, στη Λέσχη Κομοτηναίων.

Ο κ. Τοψίδης παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος του για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και επικεντρώθηκε σε ορισμένους από αυτούς, μέσω των οποίων ο ίδιος θα προσπαθήσει να καταστήσει την Περιφέρεια “παραγωγική”. Ο ίδιος κατά την ομιλία του επισήμανε πως διεκδικεί την θέση του Περιφερειάρχη χωρίς κάποια κομματική στήριξη. Τόνισε πως η Περιφέρεια είναι ο βασικός πυλώνας της ανάπτυξης, είναι ο θεσμός που μπορεί να δώσει λύσεις, και γι΄αυτό αποφάσισε να στελεχώσει συνδυασμό για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Βασικοί στόχοι του ίδιου αποτελούν ο πρωτογενής τομέας και η στήριξη των καλλιεργητών, ο τουρισμός και η ανάπτυξης του, αλλά και η συνεργασία με τα δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα της ΠΑΜΘ, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το ΤΕΙ ΑΜΘ.

Καυστικά τα σχόλια του και για τη σημερινή διοίκηση και κατ΄ επέκταση και για τον Περιφερειάρχη, κ. Χρήστο Μέτιο, αφού υπογράμμισε πως οι σημερινή αρχή της ΠΑΜΘ “δεν διεκδικεί”.

Στόχος του είναι η ΑΜΘ να εξελιχθεί σε μοχλό ανάπτυξης της χώρας και για το σκοπό αυτό ο ίδιος θα επιδιώξει “κοινή πορεία, συλλογική δουλειά, ένα σαφές και επεξεργασμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα”. Έτσι, ο κ. Τοψίδης συγκεντρώνει μαζί του μια ομάδα ανθρώπων (πολλοί από τους οποίους είναι σημερινά μέλη τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης της ΠΑΜΘ) που επιδιώκουν προοπτική με σχέδιο και στρατηγική.

Ο κ. Τοψίδης έκανε λόγο ακόμα για την αίσθηση ασφάλειας των πολιτών, για πρόσβαση όλων σε χώρους άσκησης και αναψυχής, αλλά και για πρόσβαση όλων στην απασχόληση. Ένας ακόμη στόχος του ίδιου είναι η απασχόληση των νέων ανθρώπων, ώστε να μπορούν αυτοί να μείνουν στον τόπο τους και να τον στηρίξουν.

Όσον αφορά τον τουρισμό, η πρόταση του κ. Τοψίδη αφορά την ανάδειξη της διαφορετικότητας κάθε περιοχής ξεχωριστά, ώστε να απευθυνθούν στοχευμένα στις τουριστικές αγορές, προτάσσοντας επιλογές με υψηλό πολλαπλασιαστή στην απόδοση τους. Ακόμη, έκανε λόγο για δρομολόγηση υποδομών και, παράλληλα, ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας με διασύνδεση επιχειρήσεων με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Μαζί με τον κ. Χριστόδουλο Τοψίδη συστρατεύονται ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Αργύρης Πατακάκης, οι οποίοι απηύθυναν και χαιρετισμό στην εκδήλωση. Ο κ. Πατακάκης μίλησε για δίμηνη μέχρι τώρα συνεργασία με τον κ. Τοψίδη, στο πρόσωπο του οποίου ο ίδιος βλέπει, όπως τόνισε, τον άνθρωπο που θα μπορέσει να ξαναδώσει βηματισμό στην ΑΜΘ. Ο κ. Πατακάκης υπογράμμισε πως επτά στελέχη “ πρώτης γραμμής” από τη Δράμα πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο του κ. Τοψίδη. Ο κ. Μαρκόπουλος στο χαιρετισμό του δήλωσε και αυτός παρών στο πλευρό του Χριστόδουλου Τοψίδη, σε μία συνειδητή, όπως είπε, προσπάθεια, η οποία θα δικαιώσει όσους στρατευτούν σε αυτήν.

Στην πρώτη γραμμή διακρίναμε επίσης τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ξάνθης, κ. Στυλιανό Μωραΐτη, τον ιδρυτή της “Εβροφάρμα”, κ. Παπαζηλάκη Αθανάσιο, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, κ. Κωνσταντίνο Εξακουστό και Μιχάλη Αμοιρίδη, τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη, κ. Αλέξανδρο Ιωσηφίδη, τον Αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Καβαρατζή Σταύρο, την αρχηγό της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Κομοτηνής, κα. Φελίνα Καζάκου, του δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Κομοτηνής, κ. Θέμη Τζενετίδη, τον Αντιπρύτανη του ΔΠΘ, κ. Ραφαήλ Σανδαλτζόπουλο, και πολλούς άλλους.

Το όνομα του Συνδυασμού του κ. Χριστόδουλου Τοψίδη… “Περιφερειακή Σύνθεση”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας