Published On: Sat, Mar 1st, 2014

Με απόλυτη επιτυχία έληξε η δράση «Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα»

Share This
Tags

Στα τέλη του 2012, μια ομάδα νέων της Κομοτηνής, θέλησε να υιοθετήσει τη δράση που ξεκίνησε μια αντίστοιχη ομάδα συνομηλίκων της από την Λάρισα με τίτλο «Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα» και να την κάνει θεσμό και στην πόλη της Κομοτηνής. «Όλοι μαζί μπορούμε», το κεντρικό σύνθημα της δράσης και επιθυμία να γίνει συνείδηση και μότο μιας ολόκληρης πόλης. Η δράση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 13-19 Ιανουαρίου και ο απολογισμός της ήταν η συγκέντρωση 7 τόνων τροφίμων.

Φέτος, προσπαθήσαμε ξανά…..χωρίς να αλλάξουμε κάτι από την αρχική ιδέα. Έτσι, ο στόχος της δράσης, η οποία έλαβε χώρα στο διάστημα 15-24 Φεβρουαρίου 2014, παρέμεινε η συγκέντρωση τροφίμων και η διάθεση τους στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής, για τη στήριξη οικογενειών του Δήμου ευρισκομένων σε ανάγκη. Σύμφωνα με πληροφορίες , ο αριθμός των οικογενειών που καταφεύγουν στις Κοινωνικές Υπηρεσίες αυξάνετε καθημερινά και οι καταγεγραμμένοι δικαιούχοι έχουν φτάσει ήδη τους 850.

Στη δράση συμμετείχαν, μαγαζιά και καφετέριες, χώροι πολιστικών εκδηλώσεων, πολιτιστικοί σύλλογοι, σχολεία, εθελοντικές ομάδες, ελεύθεροι επαγγελματίες και όλοι όσοι είχαν διάθεση να στηρίξουν τις οικογένειες! Ο χαρακτήρας της δράσης ήταν και ειναι καθαρά εθελοντικός, χωρίς την διαμεσολάβηση χρηματικών μέσων συναλλαγής, ενώ η συμμετοχή όλων στις δράσεις ήταν δωρεάν.

Φέτος συμμετείχαν στο παιχνίδι μας 15 Πολιτιστικοί Σύλλογοι, οι οποίοι σχημάτισαν 10 Ομάδες και προσπάθησαν να συγκεντρώσουν όσα περισσότερα τρόφιμα μπορούσε η καθεμία. Σ’ αυτούς προστέθηκαν 9 συμμετέχοντες σύλλογοι και 15 υποστηρικτές και το «παιχνίδι» απέκτησε ακόμη πιο ουσιαστικό χαρακτήρα και αναδείχτηκε και στην πράξη ο αληθινός χαρακτήρας και το πραγματικό νόημα της δράσης! Αυτό της αγάπης και της αλληλεγγύης προς τον διπλανό μας πέρα από προσωπικά κίνητρα, διάφορους ανταγωνισμούς και κάθε είδους διαχωρισμούς.

Παράλληλα, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κομοτηνής, καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα, φρόντισαν να ενισχύσουν με την παρουσία τους την προσπάθεια των ομάδων και μάλιστα εθελοντικά αποδεικνύοντας πως ο πολιτισμός είναι το καλύτερο μέσο για την προώθηση των προαναφερθεισών αξιών!

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Πρόσκοποι Ροδόπης ήταν ο αφανής ήρωας της δράσης καθώς ανέλαβε την συγκέντρωση των τροφίμων από τους σάκους, την καταμέτρηση τους και τη δημιουργία των πακέτων βοήθειας.

Στο τέλος της εβδομάδας, την περασμένη Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης, ένα μεγάλο πάρτι για τους συμμετέχοντες, στον χώρο της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης, στο οποίο βραβεύτηκε τυπικά η Πορτοκαλί ομάδα καθώς είχε τις καλύτερες επιδόσεις και η Μπλε ομάδα γιατί είχε το μεγαλύτερο ποσοστό ειδών από την λίστη προτεραιότητας, αλλά δόθηκαν και αναμνηστικοί έπαινοι συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες!

Την Παρασκευή 28-02, 250 πακέτα παραδόθηκαν στους υπευθύνους του Δήμου Κομοτηνής και τώρα απομένει η διάθεση τους στις οικογένειες.

Με τη δράση αυτή, στηρίξαμε τον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη μέσα από δράσεις που ενεργοποίησαν το συλλογικό πνεύμα, προβάλλαμε ντόπιους καλλιτέχνες, και από την καρδιά της Θράκης δώσαμε το μήνυμα «η ισχύς εν τη ενώσει»!

Ως οργανωτική επιτροπή θέλουμε να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά δημόσια όλους τους συμμετέχοντες (συλλόγους, χώρους, μαγαζιά, καλλιτέχνες, σχολεία, ελεύθερους επαγγελματίες), το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο , τα ΜΜΕ της περιοχής για την δωρεάν προβολή της δράσης μας, αλλά κυρίως όλους εσάς τους συμπολίτες μας που χωρίς τον αλτρουισμό και την ουσιαστική σας συνεισφορά οι σάκοι μας θα παρέμεναν άδειοι.

«Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα…» μα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να μην τον χρειαστούμε ξανά μια μέρα!!!

Περισσότερες πληροφορίες γιαι τη δράση θα βρείτε στο : https://www.facebook.com/santa.is.late.komotini

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΟΜΑΔΕΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑIΚΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΓΥΝΑΙΚΑ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
ΣΥΛΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΠΑΤΩ
ΛΕΣΧΗ LIONS “Oρφέας”
ΛΕΣΧΗ LEO “Θράξιππος”
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ON BIKES Ποδήλατο Κομοτηνής
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Μ.Κ.Ο.)
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ “ΘΡΑΚΑΣ ΙΠΠΕΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ TRELACADEMY
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΡΑΚΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ALMA LIBRE
ΑΡΜΕΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΛΕΟΥΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Ν.ΡΟΔΟΠΗΣ
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ
ΕΥΜΟΛΠΟΣ- ΦΙΛΟΙ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣΗ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΩΝ
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ – ΤΜΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ν.ΡΟΔΟΠΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν.ΡΟΔΟΠΗΣ “Η ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ”
ΕΛΜΕ ΡΟΔΟΠΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Ν.ΡΟΔΟΠΗΣ
ΧΟΡΗΓΟΙ
ALEXANDROS PAROTIDIS PHOTOGRAPHY
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΟΥΤΡΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ
E.B. LA PETITE BOUTIQUE
ΒΑΣΩ ΧΑΤΖΗΤΣΑΟΥΣΗ
MIKE PRODUCTIONS
ΑΦΟΙ ΖΑΜΠΟΓΙΑΝΝΗ Ο.Ε.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΣΑΚΗ ΒΑΡΓΕΜΕΤΖΙΔΗ
ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΤΣΙΚΑ
ΕΛΛΗ ΜΑΚΡΙΔΗ
OTRA VEZ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ-ΧΩΡΟΙ
ROSES CAFE-BAR
ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ “ΤΟ ΜΑΣΑΛΙ”
CAFE-BAR & MORE “El Clasico”
ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΑΛΛΟΚΟΤΟ
CAFÉ*BAR ΚΙΟΥΜΠΡΙΚ
ΕΝΤΕΥΚΤΙΡΙΟ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ “ΘΡΑΚΑΣ ΙΠΠΕΑΣ”
KAFFEINE SPECIALTY COFFEE BAR
ROCKBAR JOURNEY
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Ν.ΡΟΔΟΠΗΣ
ΒΑΡΟΣΙ ART-CAFE
ACTION CLUB
ΙΜΑΡΕΤ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ-ΚΑΦΕ
ΛΕΣΧΗ ΚΟΜΟΤΙΝΑΙΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ
ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ “LET’S DANCE”
PLANET
GOODY’S KOMOTHNH
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΟΠΩΛΕΙΟ
ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ “ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ”
ΚΤΕΛ Α.Ε. Ν.ΡΟΔΟΠΗΣ
DOG ADVENTURE MEMBER’S CLUB PARK

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Το Κανάλι μας

Aξίζει να διαβάσετε