Μετά τον Πετρίδη ποιος;

Μετά από 20 χρόνια συνεχούς ενασχόλησης με την πολιτική και 2 τετραετίες ως Δήμαρχος Κομοτηναίων , ο Γιώργος Πετρίδης ανακοίνωσε την απόφαση του να μην ασχοληθεί με τα κοινά…τουλάχιστον έως την μεθεπόμενη εκλογική αναμέτρηση , από κάποιο άλλο όμως πολιτικό μετερίζι.
Οφείλω να αναγνωρίσω το γεγονός πως αν και ο Πετρίδης κεντροαριστερός στην ιδεολογία, εντούτοις βάδισε πάνω στα βήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος πρωτοέκανε λόγο για μάξιμουμ 2 θητείες όσων εκλέγονται σε πολιτικές θέσεις.
Όπως είναι φυσικό αυτή η απόφαση του Δημάρχου ανατρέπει όλα τα δεδομένα και τους σχεδιασμούς ,για το σύνολο σχεδόν των συνδυασμών που θέλουν να διεκδικήσουν το δήμο Κομοτηνής.
Εμφανής διάδοχος του Γ.Πετρίδη δεν υπάρχει στον συνδυασμό του…και αναγκαστικά θα πρέπει να περιμένουμε το αποτέλεσμα των ενδοπαραταξιακών ζυμώσεων μέχρι να μάθουμε τον εκλεκτό ή την εκλεκτή.
Πολλά θα εξαρτηθούν και από την στάση που θα κρατήσουν οι “δεξιοί” του συνδυασμού που στις προηγούμενες εκλογές συντάχθηκαν ως υποψήφιοι με τον Γ.Πετρίδη και όχι με την Φελίνα Καζάκου, η οποία τότε- όχι και άδικα- αισθάνθηκε να την βάλουν εξ έσωθεν.
Θα τολμήσω να κάνω από τώρα μερικές προβλέψεις με βάση το προσωπικό μου αισθητήριο, ενισχυμένο όμως με αρκετή δόση της κοινής γνώμης.
Σωτηρακόπουλος, Στογιαννίδου και Λιβεριάδου είναι οι επικρατέστεροι για μένα και οι δημοφιλέστεροι κατά την κοινή γνώμη , όμως τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν άρδην …αν τελικά το προϊόν της ζύμωσης είναι καθαρά κομματικό…οπότε πάμε στην περίπτωση Γκαράνη.
Φιλοδοξίες θα υπάρχουν φυσικά και από πολλούς άλλους…θεμιτές μεν…ανύπαρκτες δε, για την ευόδωση του στόχου κατάκτησης του δημαρχιακού θώκου.
Υπό προϋποθέσεις μπορεί να υπάρχει και ένα όνομα έκπληξη…αλλά αυτό εξαρτάται από τον συνδυασμό που πρόκειται να κατεβάσει η Νέα Δημοκρατία. Και τί εννοώ; Αν ο συνδυασμός της, είναι υπό τον πλήρη έλεγχο του Ε.Στυλιανίδη…τότε μην ξαφνιαστείτε αν δείτε ως υποψήφια δήμαρχο και διάδοχο του Γ.Πετρίδη….την Κατερίνα Ιωαννίδου.
Μπερδεμένα τα πράγματα λοιπόν για τον συνδυασμό της Κοινωνίας των Πολιτών…και κατά την γνώμη μου δεν θα εκλέξει αρχηγό πριν δει τον βασικό κορμό του συνδυασμού που θα κατεβάσει η Ν.Δ.
Όπου στον συνδυασμό της Ν.Δ. αν και το χρίσμα το είχε πάρει η Φελίνα …εντούτοις μπορεί να υπάρξουν αλλαγές με αφορμή την μη κάθοδο του Πετρίδη…για τον απλούστατο λόγο πως η Φελίνα σίγουρα δεν θα δεχτεί στον συνδυασμό της την επάνοδο συμβούλων που στις προηγούμενες εκλογές είχαν κατέβει ως αντίπαλοι της…αν και βρισκόταν στον ίδιο ιδεολογικό χώρο μ αυτήν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας