Μίνι σατυρικός απολογισμός της πρωτοχρονιάς του 2017

Παραμονή πρωτοχρονιάς και ξύπνησα με κέφια.
Λέτε να οφείλεται στο ότι ξαναείδα τον Ευριπίδη να βρίσκεται στην πόλη μας;
Θα αλλάξει τον χρόνο, θα φωτιστεί τα Φώτα και θα αποχωρήσει για τας Αθήνας.
Καλε σεις τον είδα να κάνει επίσκεψη στην κρεαταγορά της Κομοτηνής και σκιάστηκα…μαχαίρια, μπαλτάδες, τσιγκέλια…απα πα..πα …επικίνδυνα πράγματα αυτά…κι αν από του πουθενά πεταχθεί κανένας τζιχαντιστής ; να το χάσουμε το παλικάρι στο άνθος της πολιτικής του καριέρας;
Πάντως κόσμο δεν είδα στην κρεαταγορά…μόνο οι κρεοπώλες ήταν και κανένας τυχαίος περαστικός. Βρε Ευριπίδη παιδί μου τι ώρα πήγες; Όταν έκλειναν και μετρούσαν τις εισπράξεις τους…γιαυτό και ήταν όλοι μες στην τρελή χαρά; Θα σκέφτηκαν…ουφ ευτυχώς την σκαπουλάραμε που ήρθε σήμερα και όχι αύριο παραμονιάτικα … να μας πει και τα κάλαντα…μισό ευρώ μπουναμά που θα του δίναμε έχει αξία την σήμερον ημέρα.
Μετά είπε και το νέο σλόγκαν του “Για να πάμε όλοι καλά, πρέπει η Ροδόπη μας να πάει καλύτερα… Κι’αυτό δεν αρκεί μόνο να το ευχόμαστε. Πρέπει όλοι μαζί να το ξαναπαλέψουμε”
Συγνώμη άλλα μια που είμαι περιορισμένης ευφυίας δεν πολυκατάλαβα ποιο μήνυμα ήθελε να εκπέμψει. Τι νόημα έχει αυτό το “για να πάμε όλοι καλά”; Που να πάμε καλά δηλαδή; εμείς στην Ροδόπη και εσύ στην Αθήνα; Αλισβερίσι δηλαδή θα γίνει; Εσύ θα μας πάρεις σωσίβια και βάρκες για τις πλημμύρες και εμείς σετ του σκι για τον Παρνασσό; ή μήπως βρε μπαγάσικο έχεις πάλι κατά νου τίποτα προεδρικά αξιώματα; Καλέ δεν στο είπαν ακόμα; …α θα τους μαλώσω…Εντάξει ξέρουμε πως δεν σου πολυμιλάνε όλοι τους…αλλά ούτε ο κουμπάρος βρε παιδί;αν και εδώ που τα λέμε καιρό έχω να σας δω μαζί.
Αμ αυτό το “ξαναπαλέψουμε” που κολλούσε στη δήλωση; Από την κατηγορία του φτερού ξεκινήσαμε και καταλήξαμε στο Σούμο…κι άντε στην αρχή λόγω ευκινησίας και ενθουσιασμού νικάγαμε…αλλά βρε παιδί μετά …να τα Σούσι, να τα φουαγκρά, να τα πατέ , να οι πάπιες Πεκίνου, να τα Τοφού…πάει αλλάξαμε κατηγορία και από τις νίκες με νοκ άουτ φτάσαμε στις νίκες στα σημεία, μεταπηδήσαμε στις ήττες στα σημεία, καταλήξαμε στα νοκ αουτ…και για να σας πω την αλήθεια την λευκή πετσέτα που ακολουθεί, ειδικά για τη Ροδόπη σε καμιά περίπτωση δε θέλω να τη δω …οπότε ας σταματήσει την πάλη και αρχίσει την προπονητική καλύτερα.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ξεκίνησε ως η ελπίδα της Ροδόπης, τον είχε εμπιστευθεί με την ψήφο του η συντριπτική πλειοψηφία των Ροδόπιτων…μετά από τόσα χρονια πολιτικής καριέρας κατ άλλους είναι επιτυχημένους και κατ άλλους όχι, και οι δυο κάπου έχουν δίκιο…όμως κάποτε φτάνει και η ώρα του απολογισμού…και η Ροδόπη είναι εδώ…μπροστά στα μάτια μας …την βλέπουμε…την ζούμε…αναπολούμε τις ευκαιρίες που χάθηκαν και αυτά που έγιναν…αντικρίζουμε την σκληρή πραγματικότητα…μαζεύουμε τα κομμάτια μας και σκεφτόμαστε…καλώς ή κακώς η Ροδόπη και η Θράκη επί 20 χρόνια είχαν ταυτίσει την πορεία τους μ αυτήν του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Ο απολογισμός είναι θετικός ή αρνητικός; και φυσικά είναι ρητορικό το ερώτημα.
Μεγάλοι χαμένοι όσοι έμειναν στα πάτρια εδάφη, αλλά έμειναν χωρίς θέσεις με παχυλούς μισθούς…. κερδισμένοι όσοι τα εγκατέλειψαν αυτά τα εδάφη έγκαιρα…αλλά ακόμα μεγαλύτεροι κερδισμένοι όσοι μας κούνησαν μαντήλι για διοριστούν στο ΜΕΤΡΟ.

Χρόνια πολλά στην Ροδόπη μας για ένα αίσιο 2018
Δ.Κ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας