Μήπως τελικά συμφέρει και τον ίδιο τον Τοψίδη να μην βγει;

Τρεις μέρες πριν τις κάλπες και το τοπίο των αυτοδιοικητικών εκλογών στην ΑΜΘ ξεκαθαρίζει. Σαφές προβάδισμα φαίνεται πως έχει ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα είναι ο ένας εκ των δύο στην δεύτερη Κυριακή των εκλογών μαζί με τον Χριστόδουλο Τοψίδη.

Η αλήθεια είναι πως ο Τοψίδης είχε ξεκινήσει με μεγάλη δυναμική και με το αίσθημα πως θα είναι ο επόμενος περιφερειάρχης. Τουλάχιστον έτσι του είχαν πει. Όμως, τα λούσα και οι υπερπαραγωγές στις ομιλίες του δεν θα τον βοηθήσουν τελικά. Και αν δεχθούμε το σενάριο κάποιων πως ο Τοψίδης θα είναι ο επόμενος περιφερειάρχης, τι μέλει γενέσθαι με το νομό Ροδόπης; Διότι ο καθένας από τους χριστιανούς υποψηφίους του στο νόμο μας περιμένει διακαώς τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης. Οι οποίοι σημειωτέον υποψήφιοι του πίστεψαν κι αυτοί τα ίδια που είχαν τάξει οι «γνωστοί άγνωστοι» στον Τοψίδη και ένα ένα γκρεμίζονται (όπως και στην περίπτωση του Αντώνη Γραβάνη, όμως δεν θα επεκταθούμε στα του Δήμου Κομοτηνής).

Μήπως τελικά συμφέρει τον ίδιο τον Τοψίδη να μην εκλεγεί; Διότι τι θα πει στους εκλεγμένους συμβούλους του την επομένη των εκλογών; Ότι εξαρχής δεν είχε σκοπό να κάνει κανέναν από αυτούς αντιπεριφερειάρχη και ότι προορίζει για τη θέση αυτή τον Κώστα Κατσιμίγα;

Ρεαλιστικά μιλώντας, δεν είμαστε βέβαιοι αν εκλέξει κάποιον χριστιανό σύμβουλο στη Ροδόπη ο Τοψίδης. Και αυτό το ξέρει και ο ίδιος. Το πιο πιθανό είναι πως, ΑΝ εκλεγεί χριστιανός σύμβουλος στη Ροδόπη από το συνδυασμό της Περιφερειακής Σύνθεσης, αυτή θα είναι η Φελίνα Καζάκου. Για τους υπόλοιπους παίζεται, όσο κι αν έχουν βγει με τα ψηφοδέλτια στους δρόμους της Κομοτηνής.

Όπως είπα, από όλων το μυαλό έχει περάσει η ιδέα μιας πιθανής συνεργασίας του αντάρτικου συνδυασμού του Τοψίδη με τον συνδυασμό του Κώστα Κατσιμίγα, ο οποίος ως γνωστόν έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Μια τέτοια συνεργασία που θα οδηγήσει όμως; Πρώτα από όλα στην απογοήτευση των ίδιων των υποψηφίων του Τοψίδη, όχι μόνο στο νομό μας αλλά και σε όλη την περιφέρεια. Δεν φταίνε αυτοί βέβαια. Ότι τους τάξανε, αυτά περιμένουνε.

Αν, παρ’ όλα αυτά δεν εκλεγεί ο Τοψίδης, θα έχει λύσει τα θέματα που έχουν προκύψει. Η παράταξη του θα κάθεται στα έδρανα της μείζονος αντιπολίτευσης και θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί και από κοντά κάποια έργα.

Δεύτερο ρεαλιστικό συμπέρασμα: Η Ροδόπη εκλέγει εννιά έδρες. Το πιο πιθανό σενάριο θέλει τουλάχιστον τέσσερις από αυτές να κερδίσουν οι υποψήφιοι του Χρήστου Μέτιου (ίσως και πέντε), μία ή δύο η παράταξη της Περιφερειακής Σύνθεσης, μία η παράταξη του Κώστα Σιμιτσή και μέχρι 2 (το πολύ) η παράταξη του Κώστα Κατσιμίγα. Κι αυτό γιατί αναμφίβολα ο συνδυασμός της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης στη Ροδόπη έχει τους πιο δυνατούς υποψηφίους απ’ ότι οι άλλες παρατάξεις.

Περιμένουμε λοιπόν τα αποτελέσματα της Κυριακής για το δεύτερο γύρο των εκλογών με πιο πιθανούς για τη δεύτερη Κυριακή τους Χρήστο Μέτιο και Χριστόδουλο Τοψίδη.

Δεν σας έγραψα τίποτα για τον Δήμο Κομοτηνής, αλλά νομίζω δεν χρειάζεται. Εκεί το παιχνίδι φαίνεται πως έχει κριθεί και τίποτα πια δεν μπορεί να σταματήσει τον Γιάννη Γκαράνη.

ΜΓ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας