“Καλωσήρθες Καλοκαίρι” στη Ροδόπη

Το διήμερο 9-10 Ιουνίου 2018 πραγματοποιείται στην Κομοτηνή το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ “Καλωσήρθες Καλοκαίρι” με τη συνδιοργάνωση της Π.Ε. Ροδόπης, του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ροδόπης και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Κομοτηνής.

Ένα διήμερο με παιχνίδι, χορό και διασκέδαση για τα παιδιά που τώρα καλωσορίζουν το καλοκαίρι και έχουν την ευκαιρία στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής να ενώσουν τις φωνές τους, να τραγουδήσουν, να παίξουν και να απολαύσουν τις παράλληλες δράσεις που πραγματοποιούνται στο χώρο.

Η διοργάνωση προσφέρει για τα παιδιά μουσικές συναυλίες, μοντέρνους και παραδοσιακούς χορούς, ζωγραφική, κουκλοθέατρο, ζωγραφική, λέσχη παιδικού βιβλίου, κ.α. Παράλληλα, πραγματοποιείται και το δεύτερο αντάμωμα παιδικών παραδοσιακών Εβρίτικων χορευτικών τμημάτων. Σ΄ αυτό συμμετείχαν οι Σύλλογοι Εβριτών Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης.

Τσαλικίδης Νίκος: “Γιορτή για όλα τα παιδιά, με αφορμή το τέλος της σχολικής χρονιάς”.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, κ. Ν. Τσαλικίδης, εξέφρασε τη μεγάλη χαρά του για τη διοργάνωση αυτής της  πρώτης μεγάλης θεματικής εκδήλωσης της Π.Ε. Ροδόπης, ακριβώς επειδή αυτή υλοποιείται  για τα παιδιά, τον πολιτισμό και την παράδοση. Ακόμη, Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε την πρόθεση του  το Φεστιβάλ αυτό να γίνει ένας θεσμός στη Ροδόπη, να δημιουργηθεί μια θεματική εκδήλωση στην Περιφερειακή ενότητα, ώστε να έρχονται κοντά οι θεσμοί με την κοινωνία, με επίκεντρο τα παιδιά.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εβριτών Ροδόπης, κ. Χρήστος Χατζηπέμου,  δήλωσε  τη θετική του στάση ως προς τη πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης σε κάθε λήξη σχολικής χρονιάς στις αρχές καλοκαιριού, ώστε τα παιδιά να περνούν το χρόνο τους δημιουργικά, καλωσορίζοντας το καλοκαίρι.

Τέλος, η κα. Ελευθερία Βιχέλη-Μπότσαρη, εκπρόσωπος Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Κομοτηνής, υπογράμμισε πως  το πολιτιστικό αυτό γεγονός θα συμβάλλει ώστε τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων να μπορέσουν να ενώσουν τις φωνές τους και να δημιουργήσουν δράσεις ομαδικές.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας