Ισχυροί μειονοτικοί και αδιάφοροι χριστιανοί οι εκλεκτοί του Τοψίδη στη Ροδόπη

Ιδιαιτέρως περίεργοι οι συσχετισμοί στο ψηφοδέλτιο που αποφάσισε να κατεβάσει στη Ροδόπη ο υποψήφιος περιφερειάρχης Α.Μ.Θ κ Τοψίδης.

Πρώτο ο χριστιανικό όνομα αυτό του Μανώλη Ταπατζά, με μεγάλη προϊστορία   στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην αντιδημάρχου  του Γιώργου Πετρίδη.

Δεύτερο όνομα ο γενικός γραμματέας του επαγγελματοβιοτεχνικού επιμελητηρίου Νίκος Ευκαρπίδης, εκ Σαπών (με απόλυτη ειδικότητα στον ΠΑΟΚ ) και μέλος του ΠΑΣΟΚ

Τρίτο όνομα ο δημοτικός σύμβουλος Ιάσμου Γιάννης Μωραίτης

και τέταρτο η επιχειρηματίας και μέλος του ΔΣ του επαγγελματοβιοτεχνικού επιμελητηρίου κα Σταυρούλα Πεχλιβάνη. Πανέμορφη μεν , ουδεμία σχέση με την πολιτική δε.

Το μεγάλο του βάρος φαίνεται να το έριξε στη μειονότητα , μια που οι υποψήφιοι που επέλεξε είναι όλοι νέοι επιστήμονες.

Το «επέλεξε» φυσικά μέσα σε εισαγωγικά ,αφού ως προερχόμενος από τον Έβρο κάποιον σύμβουλο θα είχε από την Ροδόπη για να του κάνει τις υποδείξεις. Δεν δίσταζε μάλιστα να κάνει δημόσιες εμφανίσεις μαζί του. Μόνη εξαίρεση ο Μ.Ταπατζάς ο οποίος από μόνος του επέλεξε τον Τοψίδη ή το αντίθετο…δεν είμαι σίγουρος τι από τα δυο συνέβη.

Το όνομα πάντως που προκάλεσε αίσθηση …και μάλιστα αρνητική στους έως σήμερα ψηφοφόρους του, ήταν αυτό του δημοτικού συμβούλου Ιάσμου Γιάννη Μωραίτη ο οποίος θεωρούταν ο διάδοχος του Κυριάκου Αμούτζα.

Τι να ήταν άραγε εκείνο που τον ανάγκασε να ρίξει την ασπίδα της μάχης για το δήμο Ιάσμου;

Τι ήταν αυτό που τον ώθησε να εγκαταλείψει τον Κυριάκο Αμούτζα το δεξί του χέρι  στην πιο κρίσιμη μάχη…μια που η παρουσία του Μουμίν Οντέρ  καθώς και του νυν δημάρχου κ Καδή Ισμέτ στην διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου , μετατρέπει την εκλογική διαδικασία σε αγώνα στήθος με στήθος.

Τα περίεργα δεν σταματούν εδώ όμως αφού κατά σύμπτωση  Οντερ και Μωραίτης πλέον είναι σύμμαχοι στον ίδιο περιφερειακό συνδυασμό, ο πρώτος ως ένθερμος υποστηρικτής και δεύτερος ως υποψήφιος.

Θέλετε κι άλλη μια σύμπτωση; Όλα αυτά τα περίεργα άρχισαν όταν ο Κυριάκος Αμούτζας επέλεξε να απομακρυνθεί διακριτικά από το «μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο της Ροδόπης»

Και ας επανέλθω για άλλη μια φορά στο άρθρο του Μανώλη Κοττάκη στην εφημερίδα «Δημοκρατία» περί μη εκλογής χριστιανού υποψήφιου συμβούλου στην Ροδόπη.

Ανάμεσα στους έναν ως τρείς συμβούλους που θα εκλέξει ο συνδυασμός του Τοψίδη στην Ροδόπη ποιον από τους παραπάνω  χριστιανό/η βλέπετε εσείς σίγουρα μέσα;

Μήπως κανέναν;

Μήπως το άρθρο δεν έκρουε τον κώδωνα κινδύνου αλλά προετοίμαζε την κοινή γνώμη;

Να γίνω προφήτης;

Να ρίξω τα ταρό;

Να δω το φλιτζάνι του καφέ;

Να δω τους οιωνούς;

Να πάω στο Μαντείο των Δελφών;

Ότι από τα παραπάνω και να κάνω θα δω τα εξής γραμμένα σε ένα χαρτί

Περιφερειάρχης -Τοψίδης

Αντιπεριφεριάρχης -Κατσιμίγας

Δήμαρχος Κομοτηνής- Γραβάνης

Δήμαρχος  Μαρωνείας Σαπών- Σταυρίδης

Δήμαρχος Ιάσμου – Οντέρ

Δήμαρχος Αρριανών …κενό προς το παρόν.

Πόσα από τα γραφόμενα στο χαρτί θα επαληθευθούν; Το πολύ ένα!

Κρίμα για τον Ίασμο πάντως…για το άλλο ένα σχέδιο εναντίον του εννοώ…όχι για τον δήμαρχο που στο κάτω κάτω της γραφής οι ψηφοφόροι τον επιλέγουν και όχι οι επιθυμίες κάποιων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας