θα “ανακοινώσει” και τον Κατσιμίγα ο Τοψίδης;

Στις 17 Φεβρουαρίου ο κ Τοψίδης, στην πόλη της Καβάλας θα ανακοινώσει τον συνδυασμό του.

Θα μάθουμε επιτέλους επισήμως και τα πρώτα ονόματα των υποψήφιων συμβούλων του. Όχι πως δεν τα ξέρουμε δηλαδή ,αλλά ντόρος να γίνεται. Εκείνο που όμως θα έχει αρκετό ενδιαφέρον θα είναι το αν αποφασίσει να ανακοινώσει και ονόματα υποψηφίων τα οποία θα παραπέμπουν άμεσα σε στήριξη και από βαριά πολιτικά ονόματα της Ν.Δ. …τα οποία βέβαια στα λόγια στηρίζουν Μέτιο αλλά στην πράξη Τοψίδη. Άλλωστε έχει βουίξει ο τόπος πως υπεύθυνος επικοινωνίας και συντονισμού του συνδυασμού του έχει αναλάβει το δεξί χέρι, φημισμένου Θρακιώτη πολιτικού.

Θα σας παραξένεψε ασφαλώς ο τίτλος του άρθρου…μια που ο Κώστας Κατσιμίγας είναι αρχηγός άλλου συνδυασμού ,ο οποίος και έχει την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Παλιά καραβάνα στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση το Κώστας μια που ήταν αντινομάρχης Ροδόπης, και δεξί χέρι του Άρη Γιαννακίδη επί μακρόν, κι όμως δείχνει μια εντελώς περίεργη αδράνεια , τόσο σε επικοινωνιακό , όσο και σε επίπεδο στελέχωσης του συνδυασμού.

Απορίας άξιον το γιατί!

Θα κάνω μια παρένθεση εδώ και θα αναφερθώ σε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ υπογεγραμμένο από τον κ Κοττάκη το οποίο και ανέφερε τον εξαιρετικό κίνδυνο(σε βαθμό μάλιστα σιγουριάς) πως ο νέος αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης θα είναι μουσουλμάνος…μια που όλοι οι σύμβουλοι της Ροδόπης που θα εκλέγουν θα είναι αυτού του θρησκεύματος.

Και τώρα ανοίγω δεύτερη παρένθεση μέσα στην ήδη υπάρχουσα παρένθεση. Θα έχετε ακούσει για τον ντόρο που δημιουργήθηκε για το ημερολόγιο που εξέδωσε η ΝΟΔΕ Ροδόπης, το οποίο είναι ναι μεν άριστο από εκδοτικής απόψεως, πάσχει όμως στα αναφερόμενα γεγονότα που αναφέρει. Στα οποία μεταξύ άλλων μνημονεύει ως μεγάλο γεγονός και την ημέρα που η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ξεκίνησε την έκδοση της.

Ερώτημα!

Ο συντάκτης του ημερολογίου δεν γνώριζε πως η συγκεκριμένη εφημερίδα δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας; ή μήπως δεν γνώριζε πως πάμπολλες φορές έχει καταγγελθεί από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η υπόγεια σχέση της συγκεκριμένης εφημερίδας με την κυβέρνηση; ή δεν έχει ακούσει την εκπρόσωπο τύπου της Ν.Δ. να μιλάει για τα έντυπα που “τυπώνονται” στα υπόγεια του Μαξίμου;

Δεν μπορεί…κάτι από τα παραπάνω θα είχε πάρει το αυτί του…οπότε εύλογα δημιουργείται η απορία. Ποιος ο αληθινός συντάκτης του ημερολογίου; Κλείνει η παρένθεση της παρένθεσης.

Δεύτερο ερώτημα

Ποιοι από την Ροδόπη είναι οι μόνοι σίγουροι ότι θα εκλεγούν….αφού θα είναι αρχηγοί συνδυασμού και θα τους προσμετρηθούν όλοι οι ψήφοι; Ο Χρήστος Μέτιος και ο Κώστας Κατσιμίγας φυσικά. Με την απλή αναλογική που ισχύει πόσοι είναι μάξιμουμ οι εκλεγμένοι από κάθε παράταξη; Τεσσερις αν λάβει το 40% δυο αν λάβει το 20% ένας αν λάβει το 10% . Άκυρο λοιπόν το σενάριο περί εκλογής μόνο μουσουλμάνων.

Ώρα να κλείσει και η πρώτη παρένθεση ….και ιδού το τυράκι που υπάρχει στη φάκα…. αν εκλεγεί περιφερειάρχης ο Τοψίδης θα βάλει αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης τον Κατσιμίγα και ούτε γάτα ούτε ζημιά…αν όμως εκλεγεί ο Μέτιος ποιον θα βάλει; Μ έναν σμπάρο 2 τρυγόνια …αφού και το δίλημμα χριστιανός vs μουσουλμάνος τίθεται έμμεσα σε μια ακόμα εκλογική αναμέτρηση…αλλά και επιτυγχάνονται στενές σχέσεις μεταξύ Τοψίδη και κυβέρνησης, λόγω Κατσιμίγα.

Πολύ απλοϊκό το παιχνίδι και δεν θα βγεί …παρά μόνο αν ισχύσουν τα παρακάτω. α) Ο Τοψίδης να βάλει στο ψηφοδέλτιο της Ροδόπης πολύ αδύνατους χριστιανούς υποψηφίους ώστε να έρθουν πίσω από τους μουσουλμάνους. β) ο συνδυασμός του Μέτιου να καταποντιστεί στη Ροδόπη ώστε να μην εκλέξει κανένα χριστιανό υποψήφιο.

Το μόνο που αναμένεται πλέον είναι η ανακοίνωση των ονομάτων του συνδυασμού του κ Τοψίδη στη Ροδόπη. Αν είναι αυτά που μέχρι στιγμής έχουν διαρρεύσει …τότε το άρθρο επιβεβαιώνεται πλήρως.

Φυσικά σας προειδοποίησα πως ο σχεδιασμός είναι πολύ απλός αφού δεν έλαβε υπόψη ούτε την παράταξη του κ Πετροβιτς(νόμιζαν πως θα αποσυρόταν)…ούτε τις προθέσεις των μέχρι σήμερα αντιπεριφερειαρχών(και εδώ δεν τους βγήκε αφού ο Τσαλικίδης κατά πάσα πιθανότητα θα κατεβεί με τον Πέτροβιτς) ούτε φυσικά την αντίδραση του κ Μέτιου ο οποίος θα έχει την βοήθεια του κόμματος….την οποία είχαν υπολογίσει πως δεν θα έχει.

Γενικώς δεν υπολόγισαν τίποτα!!!! Παρά μόνο έκαναν σχέδια για ότι τους βολεύει.

Φήμες πως τρέχουν για βοήθεια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας