Η ρεαλιστική τακτική του Α.Γραβάνη που τον οδήγησε στην ηγεσία του ΕΒΕΡ

Πολύς λόγος για το ντερμπι όσο αφορά τις εκλογές στο επαγγελματικό και βιοτεχνικό επιμελητήριο Ροδόπης , όπου νικητής με 40 ψήφους διαφορά αναδείχθηκε ο Αντώνης Γραβάνης.
Και σε ένα ντέρμπι που κρίνεται συνήθως στις λεπτομέρειες κερδίζει σχεδόν πάντα η πιο δεμένη και η πιο μελετημένη ομάδα.
Εκ του αποτελέσματος φάνηκε πως αυτή ήταν του Α.Γραβάνη.
Τι υποθέτω πως έκανε;
Λογικά θα ανέλυσε τις ανάγκες κάθε διαφορετικής επαγγελματικής ομάδας που ανήκει στο ΕΒΕΡ και θα πρότεινε λύσεις κυρίως μέσω επενδυτικών προγραμμάτων με τα οποία και ασχολείται.
Ας μην ξεχνάμε πως υπάρχουν επαγγελματικές ομάδες με αντικρουόμενα συμφέροντα οπότε δεν αρκεί ένα γενικό προεκλογικό πρόγραμμα αλλά επιβάλλεται η εξειδίκευση ώστε όλοι να είναι ικανοποιημένοι.
Τι άλλο θα έκανε; Μα θα αξιοποίησε την πείρα του από τις εκλογικές διαδικασίες στις οποίες μετείχε, με πιο πρόσφατη αυτή για τον δήμο της Κομοτηνής όπου εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος. Απαραίτητη προϋπόθεση; μια ομάδα 4-5 ανθρωπων με συγκεκριμένες αρμοδιότητες που και θα προωθούν την προεκλογική καμπάνια και θα επιλύουν άμεσα κάθε απρόοπτο που θα παρουσιάζεται.

Στα πλην της εκλογικής διαδικασίας η μικρή συμμετοχή αφού ψήφισαν μόνο 1227 επαγγελματίες ενώ οι οικονομικά τακτοποιημένοι και άρα με δικαίωμα ψήφου,ήταν περίπου οι διπλάσιοι..επί συνόλου 4000 και πλέον επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο νομό Ροδόπης.
Αίσθηση επίσης προκάλεσε και η σχετικά μικρή προσέλευση των επαγγελματιών που προέρχονται από τη μουσουλμανική μειονότητα.
Αξιοσημείωτο επίσης το γεγονός πως αν και Α.Γραβάνης και Γ.Κιλτσίκης ανήκουν και οι δυο στον κεντροδεξιό χώρο, κατέβασαν πολυσυλλεκτικά ψηφοδέλτια, με αποτέλεσμα οι πρωτεύσαντες σύμβουλοι -ιδίως στο τμήμα υπηρεσιών που είναι μακράν το μεγαλύτερο- να προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους.

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας