Η πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά…και οι Μ.Κ.Ο.

Φθινόπωρο του 2014…η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν την τελευταία αξιολόγηση της τρόικας η οποία θα μας έβγαζε από το μνημόνιο. Την επικαιρότητα απασχολεί το περίφημο email Χαρδούβελη …και αν τα τελευταία οικονομικά μέτρα  που θα έπρεπε να πάρει η κυβέρνηση ήταν ύψους 1.5 ή 2 δις ευρώ, προκειμένου να λυθούν τα δεσμά της επιτήρησης.

Επικοινωνώ με στενότατο συνεργάτη του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά…θα υπάρξει συμφωνία τον ρωτάω; Θα βγούμε από το μνημόνιο; Αναστενάζει και μου λέει…. Οι Γερμανοί  θέλουν οπωσδήποτε την δέσμευση όλης της ακίνητης περιουσίας της Ελλάδας για 99 χρόνια στο υπερταμείο. Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μια στο εκατομμύριο να υπογράψουμε κάτι τέτοιο. Δεχόμαστε πόλεμο απ όλα τα μέτωπα, πρέπει να αντέξουμε λίγο ακόμα προκειμένου  να ολοκληρωθούν οι συμφωνίες με Κύπρο και Ισραήλ για την αξιοποίηση του φυσικού αερίου, θα μπορούμε να παρουσιάσουμε αυτό ως εγγύηση των χρεών μας και θα βγούμε στο ξέφωτο. Θα επιχειρήσουν να μας ρίξουν όμως!

Σε λίγο καιρό ξεκινούν οι διαδικασίες για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας…Ο Σαμαρας είχε συμφωνήσει με τον Κουβέλη να προταθεί για πρόεδρος ,προκειμένου να φέρει σε αδιέξοδο τον Τσίπρα , ο οποίος αναγκαστικά θα τον ψήφιζε ως αριστερό . Ξαφνικά ο Κουβέλης αρνείται την υποψηφιότητα. Ο κύβος είχε ριφθεί…η πτώση της κυβέρνησης είχε προαποφασισθεί.

Προτείνεται από τον Σαμαρα για πρόεδρος , ένας από τους πιο μετριοπαθείς δεξιούς, ο Σταύρος Δήμας, ο οποίος και καταψηφίζετε στη βουλή.

Εκλογές Ιανουαρίου 2015…Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και προς έκπληξη όλων ο Τσίπρας προτείνει για πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος αποδέχεται το αξίωμα.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνείται να τον ψηφίσει και εξηγεί το λόγο της απόφασης του ,στην ομιλία του στη βουλή.

Δεύτερη μεγάλη έκπληξη εκ μέρους του Τσίπρα η τοποθέτηση στην υπουργική καρέκλα στον τομέα της δικαιοσύνης, του κ Παπαγγελόπουλου, εισαγγελέα κατά της διαφθοράς και αρχηγού της ΕΥΠ την περίοδο 2004-2009.

Φαινόταν πως κάτι δεν πήγαινε καλά…εντός της ΝΔ.

Ας πάμε όμως πιο πίσω…στις αρχές της Πρωθυπουργίας Σαμαρά το 2012…όπου είχε λάβει μια απόφαση έκπληξη …για τα τότε δεδομένα.  Είχε  κόψει όλα τα κονδύλια χρηματοδότησης των Μ.Κ.Ο….διατάσσοντας παράλληλα έρευνα για όλους τους φακέλους αυτών των οργανώσεων, ενώ στο πρώτο ανασχηματισμό που έκανε απομάκρυνε από την κυβέρνηση , όλους τους υπουργούς που κατά το παρελθόν είχε εμπλακεί το όνομα τους σε υποθέσεις που αφορούσαν τις Μ.Κ.Ο.

Τι είχε ανακαλύψει τότε ο πρώην Πρωθυπουργός;

Τι βόμβες θα έσκαζαν αν η κυβέρνηση θα παρέμενε στην εξουσία; Μαζί με το τέλος των μνημονίων, μήπως θα έμπαινε και ένα τέλος στην κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος; Και οι υπαίτιοι θα πλήρωναν για τις πράξεις τους, αν όχι με ποινικές διώξεις, αλλά τουλάχιστον με πολιτικό αφανισμό;

Ξαναμεταφερόμαστε στο τέλος του 2014…

Η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου διανύει τις τελευταίες εβδομάδες στην εξουσία…ενώ ο Αλέξης Τσίπρας με απανωτές συσκέψεις σχεδιάζει το τέλος της κεντροδεξιάς στην Ελλάδα! Σύμμαχος του ο κ Παπαγγελόπουλος που ως αρχισεισαγγελεας κατά της διαφθοράς και αρχηγός της ΕΥΠ μέχρι το 2009…γνωρίζει τα πάντα, ασχέτως αν κατά τη διάρκεια της τότε θητείας του δεν είχε ασκήσει καμία δίωξη. To deal κλείνεται…κάλυψη και κλείσιμο όλων των αμαρτωλών υποθέσεων…έναντι έμμεσης στήριξης στον ΣΥΡΙΖΑ. Εγγυητές της συμφωνίας εκ μέρους του Τσίπρα ,το κόμμα των ΑΝΕΛ, και συγκεκριμένα ο Καμμενος και ο Κουικ. Μια πλειάδα στελεχών της ΝΔ …εργάζεται υπογείως (ή και ανοικτά σε μερικές περιπτώσεις) με σκοπό την μεγάλη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. To deal τηρείται …αμαρτωλές υποθέσεις δεν εξετάζονται ή μπαίνουν στο αρχείο…ενώ για όσες παραμένουν ανοικτές…δεν υπάρχει καμιά ανησυχία για τους εμπλεκόμενους…οτι θα διευθετηθούν και αυτές μόλις φτάσουν στη βουλή. Ενώ η τεχνογνωσία των ΜΚΟ μεταφέρεται και σε ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ που αναλαμβάνουν το έργο διάσωσης και σίτισης λαθρομεταναστών και προσφύγων.

Το ίδιο ακριβώς σύστημα ακολουθεί η κυβέρνηση και με στελέχη του ΠΑΣΟΚ…ιδίως αυτά που ήταν στο περιβάλλον του ΓΑΠ.

Παράλληλα στήνεται και η πολιτική σκευωρία της Novartis…για να εξοντωθούν και οι τελευταίοι εσωκομματικοί αντίπαλοι…

Η κατάρρευση του deal αρχίζει από τη  στιγμή , που το αουτσαιντερ Κυριάκος Μητσοτάκης εκλέγεται ως πρόεδρος της ΝΔ. Έφερε βαρύτατο όνομα και γνώριζε τα πάντα. Δεν θα ανεχθώ πλέον τέτοιου είδους παιχνίδια είχε πει πριν 6 μήνες στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Πολεμήθηκε εσωκομματικά (μέχρι και θέμα ηγεσίας του τέθηκε…στην θεωρητική περίπτωση αν κέρδιζε τις ευρωεκλογές μόνο με 3-4 μονάδες διαφορά) ενώ στις πιο πολλές περιφέρειες κατέβηκαν «αντάρτες» υποψήφιοι.. Τα κέρδισε όμως όλα…10 μονάδες η διαφορά…και 13 στις 14 περιφέρειες.

Ξέρει πως για να κυβερνήσει πετυχημένα, πρέπει να έχει γύρω του ανθρώπους που τους εμπιστεύεται και δεν θα δρουν αποκλειστικά για δικό τους όφελος.  Ένας τρόπος υπάρχει για να επιτευχτεί αυτό με απόλυτη σιγουριά.  Να μάθει ο κόσμος τι έγινε τον χειμώνα του 2014….γιατί αντί να βγει η Ελλάδα από το μνημόνιο, οδηγήθηκε σε ένα τρίτο ,και παραδόθηκε όλη η ακίνητη της περιουσία στο υπερταμείο. Ποιοι ήταν αυτοί που σφράγισαν την μοίρα της χώρας για να αποφύγουν οι ίδιοι την δικαστική ετυμηγορία? Ποιοι εκτέλεσαν κατά γράμμα το σχέδιο της Μέρκελ και με τι ανταλλάγματα;

Όλα αυτά και πολλά άλλα… στις εξεταστικές επιτροπές της βουλής με πρώτη πρώτη  την υπόθεση Παπαγγελόπουλου.

 

ΥΓ

Πάντως οι εμπλεκόμενοι τζάμπα προσπαθούν με νύχια και με δόντια… ούτε η βουλευτική ασυλία τους σώζει. Είναι πάρα πολλά τα δις…ψίχουλα μπροστά στις μίζες του Τσοχατζόπουλου!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας