Η πρώτη του Αντώνη Γραβάνη για τον Δήμο Κομοτηνής

Την επίσημη πρώτη παρουσίαση της υποψηφιότητας του για τον Δήμο Κομοτηνής έκανε σήμερα ο Πρόεδρος του ΕΒΕΡ, κ. Αντώνης Γραβάνης, με το συνδυασμό “Σύμπραξη Προοπτικής”. 

Ο κ. Γραβάνης παρουσίασε τα βασικά σημεία του σχεδίου του για το Δήμο Κομοτηνής, τα οποία μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω. 

Στην παρουσίαση αυτή παρευρέθηκαν ο Αντιπρύτανης του ΔΠΘ, κ. Φώτης Μάρης, οι Πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Ροδόπη, κα. Βούλα Ελευθεριάδου και κ. Κατραντζή Μουσταφά, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, κ. Αντώνης Πασχάλης και κα. Μάγδα Γιαμουστάρη, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης, κ. Γιάννης Βεζυργιαννίδης, η Αρχηγός της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Κομοτηνής, κα. Φελίνα Καζάκου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ,κ. Χρ. Τοψίδης, και πολλοί άλλοι. 

Παρακάτω διαβάστε τα βασικά σημεία της ομιλίας του υποψήφιου Δήμαρχου Κομοτηνής, κ. Αντώνη Γραβάνη:

Η αποψινή μας συγκέντρωση, αποτελεί την έναρξη μιας συλλογικής προσπάθειας έχοντας έναν κοινό στόχο:  να διαλύσουμε τα στερεότυπα, και να βγάλουμε στο φως τα στοιχεία που αναδεικνύουν τον Δήμο μας, την πόλη και τα χωριά του.

Μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια όταν με επικεφαλής την Φελίνα Καζάκου δώσαμε μια δύσκολη μάχη.  Καταφέραμε όμως να πολλαπλασιάσουμε τις δυνάμεις μας και τους ανθρώπους μας

και είμαι βέβαιος ότι τώρα, για όλους εμάς, ήρθε η ώρα της επίτευξης του στόχου μας.

Κάθε υποψήφιος Δήμαρχος που θέτει τον εαυτό του στην κρίση των συμπολιτών του, πρέπει να απαντήσει σε τρία βασικά ερωτήματα!

Πρώτον, γιατί το κάνει, ποια είναι τα κίνητρα.

Δεύτερον, με ποια προσωπικά εφόδια και με ποιο σχέδιο θα ηγηθεί της νέας προσπάθειας και…

Τρίτον με ποια ομάδα πολιτών, με ποιους συνεργάτες, θα καταφέρει να φέρει τις πολυπόθητες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος του.

Tι είναι αυτό λοιπόν, που με ωθεί να ηγηθώ μίας πολύ δυνατής Σύμπραξης πολιτών, που επιθυμεί να φέρει δημιουργικές ανατροπές!!!

Είναι η πίστη μου στις δυνατότητες αυτού του ευλογημένου τόπου και των ανθρώπων του.

Η αγάπη μου για την πόλη και τους οικισμούς της.

Η εμπιστοσύνη μου στις υγιείς δυνάμεις της περιοχής μας. Δυνατότητες που κάποιοι τις έχουν ξεχάσει… παρότι μα λένε ότι τις γνωρίζουν!

Πιστεύω ξεκάθαρα ότι ως κοινωνία Αξίζουμε καλύτερα, μπορούμε περισσότερα!

Πρέπει! η πόλη μας να γίνει σταυροδρόμι πολιτισμών και εμπορίου, μαζί με τους οικισμούς της, που καταγράφεται ιστορικά και αποτυπώνεται σήμερα, ως η φυσική πρωτεύουσα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο Δήμος μας, ως ένας πραγματικά Μητροπολιτικός Δήμος, είναι σημείο ευκαιριών που αν αξιοποιηθούν μπορούν να τον μετατρέψουν ρυθμιστή και πρωταγωνιστή της Βαλκανικής ζώνης. Σημείο αφετηρίας επενδύσεων! και όχι αιτία φυγής επιχειρήσεων και ανθρώπων!

Με τι εφόδια, με ποιες εμπειρίες, με ποιο σχέδιο, διεκδικώ τη θέση του Δημάρχου Κομοτηνής;

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και σπούδασα σε αυτόν τον τόπο. Εργάζομαι στην Κομοτηνή και μέσω της επιχειρηματικής μου δραστηριότητας, προσφέρω εντίμως στην κοινωνία το μερίδιο που μου αναλογεί, με πολύ κόπο και επιχειρηματικό ρίσκο σε μία εποχή κρίσης και λιτότητας. Δραστηριοποιούμαι στη Στρατηγική Ανάπτυξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων όπως και στους τομείς των επιδοτούμενων προγραμμάτων για επιχειρήσεις και Δημόσιους Φορείς από Ευρωπαϊκές Χρηματοδοτήσεις και άλλους πόρους.

Για να το πω πιο απλά, δουλειά μου είναι να φέρνω και να δημιουργώ προϋποθέσεις για πλούτο και θέσεις εργασίας για την ευρύτερη περιοχή μου! Για την περιοχή που αγαπώ και που ονειρεύομαι να δω να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις!

Και με αυτή την ιδιότητα, εκλέχτηκα Πρόεδρος του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, πριν από ακριβώς ένα χρόνο.

Εκεί μου δόθηκε η δυνατότητα μαζί όλους τους άξιους συνεργάτες και μέλη του Επιμελητηρίου να αναδείξουμε τις παθογένειες της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και ειδικά στη Ροδόπη.

Είμαι της Πράξης, αλλά και της Σύμπραξης των Μονάδων και υγειών δυνάμεων που ταυτίζονται σε ένα κοινό σκοπό.

Ως Πρόεδρος του επιμελητηρίου αγωνίζομαι για να σηκωθεί ψηλά η μικρομεσαία επιχείρηση που είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας, για να υπάρχει σε κάθε σπίτι, σε κάθε γειτονιά ενεργός και παραγωγικός κοινωνικός ιστός.

Δεν είμαι επαγγελματίας της πολιτικής. Δενβιοπορίζομαι από την πολιτική.

Είμαι όμως λάτρης της πολιτικής, όταν αυτήφέρνει αποτελέσματα.Είμαι λάτρης των δημοκρατικών διαδικασιώνκαι της μέγιστης κοινωνικής συναίνεσης.

Αυτή είναι και η αρχή μου, σε κάθε πολιτική μου δραστηριότητα και με αυτή την αρχή υπηρέτησα με πάθος στην Τοπική αυτοδιοίκηση, σε όσες θέσεις ευθύνης μου εμπιστεύτηκαν οι πολίτες, με την ψήφο τους.

Η συμμετοχή μου στα όργανα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων της Ελλάδας αλλά και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μου προσθέτει τη δυνατότητα και την ευρεία γνώση για τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Όλης της χώρας.

Αυτή την εμπειρία μου την καταθέτω και την μοιράζομαι για το καλό του τόπου μας.

Όμως, όσες μάχες και αν έδωσα από τη θέση του Προέδρου του Επιμελητηρίου, προσέκρουα πάντα στην ανώτερη πολιτική εξουσία. Είτε πρόκειται για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είτε για το Κεντρικό Κράτος.

Η τοπική ανάπτυξη χρειάζεται την Σύμπραξη της πολιτείας.

Παράδειγμα προς αποφυγή, ο τόπος μας.

Ένας τόπος που ενώ τη μία κατάφερε να γίνει πρότυπο κοινωνικής και πολιτισμικής πολυσυλλεκτικότητας.

από την άλλη κατάντησε κόμβος υπανάπτυξης και επώασης παθογενειών.

Η οικονομία είναι το μελανό, το μαύρο σημείο του Δήμου μας, της περιοχής μας.

Και όλα είναι ένα ντόμινο, χωρίς δυνατή οικονομία, μία τοπική κοινωνία δεν αναπτύσσεται.

Και ποιος ευθύνεται για να αναπτυχθεί μία τοπική κοινωνία;

Μα φυσικά ο Δήμαρχος, αυτός αγωνίζεται, αυτός διεκδικεί αυτός συγκρούεται αυτός φέρνει αποτελέσματα.

Πρέπει να συμφωνήσουμε σε κάποιες αρχές:

Πρώτον… Η Κομοτηνή, είναι οι άνθρωποι της, όσοι ζουν, εργάζονται και την επισκέπτονται,

Δεύτερον… Ο Δήμαρχος ΔΕΝ πρέπει να είναι ο διαχειριστής αποφάσεων του κεντρικού κράτους, αλλά ο υπερασπιστής των δικαίων της πόλης του. Δεν μπορεί ο δήμαρχος να μένει κλεισμένος στο γραφείο του, πρέπει να βρίσκεται παντού και να δίνει λύσεις, να σχεδιάζει το μέλλον!

Τρίτον… Ο Δήμος Κομοτηνής παρουσιάζει έντονα σημάδια κόπωσης και εγκατάλειψης, χρήζει μιας γενναίας αναζωογόνησης, μιας δυναμικής και πολυεπίπεδης παρέμβασης που θα εμπνεύσει και θα ξεσηκώσει!

Τα προβλήματα του Δήμου μας είναι πολλά και πολυσύνθετα!

 Καισε αυτή την συγκυρία, ηκοινωνία μας κουράστηκε από κάποιοΔήμαρχο που τα γνωρίζει, θέλει το Δήμαρχογια να τα αντιμετωπίσει!

Και πως θα γίνει αυτό;

Με συγκεκριμένη στρατηγική ανάπτυξης και δράσεων για το Δήμο μας.

Στρατηγική μου, για την πόλη μας και τους οικισμούς μας είναι να φέρω ένα τέτοιο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΟΚ, που θα μας κάνει πρωταγωνιστές των εξελίξεων της ευρύτερης περιοχής.

Στρατηγική μου, είναι να δημιουργήσουμε ένα ισχυρότατο ΣΟΚ εξωστρέφειας στο Δήμο μας, αναδεικνύοντας όλα εκείνα που αποτελούν πόλο έλξης και επενδύσεων.

Να παρουσιάσουμε όλα τα θετικά στοιχεία του τόπου μας, είτε σε Προϊόντα είτε σε υπηρεσίες και σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα κοινωνικοπολιτιστικά χαρακτηριστικά…. να την ανάγουμε σε Κέντρο Τουρισμού, Πολιτισμού, Επιστημών, Παιδείας, Αθλητισμού, Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου.

Παράλληλα, με σύγχρονα εργαλεία να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα του πολίτη και να κάνουμε την πόλη μας, τους οικισμούς μας, σπουδαίες γειτονιές αλληλεγγύης και ευημερίας.

Άξονες δράσης και προτεραιότητες μου είναι:

Πρώτον, Η Αναβάθμιση και δημιουργία νέων δομών κοινωνικής αλληλεγγύης…

Δεύτερον, Η Δημιουργία μηχανισμών άμεσης αντιμετώπισης και βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών…

Τρίτον, Ο μετασχηματισμός της Κομοτηνής σε μία ενεργειακά αυτόνομη πόλη…

Τέταρτον, Ο σχεδιασμός και η κατασκευή διαμετακομιστικού κέντρο εμπορίου και μεταφορών…

Πέμπτον, Η αναβάθμιση του ρόλου του πανεπιστημίου και η σύνδεση του με την τοπική κοινωνία και οικονομία…

Έκτον, Η ενίσχυση των δραστηριοτήτων εξωστρέφειας και των υποδομών φιλοξενίας και πρόσβασης προς όφελος του τουρισμού και

Έβδομον, Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και της εξαγωγικής δραστηριότητας…

Διαπίστωση όλων είναι ότι η Κομοτηνή χάνει διαρκώς δυνάμεις.

Διότι, κάποια κέντρα εξουσιών θέλουν την Κομοτηνή υποβαθμισμένη. Δείτε τι κάνουν με τη Νομική σχολή. Κάνουν προεκλογικές χάρες στην Πελοπόννησο, δημιουργώντας την τέταρτη Νομική Σχολή, ενώ καλά – καλά δεν έχουν στελεχώσει τη δική μας. Τη στιγμή που όλη η νομική κοινότητα τους λέει ότι αυτό είναι μέγα ολίσθημα, διότι διαλύεται ο εκπαιδευτικός ιστός, χωρίς σχέδιο, χωρίς χρηματοδότηση.

Σε παρόμοιες περιπτώσεις σας δηλώνω ότι είμαι έτοιμος να συγκρουστώ μετωπικά, χωρίς μικροκομματισμούς. Με οποιαδήποτε κυβέρνηση, γαλάζια, πράσινη, κόκκινη!

Όλοι μαζί,

να αφήσουμε πίσω όλα τα στερητικά «Αλφα» που μας πονούν, μας πληγώνουν και μας αφαιρούν την όποια Προοπτική:

Ανεργία, Αδιαφορία, Αναποτελεσματικότητα, Ανασφάλεια, Αναλγησία.

Όλοι μαζί, δημιουργώντας μία ισχυρή Σύμπραξη πολιτών, υγιών δυνάμεων και φορέων να μετατρέψουμε το «Άλφα» της ανέχειας στο ελπιδοφόρο «Άλφα» της Ανάπτυξης, της Αλληλεγγύης, της Ασφάλειας, της Ανατροπής, του Αύριο!

Σας καλώ όλες και όλους μαζί σε μία Σύμπραξη Προοπτικής για να εξασφαλίσουμε όλα τα δημιουργικά «Άλφα» για την κοινωνία μας!

Σύμβολό μας το «Άλφα», των μεγάλων ευκαιριών, για να μπει ο Δήμος μας στην κορυφή!

Όνομα του Συνδυασμού μας η «Σύμπραξη Προοπτικής»!

Σύμπραξη πολιτών για να βγούμε όλοι μαζί από τα αδιέξοδα, οργανωμένα και με πρόγραμμα Ελπίδας και Προοπτικής!

Έμπειρα και αναγνωρισμένα στελέχη της αυτοδιοίκησης είναι μαζί μας, αλλά και νέα με φρέσκιες ιδέες και υψηλή επιστημονική κατάρτιση, για να βάλουμε όλοι μαζί το Δήμο μας σε μία άλλη πορεία!

Από αύριο ξεκινάμε πρόγραμμα δράσης. Με βασικούς άξονες να φέρουμε ένα αναπτυξιακό ΣΟΚ στο Δήμο Κομοτηνής και να τον μετασχηματίσουμε σε ένα Δήμο πρότυπο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Όλα τα στελέχη μας, όλοι οι εθελοντές του Συνδυασμού μας επισκέπτονται όλες τις γειτονιές της πόλης μας και των οικισμών μας.

Καταγράφουμε τα προβλήματα όλων των συμπολιτών μας και διαμορφώνουμε τη στρατηγική μας έχοντας ως πυλώνες τους άξονες που προανέφερα. Η καταγραφή και η συμμετοχή των πολιτών γίνεται ΚΑΙ με ειδικό έντυπο ΚΑΙ μέσω διαδικτύου… στο site μας https://agravanis.gr

Στόχος μας να συναντήσουμε όσο το δυνατό περισσότερους συμπολίτες μας.

Κανείς δεν πρέπει να λείψει από τη μάχη για τη Νέα Εποχή, για το Δήμο μας.

Τέλος, καταθέτω και την ανησυχία μου, γιατί με το νέο εκλογικό νόμο «Κλεισθένη» της απλής αναλογικής, οι κυβερνώντες επιζητούν το διχασμό μέσα στις τοπικές κοινωνίες.

από αύριο πρέπει να μεταφέρετε το μήνυμα σε όλες και όλους του Κομοτηναίους, πως στις εκλογές του Μαϊου 2019 πρέπει όλοι να δώσουν το παρών στην κάλπη και να ψηφίσουν με θέρμη το συνδυασμό μας.

Να μην αφήσουμε ο κατακερματισμός δυνάμεων, να φέρει αστάθεια και ακυβερνησία.

Γι αυτό!!! Συνθέτουμε, δυνάμεις!

Συσπειρώνουμε όλους τους συμπολίτες μας στη μεγάλη ιδέα πως με όραμα, σχέδιο και σοβαρή δουλειά μπορούμε να σηκώσουμε την Κομοτηνή ψηλά.

Με μία Σύμπραξη Προοπτικής!

Προχωράμε δυνατά όλοι μαζί!

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας