Η Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση παρουσίασε τους υποψηφίους της στην Καβάλα και τη Θάσο

Σε μια κατάμεστη από πολίτες αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Καβάλας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης η τέταρτη κατά σειρά πολιτική εκδήλωση παρουσίασης υποψηφίων της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης, η οποία αφορούσε στην Καβάλα και στη Θάσο.
Ο επικεφαλής της παράταξης, Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, περιέγραψε τους βασικούς άξονες του Σχεδίου των 334 έργων και δράσεων της Διοίκησής του για την ανάπτυξη της Περιφέρειας, δηλαδή τον πρωτογενή τομέα, την επιχειρηματικότητα, τον τουρισμό, την ενέργεια και την κοινωνική πολιτική καθώς και τα έργα υποδομών που έχει δρομολογήσει η Διοίκησή του συγκεκριμένα για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.
Ο κ. Μέτιος σημείωσε ότι το Σχέδιο της Διοίκησής του περιλαμβάνει έργα που ξεπερνούν τα 115 εκατομμύρια ευρώ για την Καβάλα και τη Θάσο και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν την επιλογή τους στις εκλογές αφού πρώτα αξιολογήσουν τα πρόσωπα, τον επικεφαλής και τα στελέχη, καθώς και το σχέδιο και τις προτάσεις κάθε παράταξης.
Στη συνέχεια, παρουσίασε τους παρακάτω 19 υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους Καβάλας και Θάσου, 10 γυναίκες και 9 άνδρες, για τους οποίους υπογράμμισε ότι «συστρατεύονται για τον κοινό στόχο, να δουλέψουμε μαζί και να πάμε την Καβάλα μπροστά» εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «η Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση θα πετύχει μια μεγάλη νίκη και στην Καβάλα.»

1. Ιορδάνης Αγγελιάδης
Είναι Τοπογράφος Μηχ/κος Τ.Ε – Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Ακίνητης Περιουσίας.
Από το 1993 εργάζεται σε Εταιρίες Συμβούλων Επιχειρήσεων στον τομέα ανάπτυξης και χρηματοδότησης Μ.Μ.Ε. καθώς και στον τομέα αναπτυξιακών μελετών για διάφορους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Από το 2009 διατηρεί επιχείρηση με αντικείμενο το Real Estate με εξειδίκευση στη παρουσίαση, διαπραγμάτευση και πώληση τουριστικών ακινήτων, εκμετάλλευση ακίνητης περιουσίας, ανακαινίσεις κατοικιών καθώς και διαχείριση ενοικιάσεων τύπου AIRBNB.
Είναι έφορος του Δ.Σ του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Καβάλας (ΣΕΑΝ ΚΑΒΑΛΑΣ), πρώην υπεύθυνος Οργάνωσης ΝΟΔΕ ΚΑΒΑΛΑΣ και σήμερα τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης Α.Μ.Θ. Μητρώου Στελεχών Ν.Δ.
2. Κωνσταντίνος Αντωνιάδης
Είναι Δικηγόρος Παρά Αρείω Πάγω ασκώντας μάχιμη Δικηγορία από το έτος 1996, ενώ υπήρξε το νεότερο εκλεγμένο μέλος στο Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας κατά το χρονικό διάστημα 1999 – 2002.
Έχει διατελέσει Αντινομάρχης Καβάλας το διάστημα 2005-2006, Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου Καβάλας το διάστημα 2006-2008, υποψήφιος Βουλευτής το 2009 με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ το 2014 εξελέγη Πρώτος Περιφερειακός Σύμβουλος σε σταυρούς προτίμησης σε όλη την Περιφέρεια Α.Μ.Θ.
Στη συνέχεια, διετέλεσε Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου κατά το διάστημα 2015 – 2017 και Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού από το 2017 μέχρι και σήμερα.
3. Χριστίνα Αποστόλου
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία. Σπούδασε στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης Διοίκηση και Οικονομία στο τμήμα Εμπορίου & Διαφήμισης (Μάρκετινγκ). Είναι πιστοποιημένη ασφαλιστική σύμβουλος και φοιτά στο Ι.Ε.Κ. Ποδολογίας. Εργάστηκε ως στέλεχος πωλήσεων στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, ενώ τα τελευταία χρόνια ζει στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Καβάλα και έχει έναν γιο.
4. Ευδοκία Βασάκη
Απόφοιτος Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως γυμνάστρια στην Καβάλα. Έχει εργαστεί σε γυμναστήρια της Θεσσαλονίκης, όπως επίσης στη ΧΑΝ Θεσσαλονίκης και στις κατασκηνώσεις της Εθνικής Τράπεζας.
Είναι στον χώρο της ιατρικής ενημέρωσης δέκα χρόνια και συνεχίζει την επαγγελματική της σταδιοδρομία σε αυτό τον τομέα.
Είναι άνθρωπος δραστήριος, θεωρεί σπουδαίες εμπειρίες τα ταξίδια ακόμη και για τις οικολογικές της ανησυχίες, γιατί σ’ αυτά βλέπει πώς θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο φιλική προς το περιβάλλον.
Είναι έγγαμη και έχει ένα παιδί.

5. Κατερίνα Βουλγαράκη
Γεννήθηκε και κατοικεί στην Καβάλα. Έχει τελειώσει τη Σχολή Κομμωτικής στον ΟΑΕΔ Καβάλας και ασκεί το επάγγελμα της κομμώτριας εδώ και 20 χρόνια.
6. Αργυρή Γεωργαλά
Γεννήθηκε, μεγάλωσε και για πολλά χρόνια έζησε στον Άγιο Γεώργιο Θάσου. Στη συνέχεια παντρεύτηκε και εγκαταστάθηκε στην Καβάλα, ενώ ασχολείται με τα οικιακά.
7. Λεωνίδας Γεωργόπουλος
Γεννήθηκε και ζει στη Χρυσούπολη. Είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στην τεχνολογία πετρελαίου και αερίου.
Δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας επί 25 χρόνια στον τομέα των ενεργειακών έργων και ιδιαίτερα στη μελέτη και κατασκευή φωτοβολταϊκών σταθμών.
Διαθέτει πολύχρονη εργασιακή εμπειρία σε εταιρίες όπως η ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ Α.Ε., ΔΕΠΑ Α.Ε. και Trans Adriatic Pipeline (ΤAP). Σήμερα συνεργάζεται με εταιρίες όπως η MOTOR OIL, AVIN OIL και SHELL. Επίσης είναι πιστοποιημένος επιθεωρητής βιομηχανικών και ενεργειακών συστημάτων.
8. Παναγιώτης Ζαμπέκος
Γεννήθηκε στην Καβάλα. Φοίτησε στο Παρίσι στη σχολή μηχανολόγων ηλεκτρολόγων της Ecole Speciale de Mecanique et d’Electricite και στη σχολή της Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου του Μιλάνου. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.
Έχει διατελέσει δύο φορές Αντιδήμαρχος Δήμου Θάσου, Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Θάσου και μέλος του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου.
Από το 1988 ασχολήθηκε σοβαρά με το Incoming ανοίγοντας στη Θάσο το δικό του Γραφείο Γενικού Τουρισμού, φέρνοντας μέχρι και το 2005 τουρίστες από Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία, Τσεχία, Σλοβακία συνεργαζόμενος με τους μεγαλύτερους Tour Operators αυτών των χωρών.
Μένει μόνιμα στη Θάσο και είναι παντρεμένος με τη Βαρβάρα Κιόρογλου, με την οποία έχουν δύο παιδιά.
9. Ευαγγελία Καβούκη
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Σπούδασε Ιατρικά εργαστήρια στο Ανώτατο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένη και έχει ένα παιδί.
10. Αθανάσιος Κολυβάς
Είναι δημοσιογράφος με συνεργασίες με πολλά Μ.Μ.Ε. της Ελλάδας και παραγωγός τηλεοπτικών εκπομπών στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ, σε όλη την χώρα και το εξωτερικό.
Ήταν παρών σε όλες τις σημαντικές στιγμές της Περιφέρειας μας, με γνωστή δράση καθώς και ενεργό ακτιβισμό.
Η εμπειρία του στην πολιτική ζωή του τόπου μας καθώς και η γνώση των θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων και κυρίως στην ανάπτυξη της Περιφέρειας μας.
Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.
11. Σίσσυ Κωστέρογλου
Γεννήθηκε στην Καβάλα, αλλά ένα μεγάλο μέρος των παιδικών της χρόνων το έχει περάσει στην Αδελαΐδα της Νότιας Αυστραλίας.
Είναι μαθηματικός και έχοντας την Αγγλική γλώσσα σαν μητρική, βρέθηκε να διδάσκει και τα δύο στην πόλη της Καβάλας αλλά και εκτός συνόρων, μέσω διαδικτύου.
Αγαπάει πολύ τα νέα παιδιά και καθώς δραστηριοποιείται στον χώρο της εκπαίδευσης προβληματίζεται έντονα από την απουσία κινήτρων, προτύπων και ουσιαστικής μάθησης.
Νέα μητέρα, σύζυγος, επαγγελματίας και με την “αρχή” ότι οι πράξεις καθορίζουν τον άνθρωπο, πιστεύει, ότι η κοινωνία αλλάζει μόνο αν αλλάξει κάθε άνθρωπος ξεχωριστά.
12. Σοφία Μουζενίδου
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα όπου ολοκλήρωσε την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έκτοτε εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος.
13. Κυριάκος Μπάης
Γεννήθηκε στην Ελευθερούπολη. Είναι εκπαιδευτικός και Διευθυντής στο δημοτικό σχολείο Ζυγού. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος από το 1999 έως το 2010 και αντιδήμαρχος Ελευθερούπολης το 2002 και το 2010.
Διετέλεσε προϊστάμενος Α/θμιας Εκπαίδευσης από το 2004 έως το 2008, μέλος του ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε Καβάλας επί 11 χρόνια και ασκεί ενεργή συνδικαλιστική δράση στην Α/θμια Εκπαίδευση επί 25 χρόνια.
Δεσμεύεται να είναι η φωνή των συμπολιτών του στην Περιφέρεια και να δουλέψει σκληρά για να πάμε τον τόπο μας μπροστά.
Είναι παντρεμένος με την Σκαρλάτου Διαμάντω, συνταξιούχο εκπαιδευτικό, και έχουν δύο παιδιά.

14. Ανδρονίκη Μωυσόγλου
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας. Σπούδασε βρεφονηπιοκόμος στη Σχολή Ι.Ε.Κ. Πυθαγόρας και εργάστηκε ως υπάλληλος γραφείου σε ιδιωτική επιχείρηση για 18 συναπτά έτη.
Είναι Αντιπρόεδρος του Κοινοτικού Διαμερίσματος του Αμυγδαλεώνα και ασχολείται με τα κοινά από πολύ μικρή ηλικία.
Της αρέσει η ζωγραφική σε ύφασμα και γυαλί. Έχει πτυχίο κοπτικής – ραπτικής καθώς και πτυχίο στο κέντημα μηχανής και χειρός.
Είναι παντρεμένη με το Χρήστο Προκόπουλο και μητέρα δύο παιδιών.
15. Αλέξης Πολίτης
Είναι Ιατρός, Ειδικός Πνευμονολόγος, Επιμελητής στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, ενώ πρόσφατα αναγορεύθηκε Διδάκτoρας Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Μπροστάρης του αντικαπνιστικού ιατρικού αγώνα, επί σειρά ετών υπεύθυνος του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος του Νοσοκομείου Καβάλας, ενώ στο ενεργητικό του έχει δεκάδες ενημερωτικές αντικαπνιστικές ομιλίες και δράσεις σε σχολεία και μαθητές όλων των βαθμίδων, σε φορείς και σε σώματα ασφαλείας του νομού Καβάλας.
Επιπλέον, είναι εν ενεργεία Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, ενώ διετέλεσε επί σχεδόν 3 χρόνια Αντιπρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών του νομού Καβάλας και εκλεγμένο μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του νοσοκομείου. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ηρακλειτσιανών Καβάλας και Πρόεδρος του Συλλόγου Χιωτών Καβάλας, ενώ είναι μέλος του Συλλόγου Νέου Οικισμού Ηρακλείτσας.
Επίσης, είναι αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του «Προκόπειου» Γηροκομείου της Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου στον Άγιο Σίλα.
Τέλος, είναι απόφοιτος της Σχολής Δημοσιογραφίας του ΑΝΤ1 και από το 2014 παρουσιάζει την εβδομαδιαία τηλεοπτική πολιτικοκοινωνική εκπομπή «Η ώρα του Πολίτη».
16. Ευαγγελία Σαμοθρακίτη
Γεννήθηκε στην Καβάλα, είναι παντρεμένη με Αξιωματικό του Στρατού και μητέρα ενός αγοριού.
Είναι απόφοιτος ΤΕ.Λ. τμήματος οικονομίας και διοίκησης γραφείων υπαλλήλων και σήμερα είναι ιδιωτική υπάλληλος.
Επίσης, είναι μέλος του χορευτικού τμήματος στην ”ομάδα έκφρασης ελληνικού πολιτισμού ΙΧΝΗΛΑΤΩΝ”.
17. Ευαγγελία Τοκατλίδου
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χρυσούπολη Καβάλας, όπου κατοικεί μέχρι και σήμερα με το σύζυγο της.
Είναι απόφοιτη του τμήματος Τεχνικών Τηλεπληροφορικής και εργάζεται από το 2001 στα κεντρικά γραφεία της Cosmote Evalue στη περιοχή της Ξάνθης.
Για αρκετά χρόνια υπήρξε μέλος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ως ορκισμένη εθελόντρια.
Συμμετέχει για πρώτη φορά σε αυτοδιοικητικές εκλογές και θα ήταν μεγάλη της χαρά να προσφέρει με όλες της τις δυνάμεις στην προσπάθεια της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης.

18. Βασίλειος Τσιάντος
Είναι μαθηματικός και Καθηγητής του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Είναι Αντιπρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας για την Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) και Πρόεδρος του Παραρτήματος Καβάλας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας.
Έχει διατελέσει Διευθυντής του Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Προϊστάμενος του Γενικού Τμήματος Θετικών Επιστημών.
Έχει περισσότερες από 50 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και οι εργασίες του έχουν περισσότερες από 900 ετεροαναφορές. Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων για Μαθηματικά και Matlab.
Είναι παντρεμένος με τη Σεβαστή Χατζηφωτίου και έχει δύο γιους.
19. Παύλος Τσουμάκης
Γεννήθηκε στην Καβάλα. Είναι Μηχανολόγος μηχανικός με σπουδές στα πανεπιστήμια South bank και City του Λονδίνου.
Εργάζεται στην οικογενειακή βιομηχανία Φρειδερίκος Α.Ε.
και είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του επιμελητήριου Καβάλας και Πρόεδρος του τμήματος μεταποίησης.
Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Η ομιλία του περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου

Κυρίες και κύριοι,
Σας καλωσορίζω στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων της παράταξης μας, της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης, στην Καβάλα.
Βρισκόμαστε απόψε εδώ στην Καβάλα,
στη Νεάπολη της αρχαιότητας,
στη Χριστούπολη των Βυζαντινών.
Στον τόπο
των αρχαίων Φιλίππων,
της Λυδίας
και της πρώτης χριστιανικής Εκκλησίας της Ευρώπης.
Στην Καβάλα
της θάλασσας
του καπνού
και του εμπορίου.
Στην Καβάλα της αστικής τάξης
αλλά και της προσφυγιάς.
Ο τόπος που μας φιλοξενεί είναι ένας τόπος εξωστρεφής, στη διασταύρωση σημαντικών χερσαίων και θαλάσσιων δρόμων,
όπου για αιώνες μετακινούνταν άνθρωποι, ιδέες και εμπορεύματα.
Ένας τέτοιος χερσαίος δρόμος ήταν η Via Egnatia, που για 2.000 χρόνια αποτελούσε τον κεντρικό άξονα που ένωνε τη Δύση με την Ανατολή, τη Ρώμη με την Κωνσταντινούπολη.
Και θάλασσιος δρόμος αυτός που ένωνε τα μικρασιατικά παράλια με το Αιγαίο και το Θρακικό Πέλαγος.
Αυτόν τον δρόμο ακολούθησε ο Απόστολος Παύλος για να φτάσει εδώ και να ιδρύσει την πρώτη χριστιανική Εκκλησία της Ευρώπης στους Φιλίππους.
Σήμερα, αυτός ο τόπος συνεχίζει να έχει την ίδια κουλτούρα επικοινωνίας.
Και σήμερα, για ακόμη μια φορά στην ιστορία του, ο τόπος αυτός ανοίγεται προς τον κόσμο και υποδέχεται ολοένα και περισσότερους επισκέπτες και ανθρώπους που θέλουν να τον γνωρίσουν.
Το ενδιαφέρον που υπάρχει τα τελευταία χρόνια για την Καβάλα, την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της, ανοίγει μπροστά της μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης.
Ταυτόχρονα όμως, δημιουργεί σε όλους μας μια μεγάλη ευθύνη:
Να αναδείξουμε αποτελεσματικά το ιστορικό και πολιτιστικό της κεφάλαιο.
Να διαχειριστούμε σωστά και να προστατεύσουμε το φυσικό της περιβάλλον.
Να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες υποδομές στις μεταφορές.
Να ενισχύσουμε την τοπική επιχειρηματικότητα και καινοτομία.
Γιατί μπορεί η Καβάλα να έχει μοναδικά πλεονεκτήματα και μεγάλες δυνατότητες,
χρειάζεται όμως ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο, συστηματική δουλειά και την καθοδήγηση μιας ενωμένης και ισχυρής Διοίκησης.
Η Καβάλα έχει μια μοναδική στρατηγική θέση.
Η ιστορία της είναι δεμένη με το λιμάνι της, το οποίο ήταν για πολλά χρόνια το διαμετακομιστικό κέντρο ολόκληρης της περιοχής.
Σήμερα, τα δυο λιμάνια της Καβάλας μπορούν να παίξουν ξανά έναν αντίστοιχο ρόλο.

Είμαστε λοιπόν απόψε εδώ για να πούμε στους Καβαλιώτες ότι ο τόπος μας μπορεί να κάνει περισσότερα και πιο σταθερά βήματα μπροστά.
Ότι μπορεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματά του.
Ότι με ολοκληρωμένο Σχέδιο μπορεί να κάνει το βήμα προς την ανάπτυξη και την ευημερία.
Πριν λίγο καιρό παρουσίασα το Σχέδιο της Διοίκησής μας για την ανάπτυξη της Περιφέρειας τα επόμενα χρόνια.
Παρουσίασα τα έργα και τις δράσεις που έχουμε δρομολογήσει.
Γιατί εμείς, η Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση, είμαστε η μόνη παράταξη που διαθέτουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης για όλη την Περιφέρεια.
Ένα Σχέδιο 334 έργων και δράσεων κοστολογημένο και εφαρμόσιμο, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, που μπορεί να δώσει νέα κατεύθυνση στην περιοχή μας.
Σε αντίθεση με άλλους οι οποίοι δεν γνωρίζουν ούτε τους βασικούς κανόνες λειτουργίας της Περιφέρειας.
Τάζουν σε όλους τα πάντα, σε τέτοιο βαθμό που φτάνουν στο σημείο
να τάζουν έργα που είναι στην ευθύνη των Δήμων,
να τάζουν έργα που βρίσκονται σε άλλες Περιφέρειες,
και να τάζουν και έργα που είναι αρμοδιότητα της κυβέρνησης.
προσπαθούν να δείξουν ότι τάχα ξέρουν τι πρέπει να γίνει.
Αλλά στην ουσία δεν λένε τίποτα συγκεκριμένο, μόνο αοριστίες.
Εμείς από την πλευρά μας, με συστηματική δουλειά, με πρόγραμμα και ρεαλισμό, παρουσιάσαμε το Σχέδιό μας με 334 έργα και δράσεις σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας.
Ένα σημαντικό μέρος αυτών των έργων προορίζεται για την Καβάλα, τα οποία θα σας παρουσιάσω παρακάτω με συντομία.
Γιατί η Καβάλα αξίζει πολύ καλύτερα από αυτά που είχε μέχρι τώρα!
Θα αναφερθώ σε 6 βασικούς άξονες του Σχεδίου μας:
στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
στην στήριξη της επιχειρηματικότητας
στον τουρισμό
στις επενδύσεις στην ενέργεια
στην κοινωνική πολιτική
και στα έργα υποδομών της Καβάλας.
ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ
Η Περιφέρειά μας είναι μια κατά βάση αγροτική Περιφέρεια.
Η καλλιεργήσιμη έκταση της Περιφέρειάς μας είναι πάνω από 5 εκατομμύρια στρέμματα και αντιστοιχεί στο 10% της καλλιεργήσιμης έκτασης της Ελλάδας.
Παράγονται σημαντικές ποσότητες αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων σε επίπεδο χώρας.
Για αυτό διαθέτουμε πόρους για μελέτες και έργα
για αναδασμούς,
για αρδευτικά δίκτυα,
για φράγματα,
για γεωτρήσεις,
για ταμιευτήρες,
για αγροτικό εξηλεκτρισμό
για την κατασκευή μικρών έργων υποδομής για την στήριξη της κτηνοτροφίας.
Υλοποιούμε επίσης το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, ύψους 108 εκ. € με σημαντικότερες δράσεις:
Με πόρους του Προγράμματος αυτού στηρίζουμε 1482 νέους αγρότες μας σε όλη την Περιφέρεια
Ενώ αξιολογούμε πάνω από 1700 Σχέδια Βελτίωσης που μας έχουν υποβληθεί.
Πιστεύω βαθιά ότι η πραγματική ανάπτυξη μπορεί να έρθει κυρίως μέσα από την αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων και την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας.
Όλα τα πλεονεκτήματα που διαθέτουμε ως Περιφέρεια, όπως για παράδειγμα η γεωγραφική μας θέση, ο πρωτογενής τομέας, τα ενεργειακά μας αποθέματα,
χρειάζονται μία βάση που θα τα ενώσει σε μια κοινή αναπτυξιακή κατεύθυνση.
Και για μας, αυτή η βάση είναι η υγιής επιχειρηματικότητα.
Η επιχειρηματικότητα που επενδύει στη γνώση και στην καινοτομία, που παράγει πλούτο και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας με σεβασμό στο περιβάλλον.
Τι κάναμε έως τώρα:
Αναλύσαμε το επιχειρηματικό περιβάλλον της περιοχής μας και καταλήξαμε καταρχήν στους τομείς που θα πρέπει να επενδύσει η Περιφέρεια:
Ο αγροδιατροφικός τομέας
Ο τουρισμός
Ο κλάδος των καινοτόμων υλικών του κατασκευαστικού τομέα
Ο τομέας των χημικών, των φαρμάκων και της υγείας
Η ενέργεια και το περιβάλλον
Ο ηλεκτρονικός και ηλεκτρολογικός εξοπλισμός
Και ο τομέας της πληροφορικής και των επικοινωνιών
Με την αναθεώρηση της Περιφερειακής Στρατηγικής RIS3 μπορούν να προκύψουν και νέοι τομείς, που θα οριστικοποιηθούν με τη συνδρομή των φορέων της αγοράς και των ίδιων των επιχειρηματιών.
Για αυτό διαθέτουμε σημαντικούς πόρους σε:
Επενδυτικά Σχέδια Έρευνας και Καινοτομίας, για να ενθαρρύνουμε επιχειρήσεις να συνεργαστούν με ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα για να βελτιώσουν τα προϊόντα τους.
Χρηματοδοτήσαμε 111 επενδυτικά σχέδια στον τομέα του τουρισμού.
Συμμετέχουμε στο Ταμείο Επιχειρηματικότητας και διευκολύνουμε επιχειρήσεις μας να έχουν πρόσβαση σε δάνεια, εγγυήσεις και μικροπιστώσεις.
Υποστηρίζουμε υφιστάμενες επιχειρήσεις για να αναβαθμίσουν τον εξοπλισμό και τις υποδομές τους.
Χρηματοδοτούμε τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων.
Χρηματοδοτούμε τη δημιουργία Δομών Στήριξης Επιχειρηματικότητας που υποστηρίζουν ανθρώπους που έχουν ένα ανταγωνιστικό επιχειρηματικό σχέδιο για να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση.
Για όλες τις δράσεις μας για την στήριξη της επιχειρηματικότητας διαθέτουμε πάνω από 70 εκ. €.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Η Διοίκησή μας είναι αυτή που έθεσε τον τουρισμό στο κέντρο του αναπτυξιακού της σχεδιασμού.
Κι αυτό γιατί ο τόπος μας διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία με τα οποία μπορούμε να χτίσουμε μια ελκυστική τουριστική ταυτότητα:
πλούσια ιστορία και σημαντικά πολιτιστικά μνημεία,
παρθένο φυσικό περιβάλλον και όμορφες παραλίες,
ζωντανές πόλεις,
εξαιρετικά παραδοσιακά πιάτα και προϊόντα
και προνομιακή γεωγραφική θέση.
Σχεδιάσαμε μια ολοκληρωμένη πολιτική τουριστικής προβολής για τα επόμενα 3 χρόνια και διαθέτουμε για αυτόν τον σκοπό 4,5 εκ. €.
Αξιοποιούμε όλα τα σύγχρονα μέσα προβολής και δικτύωσης:
Κάνουμε ειδικές έρευνες
Φτιάχνουμε νέο διαφημιστικό υλικό
Αξιοποιούμε σε μεγάλο βαθμό τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες
Συμμετέχουμε σε Εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό
Διοργανώνουμε φεστιβάλ πολιτισμού και εκδηλώσεις προώθησης τοπικών προϊόντων
Ιδιαίτερη αναφορά θέλω να κάνω στις δύο Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις, στις δύο ΟΧΕ.

ΟΧΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ
Η πρώτη ΟΧΕ είναι η Πολιτιστική διαδρομή της Εγνατίας Οδού.
Υλοποιούμε έργα για να αναδείξουμε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία που βρίσκονται κατά μήκος της αρχαίας Εγνατίας Οδού και να δημιουργήσουμε έτσι μια πολιτιστική διαδρομή που θα διατρέχει ολόκληρη την Περιφέρειά μας. Η πρώτη αυτή ΟΧΕ αφορά τον πολιτισμό.
ΟΧΕ ΟΡΟΣΕΙΡΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ
Η δεύτερη ΟΧΕ οροσειράς της Ροδόπης και ποταμού Νέστου αφορά το φυσικό περιβάλλον.
Με την ΟΧΕ αυτή θα πραγματοποιήσουμε έργα ανάδειξης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος στον ορεινό όγκο της Ροδόπης και τον ποταμό Νέστο. Ήδη έχει προχωρήσει η διαβούλευση με τους ορεινούς Δήμους και θέλω να σας πω ότι σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις.
Ο συνολικός προϋπολογισμός και για τις δύο ΟΧΕ φτάνει τα 70 εκ. € περίπου.
ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Η κατασκευή του ΤΑΡ, αλλά και μια σειρά από άλλοι αγωγοί φυσικού αερίου που σχεδιάζονται να κατασκευαστούν στην περιοχή μας, όπως οι αγωγοί Ελλάδας-Βουλγαρίας και Ελλάδας-Ιταλίας, καθώς και η πλωτή μονάδα υγροποιημένου αερίου στην Αλεξανδρούπολη, αναβαθμίζουν γεωπολιτικά την Περιφέρειά μας μετατρέποντάς την σε ενεργειακό πέρασμα προς την Ευρώπη.
Ωστόσο, παρά το σημαντικό αυτό πλεονέκτημα, η Περιφέρειά μας δεν είχε κάποιο άμεσο όφελος από αυτό.
Αντιθέτως, κάθε χρόνο επιχειρήσεις και νοικοκυριά πληρώνουμε περισσότερους φόρους για πετρέλαιο από ό,τι άλλες περιοχές της χώρας καθώς έχουμε υψηλότερες ανάγκες λόγω κλίματος.
Για αυτό η Διοίκησή μας έθεσε έναν ξεκάθαρο στόχο: να μετατρέψουμε το πλεονέκτημα της διέλευσης των αγωγών φυσικού αερίου από την Περιφέρειά μας σε χειροπιαστό όφελος για τους πολίτες και την περιφερειακή μας οικονομία.
Για να το πετύχουμε, έπρεπε η κοινωνία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να αποκτήσει πρόσβαση στο φυσικό αέριο.
Για αυτό, τον περασμένο Δεκέμβριο διαθέσαμε 29,6 εκατομμύρια ευρώ για να κατασκευαστεί ένα νέο δίκτυο φυσικού αερίου, μήκους 500 περίπου χιλιομέτρων, το οποίο θα παρέχει αέριο σε 6 πόλεις της Περιφέρειάς μας: Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα.
Με το έργο αυτό, νοικοκυριά, επιχειρήσεις και δημόσια κτίρια θα αποκτήσουν πρόσβαση σε χαμηλού κόστους και φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια, πετυχαίνοντας σημαντική εξοικονόμηση πόρων.
Την ίδια ώρα, το έργο θα έχει και έμμεσα θετικά αποτελέσματα, στον κατασκευαστικό κλάδο, όπου υπολογίζουμε πως θα δημιουργηθούν 700 θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας.
Παράλληλα με την υλοποίηση του έργου, ξεκινάμε τον σχεδιασμό για την επέκταση του δικτύου και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας, με πρώτες αυτές που βρίσκονται πιο κοντά στα δίκτυα που θα κατασκευαστούν.
Εκτός από το φυσικό αέριο, η Διοίκησή μας επενδύει και στη γεωθερμία.
Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας σε βεβαιωμένα γεωθερμικά πεδία, διαθέτοντας συνολικά 8, και ήδη διαθέτουμε σημαντικούς πόρους για την κατασκευή υποδομών με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων:
Στο Ερατεινό του Δήμου Νέστου (η προηγούμενη Διοίκηση της Περιφέρειας)
Στο Αρίστηνο του Δήμου Αλεξανδρούπολης
Και στον Ακροπόταμο του Δήμου Παγγαίου
Στόχος μας είναι και στα τρία αυτά γεωθερμικά πεδία, που έχουν τις υψηλότερες θερμοκρασίες και το μεγαλύτερο απόθεμα θερμικής ενέργειας, οι υποδομές που θα κατασκευαστούν να προσελκύσουν νέες επενδύσεις.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το Σχέδιό μας έχει αναπτυξιακό προσανατολισμό, δε θα μπορούσε όμως να μη λάβει υπόψη τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.
Ένα σημαντικό λοιπόν μέρος του Σχεδίου μας για την Περιφέρεια απευθύνεται σε εκείνους τους συμπολίτες μας που έχουν περισσότερο ανάγκη:
Γονείς με παιδιά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας
Μαθητές με αναπηρία και ειδικές μαθησιακές ανάγκες
Ενήλικα άτομα με αναπηρία
Γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση
Ηλικιωμένοι
Κοινότητες Ρομά
Άτομα με ψυχιατρικά προβλήματα
Άτομα με άνοια και Αλτσχάιμερ
Άτομα με εξαρτήσεις
Άνεργοι
Εργαζόμενοι που χρειάζονται στήριξη
Για όλες αυτές τις ομάδες συμπολιτών μας διαθέτουμε συνολικά 78,4 εκατομμύρια ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ
Οι θαλάσσιες μεταφορές παίζουν έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της Καβάλας.
Για αυτόν τον λόγο, διεκδικούμε από την κυβέρνηση την αναβάθμιση των υποδομών του εμπορικού και του αστικού λιμένα.
Εμείς από την πλευρά μας έχουμε δεσμεύσει πόρους από το Επιχειρησιακό μας Πρόγραμμα με σκοπό να λειτουργήσουν συμπληρωματικά προς τους πόρους του Υπουργείου Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της συμφωνίας μας με τον τότε Υπουργό κ. Χαρίτση.
Για αυτόν τον σκοπό συμμετέχουμε στην αναβάθμιση και των δύο λιμανιών της Καβάλας με πόρους από το ΕΣΠΑ.
Ωστόσο, υπάρχουν εκκρεμή ζητήματα που πρέπει να λυθούν από την κεντρική Διοίκηση και τα οποία σχετίζονται με το καθεστώς λειτουργίας των λιμένων.
Εμείς διαθέσαμε 1,2 εκατομμύρια ευρώ για το επιβατικό λιμάνι.
Για τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου της δυτικής κοιλάδας του Νέστου, έχουμε πλήρη μελέτη την οποία υποβάλλουμε στο Υπουργείο για χρηματοδότηση με προϋπολογισμό 11,5 εκ. €.
Δρομολογήσαμε τον αυτοκινητόδρομο Καβάλα – Δράμα.
Δεσμεύσαμε 75 εκ. € από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας για το τμήμα Σταυρός – Άγιος Αθανάσιος, που έχει πλήρη ωριμότητα και μέσα στο 2019 εκτιμούμε ότι θα ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία.
Κάνουμε συντηρήσεις και χρηματοδοτούμε έργα και μελέτες στο οδικό δίκτυο σε όλο το νομό
Ιδιαίτερη αναφορά θέλω να κάνω:
Στη χρηματοδότηση μελετών για την κατασκευή ισόπεδων κόμβων
Στις ασφαλτοστρώσεις στο οδικό δίκτυο της Θάσου
Στην κατασκευή γέφυρας στο Λιμένα Θάσου
Στη χρηματοδότηση της μελέτης για την Περιμετρική της Καβάλας
Στη χρηματοδότηση της μελέτης για τη διαπλάτυνση του δρόμου που οδηγεί στο αεροδρόμιο
Στη χρηματοδότηση της μελέτης για τη μετατροπή του ημικόμβου της Εγνατίας Οδού στην Πέρνη σε πλήρη κόμβο
Στη χρηματοδότηση της μελέτης για την κατασκευή νέου ημικόμβου της Εγνατίας στο Οφρύνιο
Από τις εκπτώσεις των έργων αυτών, σχεδιάζουμε σε συνεννόηση με την Εγνατία Οδό, να χρηματοδοτήσουμε επίσης:
Τη μελέτη για την αναβάθμιση του δρόμου από το νέο ημικόμβο του Οφρυνίου μέχρι την παραλία της Τούζλας
Και την κατασκευή νέου κόμβου στην Εγνατία Οδό για την εξυπηρέτηση όσων κινούνται από τη Θεσσαλονίκη προς το Οφρύνιο
Θέλω να σταθώ επίσης στο γεγονός ότι μετά την πτώση της γέφυρας στην οδό Νυρεμβέργης, αναλάβαμε ως Διοίκηση της Περιφέρειας την πρωτοβουλία και την ευθύνη και μετά από αίτημά μας που εγκρίθηκε, θα χρηματοδοτήσουμε μελέτες αποκατάστασης της γέφυρας, τις οποίες αναθέτουμε στην Εγνατία Οδό μέσω προγραμματικής σύμβασης.
Για όλα αυτά τα έργα και τις μελέτες που ανέφερα διαθέτουμε συνολικά 14,5 εκ. €.
Για την ολοκλήρωση της κατασκευής του φράγματος Μαρμαρά διαθέτουμε 2,8 εκ. € (το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2020)
Για τη μελέτη του αρδευτικού δικτύου του φράγματος Μαρμαρά εξασφαλίσαμε 1 εκ. € (τους επόμενους μήνες ξεκινάει η διαγωνιστική διαδικασία)
Για την αποκατάσταση των τάφρων της δυτικής πεδιάδας του Νέστου εξασφαλίσαμε 1,2 εκ. € (το έργο δημοπρατείται μέσα στο 2019)
Για την κατασκευή 60 χλμ. δικτύου φυσικού αερίου στην Καβάλα διαθέτουμε 3,3 εκ. €
Για έργα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης από το Δήμο της Καβάλας στο κέντρο της πόλης διαθέτουμε 8,6 εκ. €
Για τη χρηματοδότηση 111 επενδυτικών σχεδίων στον τομέα του τουρισμού διαθέτουμε 17,9 εκ. €. Από αυτά, τα 92 είναι στην ΠΕ Καβάλας.
Ταυτόχρονα, διαθέτουμε επιπλέον 10 εκατομμύρια ευρώ, ώστε συμπληρωματικά με τους πόρους του Υπουργείου, να ενταχθούν όλα τα θετικά αξιολογημένα επενδυτικά σχέδια.
Για την ανάδειξη
του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων
της Βασιλικής Β΄ του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων
και του αρχαίου θέατρο της Θάσου
διαθέτουμε 7,2 εκ. €.
Για το γεωθερμικό πεδίο Ακροποτάμου, η χρηματοδότηση της Περιφέρειας για την κατασκευή υποδομών από τον Δήμο Παγγαίου μπορεί να φτάσει τα 18,5 εκατομμύρια ευρώ.
Για το νοσοκομείο Καβάλας, για καινούριο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και για νέες υπηρεσίες υγείας για ασθενείς με Αλτσχάιμερ και ψυχιατρικά προβλήματα, διαθέτουμε 6,5 εκ. €.
Για την ενεργειακή αναβάθμιση
της Βιβλιοθήκης του ΤΕΙ ΑΜΘ
και του Δημαρχείου Παγγαίου
διαθέτουμε 2,3 εκ. €.
Για την αναβάθμιση σχολείων
στην Καβάλα
στο Λιμένα Θάσου
στην Ελευθερούπολη
και στο Ποδοχώρι Παγγαίου
διαθέτουμε 3,8 εκ. €.
Για έργα ύδρευσης στους Δήμους
Καβάλας
και Νέστου
διαθέτουμε 6,5 εκ. €.
Για την κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής στην Καβάλα διαθέσαμε 8,2 εκ. €
Για Τοπικά Χωρικά Σχέδια στους Δήμους
Καβάλας, Νέστου, και Παγγαίου
διαθέτουμε 2,4 εκ. €.
Σας ανέφερα τα σημαντικότερα έργα για την Καβάλα. Φυσικά υπάρχουν κι άλλα.
Για την Καβάλα, το συνολικό ποσό των έργων ξεπερνά τα 115 εκατομμύρια ευρώ,
χωρίς να προσθέσω τα έργα που διεκδικούμε από την κυβέρνηση.
Και χωρίς να προσθέσω τα 75 εκατομμύρια του δρόμου Καβάλα – Δράμα, γιατί τα έχω ήδη συμπεριλάβει στα έργα της Δράμας.
Το συνολικό Σχέδιό μας μπορεί όποιος πολίτης θέλει, να το δει στο σάιτ της Περιφέρειάς μας.

Κυρίες και κύριοι,
Οι περιφερειακές εκλογές γίνονται σε ένα κρίσιμο διάστημα για τη χώρα και την Περιφέρειά μας.
Το αποτέλεσμά τους θα καθορίσει την πορεία και την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας.

Σε ό,τι με αφορά, έχω απόλυτη επίγνωση της ευθύνης μου.
Τον Οκτώβριο του 2016, μετά το θάνατο του Γιώργου Παυλίδη, του σημαντικού αυτού αυτοδιοικητικού άνδρα με τη μεγάλη προσφορά στον τόπο μας, ανέλαβα τη διοίκηση της Περιφέρειας και την αρχηγία της παράταξης.
Από την πρώτη στιγμή έγινε φανερό ότι η εκλογή μου δυσαρέστησε κάποιους, μέσα και έξω από την παράταξη, και έθεσαν σε εφαρμογή ένα σχέδιο υπονόμευσής μου.
Στηρίχθηκαν σε μια μικρή μειοψηφία πρόθυμων περιφερειακών συμβούλων, οι οποίοι «ανακάλυψαν» ότι διαφωνούσαν μαζί μου όταν δεν υποχώρησα στις προσωπικές τους απαιτήσεις.
Συμπαραστάτες τους, κάποια Μέσα Ενημέρωσης και κάποια ψεύτικα προφίλ στο Facebook, που κάθε μέρα δημιουργούσαν αρνητικές εντυπώσεις για μένα,
χωρίς να κάνουν καμία ουσιαστική κριτική στο έργο μας και χωρίς να προτείνουν τίποτα το συγκεκριμένο.
Το έχω ξαναπεί: η κριτική και οι διαφορετικές απόψεις δεν με ενοχλούν. Άλλωστε είναι αδύνατο να συμφωνούμε όλοι σε όλα τα θέματα.

Στα 17 χρόνια όμως που έχω συμπληρώσει στην Αυτοδιοίκηση σε κρίσιμες θέσεις ευθύνης, δε θυμάμαι άλλη φορά να έχει γίνει παρόμοια εκστρατεία λάσπης.
Και όσο κι αν προσπάθησαν, δεν με πτόησαν.
Και ούτε κατάφεραν να πείσουν την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη να μη δώσει την ξεκάθαρη στήριξή του στην υποψηφιότητά μου.
Μια στήριξη που με τιμά και μου δίνει δύναμη.

Παρόλα τα εμπόδια, έπρεπε να προχωρήσουμε μπροστά.
Και αυτό κάναμε.
Κατά τη διάρκεια της Διοίκησής μας, κάναμε σημαντικά βήματα για την Περιφέρειά μας.
Σίγουρα έγιναν και λάθη. Δεν το αρνούμαι και δεν διστάζω να αναλάβω τις ευθύνες που μου αναλογούν.
Έπρεπε όμως να συνεχίσουμε το έργο που είχαμε αναλάβει.
Δεν είχαμε δικαίωμα να επιτρέψουμε στην Περιφέρεια και στην παράταξη να μείνουν στάσιμες, επειδή κάποιοι το ήθελαν.
Και σήμερα από την Καβάλα το λέω ξεκάθαρα:
προχωράμε δυναμικά και αποφασιστικά.
Ξεκαθαρίζω επίσης ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας με ανθρώπους που υπονόμευσαν το έργο της Διοίκησής μας και ενώθηκαν ευκαιριακά
βάζοντας το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το συμφέρον του τόπου και της παράταξης.

Φίλες και φίλοι,
Ο συνδυασμός μας εμπλουτίστηκε με νέους και ικανούς ανθρώπους, έτοιμους να προσφέρουν.
Οι νέοι αυτοί άνθρωποι ενώνουν τις δυνάμεις τους με τα έμπειρα στελέχη της παράταξής μας.
Έχω βαθιά πίστη στις δυνατότητες και στους ανθρώπους της Περιφέρειάς μας.
Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για τον τόπο μας, επιθυμούμε τη συμμετοχή και τη συμβολή όλων των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας και της οικονομίας.
Αυτή είναι η Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση που δημιουργήσαμε.
Και σήμερα έχω τη χαρά να παρουσιάσω στην κοινωνία της Καβάλας και της Θάσου τους υποψηφίους της παράταξης μας.
19 ενεργοί πολίτες, 10 γυναίκες και 9 άνδρες που είναι γνωστοί από την επαγγελματική τους δραστηριότητα και την κοινωνική τους παρουσία.
Μία δυναμική ένωση ανθρώπων οι περισσότεροι από τους οποίους δοκιμάζουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους.
Όλοι τους συστρατεύονται για τον κοινό στόχο.
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να δουλέψουμε μαζί
και να πάμε την Καβάλα μπροστά.
Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία και διαβεβαιώνω ότι, είτε εκλεγούν είτε όχι, την επόμενη μέρα θα είμαστε πάλι μαζί.
—————
Κυρίες και κύριοι,
στις εκλογές του Μαΐου σας καλώ να αξιολογήσετε και να συγκρίνετε:
Από τη μια πλευρά τα πρόσωπα κάθε παράταξης:
τον επικεφαλής, την κατάρτισή του, τη διαδρομή του και την εμπειρία του
και τα στελέχη, τους υποψηφίους, την παρουσία και τη δράση τους στον επαγγελματικό χώρο και στην κοινωνία.
Και από την άλλη μεριά, το Σχέδιο και τις προτάσεις κάθε παράταξης:
κατά πόσο αυτά που λέει είναι συγκεκριμένα και εφαρμόσιμα.
Σας καλώ να συγκρίνετε από τη μια, το συγκεκριμένο έργο που έχουμε κάνει εμείς,
τα 334 έργα και δράσεις που δρομολογήσαμε,
και από την άλλη, τις γενικότητες και τις αοριστίες των άλλων.
Ζητώ το μήνυμα που θα βγει από τις εκλογές να είναι απολύτως σαφές και ξεκάθαρο.
Καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη.
Κανένας δεν πρέπει να επηρεαστεί από φανταχτερές ανακοινώσεις χωρίς ουσία.
Σας καλώ λοιπόν να επιλέξετε και να ψηφίσετε τη Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση.

Η αποψινή μας εκδήλωση στην Καβάλα, είναι η 4η κατά σειρά πολιτική εκδήλωση της παράταξής μας, μετά τη Δράμα, την Ξάνθη και τον Έβρο.
Και οι 3 εκδηλώσεις που προηγήθηκαν έδωσαν ένα καθαρό μήνυμα Νίκης.
Το ίδιο μήνυμα Νίκης δίνει απόψε και η Καβάλα!
Οι εκδηλώσεις μας, οι περιοδείες μας και η επαφή μας με τους πολίτες σε όλη την Περιφέρεια δείχνουν ότι η Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση είναι η μεγαλύτερη παράταξη της Περιφέρειάς μας.
Και όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, η δύναμή μας αυξάνεται περισσότερο και η επικράτησή μας θα είναι απόλυτη.
Το Σχέδιό μας για την ανάπτυξη της Περιφέρειας και οι άνθρωποι της παράταξής μας κερδίζουμε καθημερινά την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Όπως κερδίσαμε την εμπιστοσύνη και του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.
Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την τόσο δυναμική παρουσία σας απόψε.
Μας δίνετε δύναμη!
Πάμε όλοι μαζί!
Πάμε όλοι μαζί με τη Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση!
Και στις 26 Μαΐου,
θα δώσουμε μία μεγάλη μάχη
και θα πετύχουμε μία μεγάλη νίκη!
Μια μεγάλη νίκη θα πετύχουμε και στην Καβάλα!

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας