Η Ελένη Δημούδη αναδείχθηκε νέα Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

Σε διαδικασία για την ανάδειξη νέου Προέδρου προχώρησε την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, μετά την πρόσφατη παραίτηση του τ. Προέδρου Σωτήρη Μποταΐτη.

Νέα Πρόεδρος με 28 ψήφους επί συνόλου 47 του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ αναδείχθηκε η κα. Δημούδη- Τζατζαίρη Ελένη.

Η κα. Δημούδη, στην ομιλία της στο σώμα μετά την εκλογή της, τόνισε πως θα προσπαθήσει να διαφυλάξει την εύρυθμη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου με αντικειμενικότητα, αλλά και να αναδείξει το κύρος του Συμβουλίου. “ Το Π.Σ., ως το ανώτατο πολιτικό όργανο της Περιφέρειας, μπορεί και πρέπει, με τις αποφάσεις και τις πρωτοβουλίες του, να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες της Περιφέρειας μας”, συμπλήρωσε.

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, κ. Χρήστος Μέτιος, ευχαρίστησε τον απερχόμενο Πρόεδρο Σ. Μποταΐτη για τη συνεργασία και ευχήθηκε στη νέα Πρόεδρο Ελένη Δημούδη δύναμη και επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων της.

Ακόμη, να συμπληρωθεί πως στο σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου εστάλησαν και διαβάστηκαν επιστολές του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, κ. Κώστα Ζαγναφέρη, και του Περιφερειακού Συμβούλου, κ. Τραϊφόρου Βασίλειου, οι οποίοι απουσίαζαν λόγω προσωπικών ζητημάτων, μέσα από τις οποίες δήλωσαν τη στήριξη τους στην ανάδειξη της κας. Δημούδη.

Δυστυχώς, από τη διαδικασία δεν έλειψαν και οι διαπληκτισμοί από τον Αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης αλλά και ετέρων περιφερειακών συμβούλων της αντιπολίτευσης, επί της διαδικασίας επιλογής της Προέδρου από την Περιφερειακή Αναγέννηση. Μετά από τα περιστατικά αυτά, που δεν παρουσίασαν κάποια ουσία και ως μόνο στόχο φάνηκε πως είχαν την παρακώλυση της διαδικασίας, ο Περιφερειάρχης και ο τ. Πρόεδρος Σ. Μποταΐτης αποφάσισαν να επαναλάβουν ενώπιον της ειδικής συνεδρίασης τόσο την επιλογή της κας. Δημούδη κατά πλειοψηφία του συνδυασμού τους, όσο και την διαδικασία της ψηφοφορίας, ώστε να μην υπάρξει καμία αμφισβήτηση επί της διαδικασίας. 

Ελένη Δημούδη: “Η αντιπολίτευση θέλησε να παίξει ένα μικροκομματικό παιχνίδι. Την αφήνουμε στην κρίση όλων.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας