Η άρνηση του εαυτού μας.

Άρνηση εαυτού. Αποστροφή για αυτό που είμαστε για αυτό που σκεπτόμαστε γιαυτό που θέλουμε. Μπορεί να υπάρξει  φυσική άρνηση του εαυτού; Γιατί τεχνητή μπορεί να υπάρξει σε περίπτωση που κάνουμε λοβοτομή.

Ας μιλήσουμε λοιπόν για την φυσική άρνηση του εαυτού, και αν αυτή είναι εφικτή προς την πορεία μας για κάτι άλλο ξένο προς εμάς.

Όσο και να ψάξει κανείς στο ρου της ιστορίας, θα βρει μόνο περίπτωση,αυτή του Ιησού Χρηστού. Προσέξτε όμως την ιδιαιτερότητα, δεν είχαμε άρνηση εαυτού , αλλά μετάβαση του εαυτού σε μια θεϊκή δύναμη. Άλλωστε όπως βλέπουμε και από την ιστορία των παθών του Ιησού , μαρτύρησε  και άφησε την τελευταία του πνοή όντας ο ανθρώπινος εαυτός του.

Ο εαυτός μας είναι το dna μας, είναι γραμμένος στον γενετικό μας κώδικα, δεν μπορούμε να τον αρνηθούμε δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε. Θα είμαστε πάντα εμείς και όχι κανένας άλλος. Ίσως επιδέχεται μερικές πινελιές βελτίωσης ,αλλά τίποτα παραπάνω.

Πολλές φορές ακούμε την φράση «κοιτάξτε αυτός έγινε άλλος άνθρωπος» και νομίζουμε πως άλλαξε εαυτό. Λάθος  γιατί απλά αυτός στον οποίο αναφερόμαστε , τολμά ή να φανερώνει τον πραγματικό του εαυτό , που λούφαζε στο υποσυνείδητο του ή κρύβει τον πραγματικό του εαυτό. Τίποτα στην ουσία δεν αλλάζει , απλώς αλλάζει την εικόνα με την οποία θέλουν να τον βλέπουν οι άλλοι.

Πόσο επώδυνη διαδικασία είναι αυτή;  Αν η μεταβολή αφορά την πραγματική παρουσίαση του εαυτού μας, καθόλου επώδυνη , αν όμως η μεταβολή αφορά το κρύψιμο του αληθινού μας εαυτού, τότε ναι, είναι και επώδυνη και μας στερεί τις χαρές της ζωής, αλλά είναι και πρόσκαιρη μια που είναι παρά την φύση  και η φύση βρίσκει τρόπους πάντα να αποκαλύπτεται.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας